SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Blitz Petra! Kvitova a cîştigat al doilea Wimbledon al carierei: meciul a durat numai 55 de minute

Petra Kvitova sărută cu drag trofeul de la Wimbledon pentru a doua oară în carieră // Foto: Reuters
Petra Kvitova sărută cu drag trofeul de la Wimbledon pentru a doua oară în carieră // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 06 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 05 iulie 2014 22:44

Cehoaica, învingătoare de asemenea în 2011, nu i-a lăsat nici o şansă tinerei Eugenie Bouchard, impunîndu-se cu 6-3, 6-0.

Prinţesa Eugenie e tristă. Keira Knightley nici n-a apucat să-şi lase deoparte ochelarii de soare maro moderni, care nu-s drăguţi deloc. Pe rîndul din spatele ei, fostul preşedinte al CIO, Jacques Rogge, priveşte la fel de impasibil spre teren ca-n primele secunde. Despre Anna Wintour ce să mai zici? Redactorul şef al ediţiei americane a revistei Vogue arată la fel tot timpul. Nu vorbeşte, nu zîmbeşte. Respiră? Asta da.

Prinţesa Eugenie, fiica ducilor de York, Andrew şi Sarah, venise s-o vadă pe tiza ei din Canada, pe tînăra în vîrstă de 20 de ani Eugenie Bouchard. A văzut-o, dar nu cîştigînd. Dimpotrivă. A văzut-o încercînd, dar nereuşind mai nimic în faţa unei Petra Kvitova dezlănţuite. Cehoaica, revenită după 3 ani într-o finală de Mare Şlem, în acelaşi cadru în care o disputase şi pe prima, a avut o zi fantastică. De fapt, o oră. De fapt, 55 de minute.

Reverul scînteietor
A fost un festival al forţei controlate din partea Petrei. Începînd cu serviciul, cu care a surprins-o deseori pe Bouchard - a pierdut doar 5 puncte jucate cu primul. Continuînd şi sfîrşind cu masiva etalare de viteză şi putere din spatele terenului.

Kvitova a reuşit 28 de lovituri cîştigătoare faţă de 8 ale adversarei. Asemenea reveruri în cros, cu mingea lovită plat, razant, în flăcări, parcă numai Andre Agassi reuşea să trimită. La fileu, din 14 puncte jucate, a cîştigat 11. A dominat-o pe adversara ei în toate căsuţele.

Discurs cu lacrimi
Şi cîtă emoţie la final după o oră efervescentă! S-a lăsat pe spate după ultima minge, cu palmele pe faţă, iar în timpul discursului vocea i s-a fărîmiţat în cioburi de lacrimi. Atunci cînd a pomenit de apropiaţii ei. "Am avut o tactică grozavă din partea antrenorului meu, el ştie întotdeauna ce trebuie să joc. Echipa mea m-a ajutat de-a lungul anilor să revin aici şi să cîştig din nou trofeul".

Pentru că au fost vremuri tulburi timp de 3 sezoane pentru Kvitova. De la triumful la Wimbledon 2011, a mai atins doar două semifinale de Mare Şlem, ambele în 2012, la Australian Open şi la Roland Garros.

Acum s-a regăsit complet. Sigură. Puternică. Încrezătoare. Şi din nou campioană de Grand Slam. În continuare, singura născută în anii '90. Doamna Wintour, aţi observat?

Luptă pentru trofeu
Astăzi, de la ora 16:00 (direct DigiSport 1), Roger Federer şi Novak Djokovici se vor înfrunta pentru titlul la masculin. Pentru elveţian, este a noua oară cînd se află în ultimul act de la All England Club, el cucerind trofeul de 7 ori şi pierzînd finala o singură dată, în 2008, în faţa lui Rafael Nadal.

De partea cealaltă, sîrbul e la a treia sa finală, după 2011, cînd a cîştigat, şi anul trecut, cînd s-a înclinat în confruntarea cu Andy Murray. Este însă doar pentru a doua oară cînd cei doi se bat pentru un titlu de Mare Şlem, precedenta ocazie fiind la US Open 2007.

"Mai trebuie să cîştig de multe ori ca să mă apropii de recordul Martinei Navratilova. Dar sper să-mi fie mai uşor acum" (Petra Kvitova)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
buratinos
buratinos  •  06 Iulie 2014, 16:28

Simona noastra nu are ce regreta, ar fi fost umilita la fel de catre cehoaica. Asa ca mai bine joaca la Bucuresti, linistita ,fericita, cu taxele platite.

bamse1901
bamse1901  •  06 Iulie 2014, 10:42

merita felicitata

Vezi toate comentariile (2)
Comentează