SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

VIDEO Așa arată un lider mondial! » Simona Halep face un meci solid cu Johanna Konta și se califică în semifinale la Cincinnati! Își cunoaște adversara

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2017 04:19

Simona Halep a reușit unul dintre cele mai bune meciuri din acest an, învingând-o pe Johanna Konta în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Cincinnati după o partidă superbă. 

Românca s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 7-6 (1), la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute. În semifinale, pe Halep o așteaptă americanca Sloane Stephens. 

Pentru Simona, meciul a început abia în game-ul al patrulea. Presată încă de amintirea eşecului frustrant suferit în faţa britanicei în sferturile de la Wimbledon românca a început ezitant, iar Konta a făcut break, conducând cu 2-1.

Din acel moment, Halep şi-a ridicat vertiginos nivelul jocului, a recuperat break-ul pierdut în startul partidei, etalând un joc de înaltă calitate: lovituri plasate cu o precizie de invidiat, schimbări inspirate de ritm, retururi agresive şi multe servicii nereturnabile.

Britanica nu a făcut față ritmului impus de Halep, care s-a distanțat rapid la 5-2. Nesiguranța s-a instalat preț de puțin timp în jocul Simonei, care a cedat destul de uşor următoatele două game-uri.

Impulsionată de intervenţia antrenorului Darren Cahill, Halep a gestionat perfect game-ul pe serviciul Johannei de la 5-4 şi a închis prima manşă în puţin peste 47 de minute.

Break-ul reuşit de Konta în game-ul inaugural din setul secund nu a demoralizat-o pe Halep, care a continuat evoluția impresionată în următoarele game-uri, dominând-o fizic şi tactic pe adversara sa şi distanțându-se rapid la 4-1. 

Simona a servit la 5-3 pentru a închide partida, a condus cu 40-15, însă a ratat ușor cele două mingi de meci avute, permițându-i britanicei să facă rebreak și, ulterior, să egaleze la cinci.

Halep a supraviețuit apoi unui game teribil. Condusă cu 15-40 pe propriul serviciu, românca a anihilat în stil de mare campioană mingile de break ale Johannei, revenind astfel în avantaj. 

Simona și-a creat alte trei mingi de meci în game-ul următor, unde a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei. Halep le-a ratat însă pe toate, iar Konta a trimis setul în tie-break. 

Halep nu s-a lăsat doborâtă de oportunitățile ratate și, profitând și de mai multe erori ale britanicei, a făcut un tie-break solid, pe care l-a câștigat la 1, obținând astfel calificarea în semifinale!

Urmează Sloane Stephens

În penultimul act, Simona se va duela cu reprezentanta gazdelor Sloane Stephens, al cărui nivel de joc continuă să crească odată cu revenirea sa în circuit.

Americanca a trecut de nemțoaica Julia Goerges în două seturi, scor 6-1, 7-6. Cu doar câteva ore înainte, jucătoarea germană, finalistă în acest an la Bucureşti, reuşea să o elimine pe Elina Svitolina, campioana de săptămâna trecută de la Toronto.

Cealaltă semifinală le va pune faţă în față pe liderul mondial Karolina Pliskova şi pe proaspăta câștigătoare de la Wimbledon Garbine Muguruza. 

Cehoaica a trecut în minimum de seturi de daneza Caroline Wozniacki, scor 6-2, 6-4, în timp ce Muguruza a învins-o pe rusoaica Svetlana Kuzneţova la capătul unui meci maraton, câştigat de spanioloaică cu 6-2, 5-7, 7-5, după aproape trei ore de joc spectacol.

Precedentul Miami, evitat

Evoluția partidei dintre Simona și Konta adus aminte de primul duel dintre cele două din acest an, jucat la Miami și câștigat de britanică.

Halep a câștigat atunci primul set, 6-3, conducând cu 5-4 în setul secund și având serviciul de partea sa.

Konta a întors însă soarta meciului, a câștigat tie-break-ul, revenind și acolo de la 3-5, impunându-se apoi de o manieră categorică în decisiv, scor 6-2.

Șansele Simonei pentru primuL loc

Victoria cu Johanna Konta a reprezentat un pas uriaș al româncei în lupta pentru prima poziție din clasamentul WTA. 

Halep va trece pe primul loc dacă va câștiga turneul de la Cincinnati, indiferent de rezultatul Karolinei Pliskova!

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
10204444699616941
Ion Ionescu  •  19 August 2017, 23:12
Postat de Dorel Doru Serban pe 19 August 2017, 15:07

Arata pa dra,,cu.ca o campioana.......cu alea de pe locul 80 e nr 1 mondial , cum da de una de loc 10 ....se rupe li.n.di.cu !!!!

Boulica, a jucat cu nr 7 mondial. Si a castigat. Doar nisip ai in creier! Valabil si ptr celalalt *** care ti-a dat like.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  19 August 2017, 22:32

Ma bucur ca Simona a castigat. Regret ca a pierdut azi Pliskova. O finala Halep-Pliskova la Cincinnati ar fi fost o mare batalie directa, si pentru locul 1 mondial, si pentru locul 1 de seed la US Open! Sper ca Simona va castiga acest turneu, dar e mult mai greu pentru ea sa castige, decat e sa comenteze de pe margine niste mascati platiti sa faca rating.

merace
merace  •  19 August 2017, 22:29
Postat de tihi pe 19 August 2017, 21:53

Un lider mondial arata ca Steffi Graf,ca Serena Williams,arata ca Navratilova sau Marija Sharapova!!Arata ca Chris Evert,ca Széles Mónika sau Martina Hingis...etc..de mai multe ori au detinut primul loc,un timp destul de indelungat si cu multe grand slamuri castigate !!!

Dar tu ca cine arati?! Ca expert la lideri mondiali te dai fara rusine! :D hahaha

Vezi toate comentariile (37)
Comentează