SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Sabalenka și-a găsit scuze pentru eșecul cu Sorana Cîrstea: „Mingile săreau prea mult” » A venit și replica româncei

Sabalenka a fost de multe ori neputincioasă în fața Soranei / Sursă foto: Imago Images +5   FOTO
Sabalenka a fost de multe ori neputincioasă în fața Soranei / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 12:57 / Actualizat joi, 30 martie 2023 13:16

Aryna Sabalenka, ocupanta locului secund în clasamentul WTA, a mărturisit, imediat după înfrângerea suferită în fața Soranei Cîrstea în „sfertul” de la Miami (4-6, 4-6), că a fost afectată de condițiile de joc de ieri. 

Punctual, bielorusa a dat vina pe căldura și umiditatea resimțite la ora meciului, aspecte care i-ar fi influențat jocul:

„Cu siguranță nu a fost cel mai bun meci al meu. M-am luptat cu condițiile, căldura, umiditatea. Am simțit că mingile au sărit prea mult și nu am putut să le controlez așa cum mi-aș fi dorit.

Am încercat însă să joc la cel mai bun nivel al meu până la ultimul punct. Însă nu am reușit să mă adaptez condițiilor. Data viitoare, va fi mai bine, sper”, a spus bielorusa, potrivit Miami Herald.

Campioana de la Australian Open a recunoscut, însă, superioritatea jucătoarei din România: „I-am oferit atât de multe oportunități. Ea le-a luat. Da, Sorana a fost o jucătoare mai bună decât mine azi”, a punctat ocupanta locului doi mondial.

+1 FOTO

Sorana Cîrstea: „Sunt mai bună în astfel de condiții”

Întrebată despre afirmațiile bielorusei, Sorana Cîrstea a răspuns elegant, adăugând că, strict în ceea ce o privește, nu e deranjată să joace în astfel de condiții. 

„Nu știu ce s-a întâmplat cu Aryna, nu mi-am dat seama că e influenţată de condiţiile de afară. De-a lungul anilor, nu am acordat niciodată atenție căldurii. Dar în ultima vreme încep să-mi dau seama că sunt puțin mai bună decât majoritatea fetelor când joc în astfel de condiţii”, a declarat Sorana, potrivit Eurosport

Sorana Cîrstea, urcare de 33 de locuri în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea a început turneul de la Miami pe locul 74 WTA, însă calificarea în semifinale i-a adus un salt impresionant.

După succesul cu Aryna Sabalenka, Sorana a primit 390 de puncte în clasamentul WTA. Acum, într-un clasament live, Cîrstea este pe locul 41, cu 1.218 puncte. Dacă va ajunge în finală, Sorana va ajunge la 1.478 de puncte și va urca pe 28.

Pentru accederea în penultimul act, Sorana Cîrstea are asigurat un cec în valoare de 352.000 de dolari. Locul în finală se recompensează cu 662.000 de dolari, iar campioana va lua 1.262.000 de dolari.

VIDEO Cristian Tudor Popescu descifrează succesul istoric reușit de Sorana Cîrstea: „Așa a făcut țăndări jocul lui Sabalenka”

Citește și alte știri din tenis: 

CTP, după ce a auzit ce a spus Ilie Năstase despre Sorana Cîrstea: „E de rău augur! Nu trebuie rostite astfel de cuvinte”

Sorana Cîrstea mai are de așteptat » Ar fi trebuit să-și afle în această dimineață viitoarea adversară din „careul de ași” de la Miami

„Ne face mândri!” » Fotbaliștii echipei din Liga 1 au venit la antrenament cu un mesaj pentru Sorana Cîrstea: „Ce reușește este de apreciat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Mazavalt
Mazavalt  •  30 Martie 2023, 13:37

DE cand asteptam sa vad un articol pe tam asta. Bai sunteti toti o apa si-un pamant... Daca nu mai aveti ce scrie despre Campeoana voastra o bagati in seama si pe Carstea. Ca deh acuma e peste Campeoana asa-i? CLasicul jurnalist rupt in gura de subiect, care in loc sa imi scrie doar declaratiile jucatoarelor si scorul baga si batul prin gard....cu parerile lui personale....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează