SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SPANIA 28-27

VIDEO + FOTO ULUITOR! România o învinge pe Spania după o aruncare de la 15 metri: Bazaliu, golul carierei la ultima fază!

Bianca Bazaliu // România a învins-o pe Spania, 28-27, în primul meci din grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin. Totuși, șansele „tricolorelor” la semifinale rămân mici +45   FOTO
Bianca Bazaliu // România a învins-o pe Spania, 28-27, în primul meci din grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin. Totuși, șansele „tricolorelor” la semifinale rămân mici

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 23:05 / Actualizat sambata, 12 noiembrie 2022 00:25

România a învins-o pe Spania, 28-27, în primul meci din grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin. Totuși, șansele „tricolorelor” la semifinale rămân mici.

Ajutată în atac de Crina Pintea și în poartă de Daciana Hosu, România a făcut cea mai bună repriză de la Euro. Ce-i drept, am profitat și de apărarea avansată a ibericelor, care nu de puține ori ne-au iertat în atac. 

Elevele lui Pera s-au desprins la un moment dat și la 3 lungimi pe parcursul primului act, doar că au dezamăgit chiar în minutul 30, când au ratat două atacuri, iar Spania s-a apropiat. 12-11 la pauză în favoarea „tricolorelor”. 

România învinge Spania și păstrează șanse teoretice la calificarea în semifinale!

România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
+41 FOTO

Actul secund părea că merge din rău în mai rău pentru noi. Spania a egalat, apoi a preluat și controlul, Pintea a început să rateze, iar Neagu&Co. sufereau tot mai mult la tranziție. Motiv pentru care Pera a solicitat un time-out în minutul 44: „Fetelor, e timp suficient, dar trebuie să alergăm înapoi, nu mai alergăm, luăm goluri prea ușor, lăsați prea multe spații!”

Neagu a ratat un 7 metri, a mai irosit un atac, n-am mai făcut față nici în apărare, unde adversarele au pătruns tot mai ușor, mai ales prin centru, odată cu trecerea timpului. 

Pe final, tresăririle semnate de Eliza Buceschi și Daciana Hosu ne-au resuscitat. Sorina Grozav, deși era marcată, și-a asumat o aruncare dificilă prin care am preluat temporar controlul cu câteva zeci de secunde înainte de final. La ultima fază, Bianca Bazaliu a izbutit o aruncare realmente uluitoare, de la 15 metri, așa că mai avem șanse teoretice la calificarea în semifinale.

România - Spania 28-27. Imagini cu bucuria „tricolorelor” după meci

Clasamentul în grupa României

ULUITOR! România o învinge pe Spania după o aruncare de la 15 metri: Bazaliu, golul carierei la ultima fază!
  • Primele două clasate se califică în semifinale
  • Locurile 3 din cele două grupe vor juca un meci de clasament

Scenariul SF prin care România se poate califica în semifinalele Euro 2022

România a început grupa principală fără niciun punct, deoarece a pierdut partidele cu Franța și cu Țările de Jos. Doar dacă va aduna încă 4 puncte, și printr-un joc uluitor al rezultatelor, mai poate ajunge în semifinale.

Pornind de la varianta că handbalistele lui Florentin Pera obțin încă două victorii, ce ar trebui să se întâmple cu adversarele pentru ca Neagu&Co. să meargă în semifinale? Toate condițiile de mai jos să fie îndeplinite simultan:

  • Franța să câștige tot
  • Muntenegru să piardă tot
  • Olanda să bată doar într-un singur meci, cel cu Muntenegru

Programul României în grupa II principală:

  • 11 noiembrie » România - Spania 28-27
  • 15 noiembrie » România - Muntenegru - ora 19:00
  • 16 noiembrie » România - Germania - ora 16:30
    Toate meciurile joacă la Skopje

FINAL » România - Spania 28-27

  • min. 60: Final de meci. Superaruncarea lui Bazaliu ne ține în cărți pentru semifinale!
  • min. 59: Pera solicită time-out cu 57 de secunde înainte de final: „E meciul nostru, aveți încredere!”
  • min. 57: Bravo, Hosu! Daciana apără de la 7 metri contra lui Gutierrez, iar România încă speră la o victorie.
  • min. 55: Suntem conduse cu 5 minute înainte de final! Gassama are milă față de „tricolore” și trimite în transversală. Buceschi egalează la faza imediat următoare!
  • min. 52: Ostase este eliminată două minute pentru a doua oară în această seară. În inferioritate, marcăm rapid, gol Buceschi pe contraatac, dar nu păstrăm mult avantajul, pentru că le permitem ibericelor - mai exact, lui Campos - să pătrundă prin centru.

  • min. 50: Grozav obține un fault pe 9 metri, Eliza Buceschi un 7 metri! Decizie la limită a arbitrilor, de care nu profităm, Neagu trimite în bară.
  • min. 47: Superaruncare Neagu, superparadă Ciucă! Se poate!
  • min. 44: Al doilea time-out cerut de Pera, după ce Spania preia avantajul: „Fetelor, e timp suficient. Trebuie să alergăm înapoi, luăm goluri prea ușor, lăsați prea multe spații!”
  • min. 42: Crina Pintea marchează, dar ne confruntăm cu o eliminare de două minute (Pristăvița), Gutierrez transformă de două ori consecutiv de la 7 metri.
  • min. 39: Dumanska primește un gol ușor de la Arcos și suntem egalate la 15!
  • min. 35: Șerpuirea lui Arderius, care ar fi putut să primească și un 7 metri, alimentează echilibrul de la Skopje. Din păcate, urmează prima ratare a Crinei Pintea.
  • min. 34: Am avut din nou șansă să ne desprindem la 3 goluri, Tănăsie vine din extremă și aruncă în bară.
  • min. 32: Aruncare de la 9 metri pentru România și eliminare de două minute în dreptul lui Tchaptchet. Gol Cristina Neagu!
  • min. 31: Începe repriza secundă. 

  • min. 30: Avem ultimul atac al primei reprize, după ce ibericele ratează cu poarta goală. Greșim și noi, pierdem două atacuri, iar Ortega o aduce pe Spania la o singură lungime de noi. Pauză în Macedonia, România conduce cu 12-11.
  • min. 29: Pera solicită primul time-out, cu un minut și 20 de secunde înainte de pauză: „Nu aruncăm din situație nefavorabilă la poartă. Dăm doar când suntem siguri”.
  • min. 29: Ostase este eliminată, după ce finalizează în fața lui Wiggins.
  • min. 28: Daciana Hosu face o partidă incredibilă până acum, intervine cu piciorul la aruncarea din apropiere trimisă de Arrojeria.
  • min. 26: Rodriguez înscrie după o aruncare senzațională, revine și Neagu. În continuare, Ortega forțează în atac, iar „tricolorele” punctează prin Crina Pintea!
  • min. 24: Bazaliu mai lovește o dată, Spania comite încă un fault în atac. Fără Neagu pe parchet de 5 minute, România păstrează un avantaj de 3 goluri!
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
+41 FOTO
  • min. 22: Aceeași Tchaptchet obține un 7 metri, pe care, de această dată, Spania în tranformă, prin Lopez.
  • min. 20: Încă un gol pentru Tchaptchet, dar Crina Pintea, angajată ideal de Pristaviță, reface ecartul de 3 goluri.
  • min. 19: Avem și noroc, Bazaliu aruncă cu 115 kilometri pe oră, iar mingea, deviată, se scurge pe lângă brațul lui Wiggins.
  • min. 18: Carmen Campos e blocată de Diana Ciucă de la 7 metri! Putem să ne desprindem iar la 3 goluri.

  • min. 15: Spania se apără avansat, Daciana Hosu intervine uluitor în fața lui Tchaptchet, dar nu mai are ce să facă la acțiunea pe cont propriu semnată de Ortega. 
  • min. 13: Facem un meci bun până acum, atât în apărare, cât și în atac. Neagu ne ajută să ne desprindem în premieră la 3 goluri, aruncare superbă!, iar selecționerul Spaniei, Prades, cere primul time-out!
  • min. 10: Hosu confirmă partida bună cu Macedonia și intervine excelent la o aruncare a ibericelor. Păstrăm un avantaj minim la capătul primelor 10 minute.
  • min. 5: Arcos înscrie pe pătrundere, România rămâne în avantaj grație unui 7 metri transformat de Neagu, care greșește pasa pentru Pintea la faza următoare.
  • min. 4: România ratează un pozițional și se vede apoi egalată. Pintea mărește din nou avantajul în urma unei combinații excelente cu Cristina Neagu!
  • min. 1: România începe cu gol marcat, Pintea, după ce Neagu ratase inițial.
  • min. 1: A început partida.

Citește și alte știri din handbal:

Veterana Katrine Lunde, record pentru Norvegia! După 5 titluri la Euro, 2 Mondiale și 6 Ligi ale Campionilor, continuă pe teren: „Asta mă ține concentrată”

Eliza Buceschi cere un moment zero în handbalul românesc: „Trebuie să învățăm asta dacă vrem să mai contăm în handbal! Ne lipsește de la junioare!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
viorelpreda
viorelpreda  •  12 Noiembrie 2022, 10:56
Postat de dr.jivago pe 12 Noiembrie 2022, 06:07

Tema acestor Campionate? Decaderea unei mari Campioane: Cristina Neagu! Ratari copilaresti, pase penibile la adversare, admonestarea colegelor ptr ca nu prind mingea la pasele ei i,,n picioare ,,... Inclusiv insistenta cu care este promovata in echipa o irita si o plictiseste... A fost o mare campioana dar are nevoie de mai multe momente de odihna iar Pera de incredere de a titulariza si jucatoarele tinere... Toate echipele mari au schimbat generatiile!

Nu mai e ce a fost dar pentru varsta ei se descurca onorabil.Mai aveti rabdare 1 an si-o sa poata sa-si dea tineretul drumul la joc.Apropo ce reprezinta cele doua stelute, doua oi?

misu50
misu50  •  12 Noiembrie 2022, 10:36

Aveti perfecta dreptate!

misu50
misu50  •  12 Noiembrie 2022, 10:31
Postat de dr.jivago pe 12 Noiembrie 2022, 06:07

Tema acestor Campionate? Decaderea unei mari Campioane: Cristina Neagu! Ratari copilaresti, pase penibile la adversare, admonestarea colegelor ptr ca nu prind mingea la pasele ei i,,n picioare ,,... Inclusiv insistenta cu care este promovata in echipa o irita si o plictiseste... A fost o mare campioana dar are nevoie de mai multe momente de odihna iar Pera de incredere de a titulariza si jucatoarele tinere... Toate echipele mari au schimbat generatiile!

Aveti perfecta dreptate!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează
Close