SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

FRH, analiză aparte după eșecul usturător al României la Mondial: „Vom căuta să le eliminăm. Avem acest exemplu”

Danemarca - România // sursă foto: Facebook @ FRH - Federația Română de Handbal
Danemarca - România // sursă foto: Facebook @ FRH - Federația Română de Handbal

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 09:11 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 09:31

Federația Română de Handbal a reacționat în urma înfrângerii României la Campionatul Mondial de handbal feminin, 23-39 cu Danemarca.

Cu biletele pentru grupa principală deja obținute, naționala de handbal feminin a României a înregistrat un eșec usturător în fața uneia dintre gazdele turneului final, Danemarca.

Danezele, câștigătoarele medaliei de bronz la precedentul Campionat Mondial, le-au învins pe elevele lui Florentin Pera la 16 goluri diferență, eșec în urma căruia FRH a transmis că există aspecte de îmbunătățit la jocul echipei.

Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume
JUCĂTORI
Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume

FRH, după înfrângerea României cu Danemarca: „Vom căuta să eliminăm greșelile”

„Mulțumim suporterilor inimoși, care ne-au încurajat până la finalul unui meci încheiat cu scorul de 39-23 pentru Danemarca, într-o sală arhiplină.

Ne regrupăm și strângem rândurile pentru a ne ridica împreună spre obiectivul pe care ni l-am propus.

Vom căuta să identificăm greșelile și să le eliminăm, atât în atac, îndeosebi în situațiile 1 la 1, cât și în apărare, refăcând forța unui bloc compact și rezistent.

Atitudinea din meciul cu Serbia este un exemplu că putem juca în viteză, eficient și spectaculos”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul Federației.

Meciul menționat în final, cu Serbia, a fost câștigat de Buceschi, Seraficeanu și compania cu 37-28. România câștigase și cu Chile, 44-19, și s-a calificat astfel în grupele principale la Campionatul Mondial, unde va da piept cu Germania, Japonia și Polonia. „Tricolorele” au nevoie de victorii pe linie pentru a se califica în sferturile competiției.

Tot despre Campionatul Mondial de handbal:

Calculele calificării României în „sferturile” Mondialului și la Jocurile Olimpice » Clasamentul la intrarea în grupa principală + marea rivală

Prima reacție a selecționerului, după Danemarca - România: „Acolo s-a pierdut meciul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  07 Decembrie 2023, 03:11
Postat de REMEMBER87 pe 06 Decembrie 2023, 11:05

Danezele ne-au aratat cit de jos suntem ! Urmeaza alte infringeri cu Germania si poate cu Polonia si un locusor caldut ( 8-9 ) in clasament, care sa ne dea prilejul la alte vise fara speranta de realizare !!

eu zic ca si japonia e o echipa "grea".. dar vedem.

MaxiP
MaxiP  •  06 Decembrie 2023, 18:32
Postat de georgebest1 pe 06 Decembrie 2023, 11:26

Să fii atât de timorat că întâlnești o echipă din elită? Eu cred că atunci trebuie să te mobilizezi mai mult și să îți ridici valoarea.Să ratezi 4 lovituri dela 7 m una după alta, greșeli tehnice individuale, să ratezi singur cu portarul de nu știu câte ori ? Nu am înțeles ce a așteptat Pera până la diferența de 8 goluri în prima repriză de nu a schimbat nimic. Apărarea varză , fără mobilizare. Oare nu au învățat că apărarea câștigă meciul? Le-a îndrumat să tragă pe sus și ele trăgeau pe jos ? O harababură! Când vezi că adversarele se bucură pentru orice reușită moralul este la pământ !

Hai sa fim seriosi, meciul a fost facut praf de banca tehnica care a insistat sa jocae 20 de minute din prima repriza cu o jucatoare de mana dreapta, fara legatura cu acel post, pe pozitia de inter drept, desi avea la indemana 2 interi drepti de mana stanga. Si incepuse cu unul in primul 7, se incepuse decent, se statea apropape, apoi a venit domnul Pera cu ideea, insistenta pana la capat, sa joace cu Popa acolo, dintr-un motiv pe care nici nu cred ca are rost sa il explice (nu ca i-ar cere cineva, ca nu mi se pare ca avem prea multi analisti care chiar sa observe aceste lucruri) pentru ca nu e explicabil, a fost o idee obsesiva, o fi facut ceva pariu, nu stiu, e complet inexplicabil. Logica e simpla, atata timp cat ai jucatoare de mana opusa pe o parte, toate atacurile vor merge spre unghiul inchis al terenului de joc fata de poarta adversa, la nivel inalt nu ai cum sa joci astfel. Nemaivorbind ca jucatoarea improvizata pe acea pozitie nu e o jucatoare de super-clasa, sa astepti sa-ti faca diferenta unde, cu atat mai putin pe un post care nu ii apartine. Practic Pera a ales sa joace cu un om in minus 20 de minute din prima repriza, insistand pana la capat in logica sa. Nicio legatura cu increderea jucatoarelor sau cu pregatirea fizica, o decizie tactica absolut falimentara.

MaxiP
MaxiP  •  06 Decembrie 2023, 18:27

Unde sunt ma expertii nostri care erau incantati ce misto joaca nationala fara Neagu? Ca vad ca au disparut, duminica erau tare vocali ca au descoperit ei gaura din echipa nationalei si cum am ajuns sa facem faza a doua ca Norvegia si Olanda. Unde sunteti?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează