SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Bracciali şi Starace au cîştigat BRD Năstase-Ţiriac Trophy la dublu

Daniele Bracciali şi Potito Starace
Daniele Bracciali şi Potito Starace

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2011 20:39

Perechea italiană formată din Daniele Bracciali şi Potito Starace s-au impus astăzi în finala de la BRD Năstase-Ţiriac, învingîndu-i pe Julian Knowle şi David Marrero cu 3-6, 6-4, 10-8.

Lui Starace îi place la Bucureşti. Anul acesta s-a aflat la al nouălea turneu consecutiv aici, dar a ieşit prematur în proba de simplu, abandonînd în primul tur în meciul cu Pere Riba la 1-6 2-3. Şi-a revenit însă la timp pentru dublu.

Alături de conaţionalul său Daniele Bracciali a reuşit un traseu excelent, calificîndu-se fără emoţii pînă în semifinale. Din păcate pentru noi, misiunea lor a fost ceva mai uşoară pentru că în loc să-i întîlnească pe Robert Lindstedt şi Horia Tecău, au dat peste Kerr şi Parrott. Au avut nevoie de set decisiv, dar au prins finala.

Julian Knowle a rămas impresionat de ce a văzut anul trecut la Arenele BNR, cînd a ieşit din primul tur cu Horia Tecău, aşa că s-a întors cu gînduri mari la Bucureşti. Făcînd pereche cu spaniolul David Marrero, austriacul a bifat finala cu numărul 29 a carierei.

O va trece însă în dreptul eşecurilor, pentru că Bracciali şi Starace au plecat acasă cu trofeul. Chiar dacă au pierdut fără drept de apel primul set cu 6-3, italienii s-au repliat, folosindu-se de principala lor armă: defensiva. Nu le-au mai dat nici o şansă de break adversarilor şi au lovit la a doua minge pe serviciul advers, cîştigînd cu 6-4.

S-a ajuns în super tie-break, unde au fost mult mai calculaţi ca Knowle şi Marrero. 10-8 pentru italieni, iar primul trofeu de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy s-a dat.

Mîine urmează finala Stars Open dintre Augustin Viziru şi Cornel Ilie, de la ora 13:00, iar două ore mai tîrziu finala probei de simplu dintre Pablo Andujar şi Florian Mayer.

1 trofeu mai cîştigaseră Starace şi Bracciali împreună înainte de BRD Năstase-Ţiriac Trophy (St, Petersburg, 2010)

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
nter
nter  •  24 Septembrie 2011, 22:36

Starace cred ca e la al 9-lea turneu consecutiv la orice turneu, mereu dam de el, asta joaca peste tot. La fel si Schiavone de la feminin. Cand aud numele astea nelipsite de nicaieri ma doare capul. Cred ca 70% din eliminarile fetelor in turneele de anul asta au fost din nenumaratele intalniri cu Schiavone. :) Ambii au printre cele mai multe turnee dintre jucatorii de top 100.

inima_de_caine
inima_de_caine  •  24 Septembrie 2011, 20:47

Italienii ne câştigă turneele, noi le şubrezim PIB-ul... :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează