SPORTURI  »  TENIS  »  ANALIZĂ

Cinci concluzii din SUA » Cu ce rămâne Simona Halep după sferturile de la Indian Wells și Miami

Simona Halep a avut în cele două turnee momente de sclipire, dar a şi atins unele limite // FOTO Reuters
Simona Halep a avut în cele două turnee momente de sclipire, dar a şi atins unele limite // FOTO Reuters

Articol de , - Publicat joi, 31 martie 2016 00:00

Simona Halep a ajuns în "sferturi" la Indian Wells şi Miami. Cinci lucruri s-au desprins din aceste două turnee.

Autoevaluare

1. Simona Halep e genul de jucătoare care știe să-și analizeze foarte bine jocul. Iată concluziile ei după dubla Indian Wells- Miami, una care în ultimii trei ani i-a adus rezultate bune: "Plusurile sunt destul de multe, pentru că am câştigat câteva meciuri, am jucat contra unor jucătoare destul de bune. Mi-am revenit, pot să zic, sunt aproape de forma bună a mea. Am avut două turnee destul de bune, terminând în sferturi. Puteam să fac poate şi mai bine, dar e destul de bine şi nu vreau să mă critic din nou. Vreau doar să iau pozitivul şi să merg mai departe", a spus ea pentru DigiSport. Au fost patru săptămâni mult mai productive decât precedenta dublă, Doha-Dubai, și ea aducătoare de trofee și parcursuri lungi în ultimii ani. În 2016, ea a fost eliminată acolo încă de la meciul de debut.

Progres

2.  Față de începutul anului, Simona e mult mai sus din punctul de vedere al consistenței jocului. Românca a pornit în dubla din America de Nord cu un bilanț negativ între victorii și înfrângeri, 3-5, și cu multe nesiguranțe. Acum, raportul a devenit 9-7. Atât la Indian Wells, cât și la Miami a arătat că își recapătă tenisul și că meciurile în care pornește favorită nu mai sunt o mare problemă. La Indian Wells le-a învins pe Vania King, pe Ekaterina Makarova, pe Barbora Strycova, în timp de la Miami a trecut de Daria Kasatkina, Julia Goerges și Heather Watson. A fost învinsă de Serena Williams, respectiv Timea  Bacsinszky.

O problemă de trei seturi

3. În sferturile de finală de la Miami, românca a pierdut în fața elvețiencei Timea  Bacsinszky cu 6-4, 3-6, 2-6. La conferința de presă de după meci, ea a spus că oboseala fizică s-a instalat la începutul setului al doilea, și apoi a atras-o și pe cea mentală. Și-a lăudat adversara pentru abilitatea de varia jocul, dar privind în ansamblu a spus că este dezamăgită. Una dintre problemele începutului de an este faptul că Simona nu mai reușește să se impună în meciurile de trei seturi, care altă dată erau specialitatea sa. O explicație ar putea veni din puțina pregătire fizică pe care a făcut-o în iarnă, asta din cauza problemelor medicale care s-au tot adunat. Problemele fizice sunt cele care pot diminua încrederea și tenisul. Din șase meciuri de trei seturi în care a fost implicată în 2016, ea a câștigat două și a pierdut patru.

Relația cu Darren

4. Dacă la Doha și Dubai Simona nu l-a avut alături pe antrenorul său, din dorința de a-și găsi singură unele repere, așa cum a mai făcut-o în trecut, la Indian Wells și Miami situația a fost alta. Înainte de cele două turnee, au făcut un stagiu de tenis și de relaxare la Las Vegas, unde alături de ei au fost pe teren și Steffi Graf, și Andre Agassi. Apoi, în timpul celor două competiții, Simona l-a chemat în teren aproape la fiecare meci. De cele mai multe ori a fost un dialog, iar observațiile lui Darren au fost puse foarte repede în aplicare și au schimbat cursul jocului. Stilul lui relaxat și glumeț îi face bine Simonei și ajunge la ea în cele mai tensionante momente. În timpul meciul din sferturi de finală, de marți seară, în ultimul set, când Cahill a coborât în teren, totuși nu a reușit să o facă să scoată la suprafață toate frustrările care năvăliseră și se rostogoliseră de la începutul setului al doilea.

Work in progress

5. Atât Simona, cât și oamenii din jurul său își doresc să adauge elemente în jocul ei. Virginia Ruzici, managerul ei, spunea că Darren Cahill încearcă să o împingă pe Simona spre un tenis mai ofensiv, ceea ce ar însemna și să vină la fileu, să pună scurte. O schiță a viitorului tablou dorit s-a întrezărit pe parcursul celor două turnee din California și Florida. Simona a încercat să avanseze mai mult la fileu, să pună scurte, dar aceste elemente încă nu sunt integrate în jocul său. E nevoie de timp, și mai ales de lipsa accidentărilor pentru că nu poți să așezi lucruri noi pe o fundație care e șubredă.

Urmează zgura

Românca a ieșit nu foarte șifonată din dubla Indian Wells-Miami din punct de vedere al clasamentului. Nu a alunecat prea mult, deși avea de apărat 1.390 de puncte. A început pe 5 și ar putea aluneca un loc, dacă Victoria Azarenka trecea azi noapte în sferturi de finală la Miami, de Johanna Konta.

Pentru ea urmează o perioadă cărămizie, care începe cu întâlnirea de Fed Cup cu Germania, apoi vin turneele de la Stuttgart, de la Madrid, de la Roma și de la Roland Garros. Toate se dispută pe zgură în perioada 16 aprilie-5 iunie.

Românca are de apărat 615 puncte în această bucată de sezon, cele mai multe fiind adunate grație semfinalelor de la Roma (350) și Stuttgart (185).

9-7este raportul dintre victorii și înfrângeri în 2016 pentru Simona Halep

256.430 $a adunat Simona Halep la Indian Wells și Miami în 2016

Ce a făcut Halep la Indian Wells și Miami în ultimii patru ani

An Indian Wells Miami
2013 turul 2 turul 3
2014 semifinale nu a participat
2015 câștigătoare semifinale
2016 "sferturi" "sferturi"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
mobilajucarii
mobilajucarii  •  31 Martie 2016, 22:30

Observ ca a jucat cam putine meciuri.

ceaiuri
ceaiuri  •  31 Martie 2016, 22:22

din genul..curaj gaina ca te tai...simona joaca f slab..nu reuseste sa progreseze(acest lucru se vede)daca o sa mearga asa tot anul..o sa scada in clasament..placerea de a juca o sa dispara..si banuiesc se va casatori

goering
goering  •  31 Martie 2016, 09:35

Singura concluzie ii ca fata ii mai insetata ca anul trecut!! Water pls!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează