SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN SYDNEY

Adaptată la Australia » Simona Halep e pregătită pentru primul meci al anului

Simona Halep în trei ipostaze: jucăușă alături de Grigor Dimitrov la Kid's Day... +2   FOTO
Simona Halep în trei ipostaze: jucăușă alături de Grigor Dimitrov la Kid's Day...

Articol de - Publicat luni, 11 ianuarie 2016 00:00

Înainte de debutul în sezonul 2016, a doua jucătoare a lumii a mers la petrecerea jucătorilor și a stat de vorbă cu ziariștii prezenți la competiția de categorie Premier.

Ieri, două dintre favoritele de la Sydney, Agnieszka Radwanska şi Petra Kvitova, s-au retras din turneu din motive medicale.

Zilele trec repede în Australia. Aerul fierbinte al primului turneu de Mare Șlem al anului, care debutează pe 18 ianuarie, se simte tot mai aproape. "Vreau să joc cît mai bine aici și apoi mă voi gîndi la Melbourne", a spus Simona Halep la întîlnirea obișnuită pe care o are cu jurnaliștii înainte de fiecare turneu. Statul de favorită principală o trimite în sala de presă înainte de a juca vreo minge.

Ieri, la Sydney, Simona a zîmbit mult în cele șapte minute în care a răspuns întrebărilor, a părut relaxată și dornică să-și măsoare forțele într-un meci oficial în 2016. Durerile de la piciorul stîng, de la tendonul lui Ahile, au dispărut, iar românca s-a putut antrena intens, aproape de capacitate maximă.

"E mai bine ca la Brisbane, așa că mă simt pregătită să încep turneul. Știu că va fi un meci dificil, îmi doresc să joc cîteva meciuri înainte de Melbourne", a spus Simona. Lucru pe care nu l-a putut face la Brisbane.

Ea o va întîlni marți, în turul al doilea, pe Caroline Garcia din Franţa, care ieri a trecut de compatrioata ei Kristina Mladenovic. "Trebuie să văd cum mă simt într-o partidă oficială, trebuie să fiu pozitivă, să nu mă tem să joc. Nu s-a pus nicodată problema unei operații la picior pentru că a fost vorba doar despre o inflamație care încă este acolo", a spus Halep.

A doua jucătoare a lumii a subliniat că a făcut totul pentru un început de sezon bun. A ajuns cu o săptămînă înainte de începutul turneului de la Brisbane pentru a se adapta la fusul orar, "la început a fost foarte greu" și cu vremea călduroasă de la Antipozi. "Mă simt bine și abia aștept să înceapă turneul".

"Am mai multe variante de a juca tenis"

Simona a fost întrebată din nou despre colaborarea cu Darren Cahill. "E un antrenor bun, o persoană bună, care-mi dă multă încredere și multe sfaturi pozitive și asta venind din partea unui antrenor este foarte important. Îmi spune multe despre joc, despre tactică. Am schimbat unele aspecte din jocul meu, mă simt mai puternică acum și am mai multe variante de a juca tenis", a explicat românca.

Obsesia Serena

Jurnaliștii prezenți la Sydney nu puteau rata să adreseze o întrebare despre o posibilă întîlnire cu Serena Williams la Melbourne.

"Am învins-o o dată în toată cariera, o victorie importantă. Nu e ușor să joci împotriva ei, e cea mai bună jucătoare din lume. Trebuie să cred că pot trece de ea de fiecare dată cînd intru pe teren, pentru că de la Singapore am multe amintiri plăcute. Atunci am simțit că am toate armele să o înving, dacă o să am același senzații și la următoarea confruntarea cu ea, totul va fi OK, dar dacă nu, nu am nici o șansă. Ca să mă întîlnesc cu Serena la Melbourne, trebuie să ajung în finală, dar pînă acolo e drum lung", a spus Simona.

La Australian Open, Serena e cap de serie 1, iar Simona 2. Cele două s-au întîlnit de șapte ori, cu americanca impunîndu-se de șase ori.

"Ca să cîștig un turneu de Mare Șlem trebuie să am mai multă încredere în mine, să cred că o pot face, să fiu pozitivă. Ține foarte mult de mental. Am jocul necesar, fizic stau bine" Simona Halep

"Întotdeauna simt presiune, dar mereu am jucat bine atunci cînd aceasta a fost pozitivă, un sentiment pe care aș vrea să-l am cu mine tot timpul la turnee"
Simona Halep

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Ianuarie 2016, 09:25

aiureli ...o sa piarda si cu Garcia ...iar cu Serena nu o sa se mai intalneasca ...amandoua o sa iasa din primele tururi ...de unde G.S. ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează