SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

ROLAND GARROS 2019 // 3 întrebări pentru Simona Halep înainte de Roland Garros: de la ploaia din prima săptămână la golul din lojă

Simona Halep, foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 mai 2019 09:46

Simona Halep, număr 3 WTA, 27 de ani, se prezintă la Roland Garros pentru prima dată din postura de câștigătoare en titre la un Grand Slam. Toți ochii sunt pe jucătoarea noastră, care se confruntă cu australianca Ajla Tomljanovic în primul tur pe zgura pariziană.

Halep are de înfruntat câteva provocări. Iată 3 întrebări la care trebuie să găsească răspuns.

1. Primul tur: cât de complicat e meciul cu Ajla Tomljanovic?

Halep joacă împotriva australiencei în vârstă de 26 de ani în primul tur de la Roland Garros și meciul se poate dovedi cheia întregului turneu. Ajla Tomljanovic, număr 47 mondial, e puternică, atât fizic, cât și mental. Când a „explodat” ca jucătoare, în 2014, a fost considerată una dintre marile speranțe, alături de Garbine Muguruza, pentru agresivitate și serviciul puternic. Simona va înfrunta o jucătoare la 1.80m, care acum doi ani era pe locul 930 WTA, dar care acum pare în foame de rezultate. Primul tur e mereu complicat, cu emoții, readaptare la terenurile schimbate de la Roland Garros și la alt tip de presiune. Ce va face Simona?

2. Plouă în prima săptămână la Roland Garros. O problemă?

Primul tur se va disputa pe durata a 3 zile. O scurtă excursie pe weather.com și vremea arată destul de gri pentru prima săptămâna la Paris. Nasol să fii turist, nasol să joci în al doilea turneu de Grand Slam al anului. Vremea umedă, cu posibile dușuri de ploaie, înseamnă mingi grele, zgură lutoasă. Cere putere, fiindcă trebuie pusă mult mai multă energie în mingi. Simona preferă soarele, vremea uscată, zgura mai rapidă, care o avantajează contra adversarelor mai puternice. Cum va gestiona situația?

vremea

3. Un nou Grand Slam fără un antrenor de calibru: cât contează?

Simona Halep nu a mai atins faza sferturilor de finală în niciunul dintre cele 3 Grand Slamuri care au urmat după Roland Garros 2018. La nivel declarativ, totul e OK: „Mă simt bine, fără presiune” etc.

Dar absența unui Darren Cahill e importantă, fiindcă un turneu de două săptămâni, de care atârnă ieșirea din TOP 10 WTA, necesită un acord fin între un antrenor cu experiență, încredere, sfaturi de moral și susținere tactică. OK, Daniel Dobre e în lojă, însă Simona pare într-o ușoară încurcătură, dovadă zvonurile că a renunțat la doi oameni din staff fix înainte de startul Slam-ului pe zgură. Simona nu a câștigat niciun turneu în 2019. Cât de mult o să conteze absența unei „stânci” în tribune, când lucrurile devin dificile?

Cu cine joacă Simona Halep la Roland Garros

turul I: Ajla Tomljanovic (Australia, 26 de ani, 47 WTA)
turul II: Chloe Paque - Magda Linette
turul III: Eugenie Bouchard, Daria Gavrilova, Lesia Tsurenko
Optimi: Qiang Wang, Daria Kasatkina
Sferturi: Petra Kvitova, Aryna Sabalenka, Mihaela Buzărnescu
Semifinale: Naomi Osaka, Serena Williams
Finală: Karolina Pliskova, Kiki Bertens, Karolina Pliskova, Elina Svitolina

Citește și:

Simona Halep și Rafael Nadal, imagine cât 12 trofee la Roland Garros: „E cea mai bună poză a mea din toate timpurile!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
jimmy_jones
jimmy_jones  •  24 Mai 2019, 22:23
Postat de lapusneanul pe 24 Mai 2019, 16:21

autorule, nu asa ca nu stii ca la turneele de GS antrenorul nu poate veni la OCC..?..de ce spun asta ? uite :.."cat de mult o sa conteze absenta unei" stanci" in tribune ,cand lucrurile devin dificile ?"

Da, antrenorul nu poate veni la OCC in GS, dar el iti face strategia de joc inainte de meci in functie de adversar si de ce arme are ea ca sa neutralizeze adversarul. De exemplu, anu trecut inainte de SF, Darren Cahill a urmarit toate meciurile Halep-Mugu din trecut. Dobre nu se pricepe la asta si s-a vazut si cu Bertens in finala la Madrid, si la Roma. Fraza lui preferata e "in rest e bine, joci foarte bine, doar atat acolo un pic fa asta, dar in rest e bine"

lapusneanul
lapusneanul  •  24 Mai 2019, 16:21

autorule, nu asa ca nu stii ca la turneele de GS antrenorul nu poate veni la OCC..?..de ce spun asta ? uite :.."cat de mult o sa conteze absenta unei" stanci" in tribune ,cand lucrurile devin dificile ?"

Vezi toate comentariile (2)
Comentează