SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Argentina, foarte aproape de finala Cupei Davis » Meci maraton între Murray şi Del Potro

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat sambata, 17 septembrie 2016 09:59

După prima zi a semifinalei de la Cupa Davis dintre Marea Britanie şi Argentina, sud-americanii au reuşit să-şi adjudece primele două puncte, după victoria lui Juan Martin Del Potro împotriva lui Andy Murray, respectiv cea a lui Guido Pella în faţa lui Kyle Edmund.

În prima partidă, spectatorii din Glasgow au asistat la un adevărat maraton al sportului alb, într-o partidă ce avea să dureze 5 ore şi 11 minute. Protagoniştii au fost cei mai experimentaţi jucători ai ambelor naţiuni: Andy Murray, numărul 2 mondial, respectiv Juan Martin Del Potro, clasat doar pe poziţia 64, acest lucru fiind cauzat de accidentările care l-au ţinut mult timp departe de teren.

Partida dintre cei doi a fost şi o reeditare a finalei Olimpice ce a avut loc în urmă cu o lună, în Brazilia. Câştigător a fost atunci britanicul Murray, care s-a impus în 4 seturi.

Acum, însă, argentinianul a fost cel care a început mai bine partida şi a reuşit să iasă victorios la capătul primului set, care a durat 58 de minute. Del Potro s-a impus cu 6-4, după un set în care greşelile neforţate l-au trădat pe Murray.

Următoarele două seturi i-au revenit numărului 2 mondial, care a reuşit să servească foarte bine, strângând nu mai puţin de 15 aşi în acest interval. În al doilea set, Murray nu a pierdut niciun game pe propriul serviciu şi s-a impus cu 7-5, în timp ce în al treilea a fost nevoie de tie-break, acolo unde britanicul s-a impus la 5.

Totul părea să decurgă în favoarea lui Andy, însă lucrurile aveau să se complice. Del Potro reuşea să-şi adjudece setul al patrulea destul de uşor, în doar 40 de minute, cu scorul de 6-3, trimiţând astfel partida în decisiv. Acolo, cei doi sportivi au mers cap la cap până la 3-3, moment în care argentinianul a reuşit să facă break-ul şi, în fine, să câştige şi partida.

Astfel, după prima partida, Del Potro s-a impus cu scorul de 6-4, 5-7, 6-7, 6-3, 6-4, cauzându-i lui Murray doar a treia înfrângere din carieră la simplu în Cupa Davis, din 32 de partide. La finalul meciului, cronometrul arăta 5 ore şi 11 minute, cel mai lung duel din cariera ambilor tenismeni.

"Am câştigat, dar tot mai am în minte finala de la Olimpiadă. Victoria asta este foarte importantă pentru mine şi echipă şi ne dorim să jucăm o nouă finală de Cupa Davis.
Nu ştii niciodată când se termină meciul contra lui Andy. Este un jucător foarte periculos, un luptător şi un mare campion. Am reuşit lovituri bune cu forehand-ul şi la serviciu, iar asta cred că a fost cheia partidei", a declarat Del Potro la finalul partidei, conform BBC.

"Cred că a fost un meci bun. Nu cred că am făcut multe greşeli în momentele importante. Amândoi am reuşit să oferim un tenis de calitate, iar break-ul făcut de el în setul cinci a făcut diferenţa", a spus şi Murray.

În cea de-a doua partidă a zilei se întâlneau Kyle Edmund, locul 55 ATP şi Guido Pella, poziţia 49. Edmund, reprezentantul gazdelor, a reuşit să câştige primul set, la tie-break, după o oră de joc, însă mai experimentantul Pella a întors imediat soarta partidei şi a reuşit să-şi câştige destul de uşor următoarele trei seturi, pierzând un singur game pe propriul serviciu.

La fel ca în prima partidă, erorile neforţate şi-au spus cuvântul, Edmund strângând 50, faţă de doar 20 ale adversarului său. Argentinianul, în vârstă de 26 de ani, s-a impus după 3 ore de joc cu 6-7, 6-4, 6-3, 6-2 şi a reuşit să obţină al doilea punct ţării sale, aducând-o foarte aproape de finala Cupei Davis.

Sud-americanii mai au nevoie de un singur punct pentru a se califica în ultimul act, punct pe care îl pot obţine în cele trei partide rămase de disputat. Următorul duel dintre cele două va fi la dublu, între fraţii Murray şi perechea Delbonis-Mayer. Meciurile 4 şi 5 vor fi la simplu, între Murray şi Pella, respectiv Edmund şi Del Potro.

Învingătoarea dintre cele două o vor întâlni pe cea din a doua semifinală, Franţa şi Croaţia aflându-se la egalitate, 1-1, după prima zi.
sursa: www.daviscup.com 

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
gtwhite
gtwhite  •  17 Septembrie 2016, 10:35

Încă o dovadă de amatorism la autorul articolului, care scrie vreo 3.900 de caractere, nefiind capabil să se concentreze la 1.200 de caractere, cât ceruse GS ! Oare, de ce sunt publicate articole care nu respectă regulile inițiale? Nu este o lipsă de respect pentru ceilalți?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close