SPORTURI  »  TENIS  »  ROTTERDAM

A treia încercare » Horia Tecău s-a calificat în finala de la Rotterdam, unde s-a mai aflat în 2012 şi 2014, pierzînd de fiecare dată

Articol de - Publicat duminica, 15 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 15 februarie 2015 10:10

Rotterdamul e locul în care Tecău se simte bine. Pe suprafaţa rapidă, Proflex, aşternută în arena Ahoy a disputat deja două finale, în 2012 şi 2014.
Întîi cu Robert Lindstedt, în ultimul an al parteneriatului lor, apoi cu Jean-Julien Rojer, actualul coleg. De fiecare dată s-a înclinat însă şi de fiecare dată de partea cealaltă a fileului s-a aflat Michael Llodra. La ediţia actuală, românul încearcă să vadă dacă zicerea "a treia e norocoasă" se aplică şi în cazul său. Astăzi, el şi Rojer vor lupta din nou pentru trofeu şi un lucru e cert: Llodra nu le va fi adversar.

Ieri, în semifinale, perechea româno-olandeză a trecut destul de greu, mai ales în primul set, cu 7-6 (2), 6-3 de cuplul germano-olandez Andre Begemann-Robin Haase. Un meci care a durat o oră şi 16 minute şi în care siguranţa la serviciu a lui Horia şi Juls a fost hotărîtoare. O spun şi cifrele: au înfruntat o singură minge de break, au izbutit 7 aşi - faţă de 3 ai adversarilor şi au cîştigat 83% din punctele jucate cu primul serviciu. Şi pe retur au fost competitivi, exploatînd mai ales mingea a doua a oponenţilor.

Anul trecut, la Rotterdam, Tecău şi Rojer disputau a doua lor finală împreună, la o săptămînă după ce cucereau titlul la Zagreb. Aveau să colecţioneze 8 trofee în 2014, iar 2015 l-au început cu ultimul act la Sydney şi semifinale la Australian Open.

Tot ieri, în ultimul meci al zilei, a jucat în semifinalele olandeze şi Florin Mergea, alături de britanicul Dominic Inglot. Ei au întîlnit perechea Jamie Murray-John Peers (M.Br/Aus). Anul acesta, cei doi n-au pierdut niciodată înainte de "sferturi", disputînd finalele la Auckland şi la Montpellier, ambele pierdute.

Simona, prima favorită
Iniţial, Simona Halep fusese desemnată cap de serie 2 în turneul Premier 5 de la Dubai, care va debuta luni. Ea a urcat însă o treaptă pe lista favoritelor, după ce Serena Williams, liderul mondial, a renunţat să mai participe, suferind încă de pe urma infecţiei respiratorii superioare care a chinuit-o încă de la Australian Open. S-a retras şi Eugenie Bouchard, numărul 7 WTA, care abia primise vineri un wild card, din cauza unei probleme la braţul drept. Încă un forfait e al Dominikăi Cibulkova, 18 WTA, de asemenea accidentată. Halep, care de luni va ocupa locul 4 mondial, va avea primul tur liber, apoi o va întîlni pe învingătoarea dintre Mona Barthel şi Daniela Hantuchova. Pe tablou se află jucătoare puternice, Kvitova, Wozniacki, Ivanovici, Radwanska, Makarova, Kerber, Venus Williams, Petkovic, numerele 4-12 WTA.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Februarie 2015, 12:24

In mod normal Tecau/Rojer n-au cum sa piarda. Adversarii lor din finala au participat in calificarile turneului si n-au reusit sa treaca de acestea, intrand pe tabloul principal ca lucky-losers. Pe de alta parte, cu atat mai suparatoare infrangerea lui Mergea din semifinale, desi in primul tur impreuna cu Inglot invinsese perechea care batuse in calificari pe invingatorii lor din semifinale. :-) Incurcate cai.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează