SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Andy Murray revine în tenis după operația de înlocuire de șold » Va juca primul meci la dublu, cu Feliciano Lopez

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2019 12:59

Andy Murray revine în circuitul profesionist de tenis săptămâna viitoare, după o operație de înlocuire de șold.

Andy Murray va juca alături de Feliciano Lopez în proba de dublu a turneului de la Queen's, competiție care debutează pe 17 iunie. Britanicul în vârstă de 32 de ani a suferit la finalul lunii ianuarie o intervenție de înlocuire a șoldului drept.

Ultimul meci jucat la simplu a fost în primul tur la Australian Open cu Roberto Bautista Agut, după care a urmat o conferință emoționantă în care Murray a spus că probabil acesta a fost ultima partidă a carierei.

Și-a schimbat optica

Lucrurile au evoluat bine după operație, iar fostul lider mondial și câștigătorul a trei trofee de Mare Șlem își mai dă o șansă. O ia încet, testându-se mai întâi la dublu. Într-un interviu pentru Amazon Prime realizat de primul său antrenor, Mark Petchey, britanicul s-a destăinuit.

„Primele șase-șapte săptămâni au fost dificile, dar apoi am început să mă simt mai bine, să fac lucrurile pe care înainte nu le puteam face fără durere, cum ar fi să joc golf, să plimb câinii”, a povestit el.

Acum vede viața din tenis altfel. „Dacă voi reuși să revin îmi doresc să petrec mai mult timp în orașele în care sunt turnee, să explorez, să văd atracțiile turistice, Călătorim în cele mai frumoase zone din lume și tot timpul ni-l petrecem la antrenamente, în camerele de hotel, luăm masa în cameră. Viața de jucător de tenis nu e ceea ce își imaginează oamenii, dacă vrei să faci lucrurile cum trebuie”, a explicat el.

Împăcat cu ce îi rezervă viitorul

În tot acest timp care a trecut de la operație, Murray a primit semne de sprijin din partea colegilor săi. „Nu sunt foarte apropiat de mulți dintre ei, mă înțeleg bine doar cu câțiva. Am primit mesaje de la Federer, de la Wawrinka. Rafa mi-a scris și el unu sau două și am primit foarte multe de la jucătorii britanici”.

Andy nu știe cum va reacționa corpul său, dar a spus că nu va face o tragedie dacă nu va mai putea juca la simplu. „Dacă ultimul meu meci a fost cel din Australia, e o manieră incredibilă să o termin cu tenisul. A fost o atmosferă senzațională și tenis de calitate. Pe măsură ce trec anii mi-am dat seama că nu totul trebuie să fie despre a câștiga, ci de a da tot ce poți pe teren. În aceea zi am dat tot!”, a concluzionat el.

„I-am transmis un mesaj atunci la Australian Open, dar speram ca acel meci să nu fie ultimul din cariera sa. M-am intersectat cu el în vestiare și l-am întrebat dacă chiar se retrage și mi-a răspuns că nu știe. Atunci m-am gândit că mai există ceva speranță Toți am fi încântați să-l vedem din nou în circuit, dar cea mai importantă e sănătatea lui” Roger Federer

„Sunt puțin surprins că revine atât de repede. Mereu am crezut că va găsi o cale să se întoarcă la tenis pentru că e încă tânăr și pasionat de tenis. E bine pentru lumea acestui sport și mă bucur că va juca din nou. E minunat pentru el și pentru familia sa și apoi pentru noi și pentru fani” Rafael Nadal

„Mă bucur că se întoarce, sper să joace și la simplu în curând. Pot să înțeleg foarte multe senzații prin care a trecut pentru că și eu am avut unele probleme, nu atât de grave ca ale lui. Am împărțit cam aceeași traiectorie în tenis așa că mă simt legat într-un fel de el și mă bucur că nu a renunțat” Novak Djokovici

Vezi și:

FOTO Andy Murray s-a operat și a postat radiografia cu noul lui șold » „Mă simt abătut”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează