SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

SCM Rm. Vâlcea - CSM Slatina 28-25. Vâlcea, emoții mari cu Slatina. Victorie cu trei jucătoare de 18 ani pe teren!

Vâlcea după victoria cu Slatina  FOTO SCM Rm. Vâlcea
Vâlcea după victoria cu Slatina FOTO SCM Rm. Vâlcea

Articol de - Publicat joi, 29 octombrie 2020 13:57 / Actualizat joi, 29 octombrie 2020 14:23

Ultima campioană a României a fost îngenuncheată de COVID-19, neputând folosi 12 jucătoare în turneul de la Sf. Gheorghe. Dar a trecut cu bine peste primul meci, câștigând cu Slatina

SCM Rm. Vâlcea a învins CSM Slatina în primul meci al etapei a doua a Ligii Naționale, cea care se joacă în sistem turneu, la Sf. Gheorghe: 28-25. Vâlcencele au mari probleme de lot, după ce 11 jucătoare au fost depistate pozitiv cu coronavirus, iar Glibko este accidentată.

Vâlcea le-a transferat în regim de urgență pe Andreea Țârle și pe Corina Lupei, de la Centrul Național de Excelență de la Rm. Vâlcea. Cele două puștoaice de 18 ani au ajuns azi-noapte la ora 1:15 minute în cantonamentul echipei de la Brașov. Și nu au făcut niciun antrenament alături de celelalte coechipiere!

Debutul Dariei Bucur

Antrenorul Florentin Pera s-a bazat doar pe cinci jucătoare de bază: Batinovici, Norgaard, Fraga Fernadez, Mireya Gonzalez și Kristina Liscevici. Dana Marin a fost trimisă pe pivot, iar Daria Bucur în extremă dreapta. Daria a debutat cu acest prilej la Vâlcea, jucând primul meci după o pauză de 11 luni! Slatina a avut și ea o absență majoră. Pivotul "naționalei" României, Lorena Ostase, a rămas la Slatina, testul ei COVID-19 fiind neconcludent.

SCM Rm. Vâlcea - CSM Slatina 28-25. Vâlcea, emoții mari cu Slatina. Victorie cu trei jucătoare de 18 ani pe teren!
Daria Bucur a jucat pe post de extremă dreapta FOTO

Vâlcea a început mai bine în fața adversarei care parcă nu știa ce să facă în fața unei echipe încropite pe loc. "Veteranele" Liscevici, Gonzalez, Fraga Fernandez au luat jocul pe cont-propriu. Batinovici a ajutat din poartă cu câteva parade, iar echipa lui Pera a fost mai mereu în față, cu 1-2 goluri. Au fost însă și momente de scurt-circuit în jocul favoritelor, cu multe ratări în situație de unu la unu. Iar Slatina a profitat imediat. De la 9-7 s-a ajuns la 9-9 și apoi la 10-12.

Liscevici show

Și în partea a doua jocul a păstrat aceeași desfășurare. Vâlcea mereu în față, s-a desprins la 19-16. A urmat cea mai bună perioadă de joc pentru echipa Victorinei Bora. Slatina a marcat de 4 ori consecutiv, iar suspansul era asigurat. Norocul vâlcencelor s-a numit centrul Kristina Liscevici care a fost jolly-jokerul echipei. Sârboiaca a centrat și tot ea a și marcat, cum se spune. 11 goluri marcate de Liscevici! Joc excelent și pentru pivotul Andreea Țîrle, cea care a dovedit că poate avea un viitor în handbalul românesc. "E o Asma Elghaoui în miniatură. Îmi pare bine că a debutat cu mine. Cu siguranță își va aduce aminte peste ani!", a declarat antrenorul Florentin Pera.

Cu lacrimi în ochi

Și ca tacâmul să fie complet, în minutul 50 la scorul 22-22, Vâlcea a rămas și fără portarul de bază, Marta Batinovici suferind o întindere la coapsă. A intrat între buturi Sara Rus, o altă puștoaică de 18 ani. Și evoluția ei a fost una cât se poate de bună. A încasat un singur gol în 6 minute, iar Vâlcea s-a desprins la 26-23. Victoria era asigurată. Tensiunea și-a spus cuvântul la final, Daria Bucur, Andreea Țîrle, Corina Lupei, Sara Rus au terminat cu lacrimi în ochi. Era prima victorie a echipei lor la care au simțit că au contribuit și ele din plin.

SCM Rm. Vâlcea - CSM Slatina 28-25
SCM Rm. Vâlcea: Liscevici 11, Fraga Fernadez 5, Gonzalez 4, Norgaard 3, Țîrle 3, D. Marin 1, Bucur 1. Antrenor: Florentin Pera 
CSM Slatina: Tămaș 8, Stoicănescu 5, Cârligeanu 4, Mara Arvatu 2, Chitacu 2, L. Popescu 2, Drăghici 1, Vădineanu 1. Antrenor: Victorina Bora

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL: 

EXCLUSIV Situație dramatică la SCM Rm. Vâlcea! Antrenorul Florentin Pera are doar 9 jucătoare pentru turneul de la Sf. Gheorghe!

32 de cazuri noi de COVID-19 în Liga Florilor. 7 jucătoare din echipa națională a României au coronavirus!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1062111137546582
Haine Sport Originale Valcea  •  29 Octombrie 2020, 22:47
Postat de Adrian Popescu pe 29 Octombrie 2020, 18:05

Domnule Ursescu cât spațiu pentru nimic...știm deja idolatria dvs pentru REPUBLICA PSD OLTENIA. RUȘINE!

Adrian Popescu : ce legatura are politica cu un articol despre un meci din Liga nationala de handbal in care, sa nu uitam.. SCM Rm. Vâlcea a fost ultima campioana si ocupanta locului 1 in ultimul campionat... si daca nu va convine ceva..la ce mai cititi.. sa va pierdeti timpul si "spatiul"? PS: Felicitari fetelor de la Valcea pentru victoria obtinuta in aceste conditii speciale!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  29 Octombrie 2020, 18:05

Domnule Ursescu cât spațiu pentru nimic...știm deja idolatria dvs pentru REPUBLICA PSD OLTENIA. RUȘINE!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează