SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Au dat foc zgurii » Tecău şi Lindstedt s-au calificat în finala BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Tecău şi Linstedt vor juca azi finala de la dublu.
Tecău şi Linstedt vor juca azi finala de la dublu.

Articol de , - Publicat sambata, 28 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 aprilie 2012 21:24

Dublul româno-suedez a revenit în meci după ce pierduse primul set şi era condus cu 3-0 în al doilea, impunîndu-se cu 5-7, 6-4, 10-8.

Horia Tecău şi Robert Lindstedt au făcut 3.500 de oameni să urle de bucurie şi să aplaude intens. S-a întîmplat ieri după-amiază la Arenele BNR, după ce Horia şi Robert au încheiat victorioşi meciul cu australienii Paul Hanley şi Jordan Kerr. În timp ce 7.000 de palme se loveau ritmat, cîştigătorii meciului făceau reverenţe pe zgura arsă de soare.

Plecăciunile au venit după o oră şi patruzeci şi cinci de minute de efort fizic şi psihic intens. "Sînt un pic stors" au fost primele cuvinte ale lui Horia, după meci. Atît de stors încît bucuria nu se putea afişa, dar ea era undeva ascunsă după ce fusese eliberată pe Terenul Central, după ultimul voleu al meciului pus în teren de român.

"Sînt mai fericit pentru faptul că am reuşit să cîştigăm un astfel de meci decît pentru că sîntem în finală. Mă şi vedeam iarăşi în aceeaşi situaţie, 9-6 în tie-break, două servicii bum-bum, 9-8 şi de acolo pierdeam din nou meciul", a completat Robert.

Fără grabă
Pentru asta l-au luat pe antrenorul Ashley Fisher cu ei, să-i ajute să cîştige asemenea meciuri. Dar cum a fost acest meci? Unul specific, cu patru jucători specialişti de dublu. Cu game-uri pe serviciu la zero de partea australienilor şi unele şovăieli pe cele ale lui Robert şi Horia.

Aceste mici scăpări au dus ca în game-ul al doisprezecelea al primului set Lindstedt să-şi piardă serviciul, 7-5. Şi gîndurile deveneau negre, mai ales că la debutul setului şi Tecău a cedat. Era 3-0 şi reverenţele erau departe. "M-am întors spre Horia şi i-am spus că meciul e pierdut dacă nu schimbăm ceva. Şi am decis să nu mai forţăm loviturile atît de mult, să ne adaptăm la meci", a spus Robert.

Horia l-a completat: "Am încercat să facem ceva diferit, să ne luăm mai mult timp între puncte, să-i facem să joace. A intervenit şi publicul şi aşa am ajuns la 3-2", a completat Horia. Şi lupta a continuat, perechea româno-suedeză ajugînd să servească pentru set la 5-4. Mîna lui Horia n-a tremurat.

Voleul victorios
Anul trecut, după ce au pierdut în "sferturi" la Bucureşti, în super-tie-break în faţa lui Kerr şi Parrot, Horia spunea că atunci cînd se ajunge într-o asemenea situaţie e ca şi acum ai juca la ruletă. De data aceasta, au pariat pe culoarea şi pe jocul potrivit. Au servit impecabil şi i-au surprins pe adversari făcînd break la 6-5 pe serviciul lui Jordan Kerr.

O minge a făcut diferenţa pentru că la final a fost 10-8. O secundă de inspiraţie, o secundă care a trimis bucuria în piepturile şi pumnii lui Horia şi lui Robert. Cei doi se întorc azi pe zgura de pe Central şi vor juca împotriva perechii Jeremy Chardy/Lukasz Kubot. Trofeul e mai aproape. Mult mai aproape.

"Sînt fericit că m-am calificat în finală. N-a fost un meci uşor. Am căzut un pic după pierderea primului set, dar e bine că apoi ne-am revenit repede" (Horia Tecău)

"Publicul îţi dă o putere fantastică. Şi Robert a fost impresionat, sper să ne susţină în finală încă de la început" (Horia Tecău)

"Ştiu cît de important este acest turneu pentru Horia, aşa cum pentru mine este cel de acasă, de la Bastad" (Robert Lindstedt)

1998 este anul în care Andrei Pavel şi Gabriel Trifu s-au impus la Bucureşti, la dublu

Simon aproape de trofeu din nou
Gilles Simon l-a învins ieri în sferturile de finală pe polonezul Lukasz Kubot cu 3-6, 6-1, 6-3 şi s-a calificat în semifinalele BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Cîştigătorul din 2007 şi 2008 îl va întîlni azi, de la ora 12:00, pentru un loc în finală pe germanul Matthias Bachinger. Germanul l-a învins ieri pe compatriotul Daniel Brands cu 6-4, 6-1. În cealaltă semifinală se vor întîlni Fabio Fognini, care a trecut de Andreas Seppi cu 6-4, 6-7(4), 6-4, şi învingătorul din partida Xavier Malisse - Attila Balasz.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
zguby91
zguby91  •  28 Aprilie 2012, 11:00

hai cu trofeul !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează