SPORTURI  »  TENIS  »  PERFORMANŢĂ

60 şi numărătoarea continuă » Simona Halep se află în Top 10 în mod neîntrerupt de la sfîrşitul lui ianuarie 2014

Simona Halep a cucerit 4 titluri WTA de cînd a intrat în Top 10, două anul trecut şi două în 2015 // Foto: Reuters
Simona Halep a cucerit 4 titluri WTA de cînd a intrat în Top 10, două anul trecut şi două în 2015 // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat sambata, 14 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 13 martie 2015 23:12

Românca traversează a 60-a săptămînă consecutivă, echivalentul a un an şi două luni, de cînd s-a instalat în elita tenisului mondial.

Simona Halep a intrat anul trecut, după Australian Open, în Top 10 pentru a rămîne acolo. Chiar dacă părea o întreprindere extrem de temerară, rezultatele valoroase au sprijinit-o să urce chiar pînă pe locul al 2-lea în lume şi să petreacă un an şi două luni în elită. Pentru că zilele acestea, într-adevăr, e a 60-a săptămînă de cînd românca şi-a consolidat poziţia printre cele mai bune.

Înaintea ei urcaseră acolo Virginia Ruzici, în anii '70-'80, şi Irina Spîrlea, în anii '90. WTA nu deţine însă datele exacte despre numărul săptămînilor adunate de cele două romînce în Top Ten. "Au fost cinci ani în care m-am aflat sus, dar nu am încheiat vreun sezon între primele zece", spune campioana de la Roland Garros 1978.

Virginia Ruzici crede că Simona Halep se poate menţine mult timp în Top 3 WTA: "Progresul a fost continuu"

Irina Spîrlea, în schimb, a terminat doi ani în această poziţie privilegiată, în 1996 pe 10 şi în 1997, pe 8. Prima dată a pătruns în Top 10 în decembrie 1996.

Halep a finalizat anul trecut pe treapta a 3-a a clasamentului mondial. Este rezultatul unei constanţe remarcabile la nivel înalt, care a avut însă vîrfurile, în ordine, la Madrid, Roland Garros, Wimbledon şi Singapore.

Cel mai mult, pe 3
"În fiecare zi vreau mai mult pentru mine, de aceea muncesc mult ca să fiu mai bună. Îmi doresc să ating multe alte finale de Mare Şlem, însă nu e uşor cînd ajungi în Top 3 şi toată lumea vrea să te bată!", spunea Simona într-un material apărut zilele trecute pe site-ul oficial al Fed Cup.

"Şi eu eram la fel cînd mă găseam în Top 50, încercam să joc un tenis mai bun decît în mod obişnuit în faţa celor mai tari. Aş putea spune că sînt o perfecţionistă, dar ştiu că perfecţiunea nu există. E bine însă fiindcă rămîne mereu cîte ceva de căutat pentru mine. Lucruri diferite. Pot lucra la jocul, dar şi la mentalul meu", a încheiat ea.

Poziţia pe care a stat cel mai mare număr de săptămîni e 3, 31. Este şi poziţia pe care se află acum, la startul turneului Premier Mandatory de la Indian Wells. Halep a jucat azi noapte în turul al 2-lea, unde a întîlnit-o pe rusoaica Daria Gavrilova, venită din calificări.

1 e locul cel mai de sus ocupat de vreun jucător român de tenis, Ilie Năstase, care a rămas timp de 40 de săptămîni lider mondial, începînd cu 23 august 1973

Săptămînile petrecute de Simona Halep în Top 10
Locul 10: 4
Locul 7: 3
Locul 5: 9
Locul 4: 5
Locul 3: 31
Locul 2: 8

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
puiu.mordasan
puiu.mordasan  •  14 Martie 2015, 12:56
Postat de ddenisssa pe 14 Martie 2015, 10:55

Gsp: "1 e locul cel mai de sus ocupat de vreun jucător român de tenis".

ha,ha,ha,gsp-ul are alte criterii....

ddenisssa
ddenisssa  •  14 Martie 2015, 10:55

Gsp: "1 e locul cel mai de sus ocupat de vreun jucător român de tenis".

Vezi toate comentariile (2)
Comentează