SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - OLTCHIM 24-25 (ÎN TUR 24-22)

VIDEO Victoria cea mai amară » Oltchim s-a prăbuşit pe final cu Gyor şi a ratat calificarea în finala, 25-24

Allison Pineau trimite o minge înşelătoare printre Amorim (stînga) şi Tervel. Franţuzoaica a marcat ieri de 4 ori
Allison Pineau trimite o minge înşelătoare printre Amorim (stînga) şi Tervel. Franţuzoaica a marcat ieri de 4 ori

Articol de , - Publicat vineri, 12 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 11 aprilie 2013 22:36

Oltchim a jucat formidabil aseară preţ de 51 de minute, conducînd-o pe Gyor şi la 6 goluri. Prăbuşirea fizică şi de luciditate din final le-a permis însă gazdelor să revină şi să se califice în ultimul act după un final de meci descreierat.

Dacă ai avea alegerea să marchezi un singur gol, care ar fi acela? Primul, al 14-lea, al 22-lea... Sau ultimul? Acela care face cu adevărat diferenţa. Acela care îţi colorează viitorul în gri sau în roşu aprins. Acela care te duce în finală sau în prăpastie.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Pentru Oltchim, aseară ultima reuşită a fost una a Katarinei Bulatovici, care n-a făcut nici acum un meci la înălţime. Pentru Gyor, ultima a înscris Loke, pivotul puternic ca un taur, în miezul ultimului, da, iar ultim!, minut de joc. După aceea totul a intrat parcă în comă. Aşa s-au spulberat cele 59 de alte minute fierbinţi în care Oltchim a fost cea care mergea în dubla dispută pentru trofeu.

Au condus tot timpul
Învinsă acasă săptămîna trecută cu 24-22, campioana României nu avea alternativă. Doar victoria la minimum 3 goluri sau două, dar cu mai multe înscrise în deplasare. Şi handbalistele lui Vestergaard au început confruntarea din infernul de la Veszprem cu o determinare incredibilă, sclipitoare, frumoasă. Ce ciudate sînt uneori lucrurile! Oltchim nu a condus nici o secundă la Bucureşti, Gyor n-a făcut-o, la rîndul ei, deloc aseară.

Pe rînd, jucătoarele de la Vîlcea au pătruns în cercul de lumină. Marcînd din faze rapide, cele exersate inclusiv la ultimul antrenament, apărîndu-se cu o îndîrjire teribilă. Şi avînd în poartă un înger de 1,65 metri şi cu o inimă cît tot cerul, Silvia Navarro. Prima repriză a curs clar pentru Oltchim. Ne-am reamintit ce priză la minge are Manea, am aflat ce jucătoare mare şi complexă e Pineau, ce viteză are Managarova şi ce sînge rece poate găsi Meiroşu de la 7 metri. 4 goluri în plus la pauză.

Cădere pe final
În partea a doua au fost şi 6. Barbosa a găsit drumul corect, Navarro a continuat să apere incredibil, doar Bulatovici a fost iar palidă, temătoare. Cu 4 eliminări de cîte 2 minute în repriza secundă, defensiva a rezistat eroic. În minutul 50 Oltchim avea 23-17.

Publicul maghiar privea neîncrezător. Şi de acolo a venit căderea fizică. Pas cu pas, clipă de clipă, Gyor a muşcat din rezervele cele mai adînci. Şi au venit ultimele minute. Atunci a înscris Katarina. Dar a făcut-o şi Loke. Ce gol ai prefera să marchezi? Oltchim a cîştigat, 25-24, singura înfrîngere a Gyorului din acest sezon, dar ce contează e calificarea în finală. Care e a lor. Ce ciudat, nu?

Gyor 24 (10)
Loke 5, Radicevici 4, Lekici 4, Gorbicz 3, Kovacsics 3, Amorim 2, Redei-Sos 2, Szepesi 1

Oltchim 25 (14)
Manea 5, Barbosa 5, Pineau 4, Managarova 3, Bulatovici 3, ,Meiroşu 2, Jovanovici 1, Brădeanu 1, Nechita 1

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Gorbicz sold out
Anita Gorbicz e, de departe, cea mai iubită jucătoare de la Gyor şi asta o arată şi faptul că la magazinul clubului, din holul Arena Veszprem, singurele tricouri care s-au vîndut în mai puţin de o oră au fost cele ale centrului maghiar. Douăzeci de tricouri, de diferite dimensiuni, cu numărul 13, au fost date imediat. Fanii Gyorului au plătit pentru un astfel de tricou, de culoare verde, 12.000 de forinţi, aproximativ 40 de euro.

Cozma comemorat
Galeria Oltchimului a depus ieri, înainte de începerea partidei, o coroană de flori la statuia fostului handbalist de la Veszprem, Marian Cozma. Suporterii maghiari aflaţi în faţa sălii au aplaudat gestul, imediat, şi au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului mare jucător, înjunghiat într-un bar din Veszprem, pe 8 februarie 2009.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (77)
radianu
radianu  •  12 Aprilie 2013, 19:54

Nu avem nici noroc,nici vana! In minutul 51 au crezut ca au castigat si s-au dus la culcare! Un meci se joaca pana fluiera arbitrul de sfarsit!

kily
kily  •  12 Aprilie 2013, 14:48

meciul cu gyor = bomboana pe coliva oltchimului am inteles ca va cumpara dan diaconescu clubul, primul transfer va fi gorbicz, hutupan va reveni in poarta, tadici pe banca si gatu va fi numit manager general normal, vestergard, bulatovici, jovanovici si managarova vor ajunge la gyor sa fie tzarana oltchimului usoara ca si fetele din lot...!

usla
usla  •  12 Aprilie 2013, 13:30
Postat de 14mai1948 pe 12 Aprilie 2013, 12:37

ok intrerup discutiile vad ca nu procepi ori vrei sa ma tachinezi ,acum salile de cinema au caprovimativ 50 locuri inainte se faceau la capacitatea de 1000 locuri , cauz? nu vin spectatori , un meci de box sa disputat si cu 50 mii de pectatori ,bute vroia ca meciul cu froch sa se dipute la noi pe national arena unde capacitatea este de 55 mii un ring de boc e mult mai mic iar lociturile nu se vad dela 10 m dar de pe ultimul rind al stadionului ? dar cine vrea sa participe o face iar cei care organizewaza wcwenimwentul sau gindit la 55 mii de spactatori ..ma opresc aici cu comentariile ,esti oltean din olt?

Prietene, invata gramatica limbii romane, si apoi vii si scrii ce vrei.

Vezi toate comentariile (77)
Comentează
Close