SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

20 şi numărătoarea continuă » Gilles Simon continuă șirul succeselor pe zgura din București

Articol de , - Publicat vineri, 24 aprilie 2015 00:00

Gilles Simon, învingător de trei ori la Bucureşti, a obţinut ieri al douăzecilea succes pe zgura de la Arenele BNR. Înfrîngeri are doar trei.

Cel mai bun meci de pînă acum al turneului a avut loc ieri, în turul al doilea, între Gilles Simon şi Janko Tipsarevici. Primul, fost număr 6 mondial,  al doilea, fost număr 8 mondial.  S-au întîlnit atît de devreme pentru că sîrbul e acum pe 824 ATP ş încearcă să revină după o perioadă neagră, în care a stat departe de tenis 17 luni.

Simon e ca acasă la Arenele BNR. A cîştigat de trei ori tofeul şi a bifat ieri al douăzecilea succes pe zgura de la Arenele BNR, obţinut în două seturi, 7-5, 6-2.  A fost un succes la care a trebuit să muncească mult. Să aibă răbdare, să găsească soluţii la toate provocările pe care i le-a aruncat Tipsarevici.

Nu degeaba Janko a spus înaintea confruntării că nu-i place deloc să joace cu francezul. Scorul întîlnirilor directe era 7-2 pentru Simon  "Am un bilanţ bun cu el, iar asta m-a ajutat să găsesc soluţiii, dar multe dintre meciurile anterioare au fost strînse, nu s-a întîmplat prea des să-l bat în minimum de seturi. Trebuie să joc foarte bine ca să-l înving, chiar dacă stilul lui îmi convine", a spus Simon, numărul 13 ATP.

Mai departe, francezul îl va întîlni azi pe Daniel Gimeno-Traver, finalist acum două săptămîni la Casablanca. "L-am întîlnit o singură dată, acum aproape şase ani, la US Open, deci pe alt tip de suprafaţă, în ultima vreme nu l-am mai urmărit, dar sigur joacă bine dacă are aceste rezultate. Întotdeauna e dificil să joci cu un spaniol pe zgură", a completat Gilles.

Se simte bine pe zgură

Daniel Gimeno-Traver s-a calificat ieri în sferturi de finală, după ce a trecut de croatul venit din calificări Nikola Mektici cu 7-5, 6-2. "A fost un meci straniu, cu multe răsturnări, de la 3-2 pentru el s-a ajuns la 5-3 în favoarea mea plus minge de set. Pînă la urmă am cîştigat cu 7-5, iar în al doilea cu 6-2, deşi am avut 4-0. De obicei, sînt mai constant, nu îmi cedez atît de uşor serviciul, important este însă că am cîştigat. Sînt într-o perioadă bună, după finala de la Casablanca", a spus al 68-lea jucător al lumii.

Ca oricărui spaniol, suprafaţa pe care se joacă la Bucureşti e preferata lui. "Zgura de aici e un pic diferită de cea de la, să spunem, Barcelona, e mai lentă, dar trebuie să te adaptezi. Oricum, e suprafaţa pe care eu mă simt cel mai bine", a spus spaniolul.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează