SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Ciocniri cu scîntei » Simona Halep şi Agnieszka Radwanska se întîlnesc pentru un loc în semifinale

Articol de , - Publicat joi, 29 octombrie 2015 00:00

Istoricul celor două, destul de bogat deja, cuprinde şi cîteva meciuri care au însemnat, la timpul lor, ceva pentru româncă. Şi miza celui de azi e mare. Pentru că e decisiv. Pentru că e la Turneul Campioanelor

Cînd vor păşi azi în arena de la Singapore, Halep şi Radwanska vor aduce cu ele şi o listă consistentă de confruntări anterioare. Aproape fiecare dintre ele a adus ceva nou înrivalitatea lor, care a crescut cu timpul, aproape fiecare a avut o semnificaţie aparte, în special pentru româncă. Azi însă cele două au în faţă un meci de "totul sau nimic". Din tot tabloul variantelor, cu 16 posibilităţi, poloneza are una singură în care se califică, în timp ce opţiunile Simonei sînt mai multe, 9.

Se cunosc bine, ştiu la ce să se aştepte. "Jocul ei e diferit. E inteligentă pe teren. Nu foloseşte multă forţă, dar ştie jocul", a explicat românca. "De aceea trebuie să fiu agresivă, va fi un pic mai uşor pentru mine fiindcă voi avea timp. Va fi însă un meci greu oricum, ea a jucat bine în ultimele săptămîni".

Cinci ani de lupte

Prima dată s-au întîlnit în 2011, la Australian Open, cînd Halep ajungea pentru întîia oară în turul 3 la un turneu de Mare Şlem. A învins Aga, confortabil. Al doilea meci direct, un an mai tîrziu, pe zgura de la Bruxelles, arăta drept confruntarea dintre o jucătoare stabilă în Top 10 şi o adversară despre care nu ştiai dacă o vei mai vedea acolo vreodată. Adică într-o finală de turneu Premier. În 2013 însă, tot pe zgură, la Roma, cînd Simona a cîştigat în trei seturi, lucrurile se schimbau dramatic. Actualul număr 2 mondial chiar a identificat acea confruntare ca declanşatorul de încredere în cazul ei. Atunci, învingînd-o pe Radwanska, şi-a dat seama că se poate bate cu cele mai puternice adversare.

Un an mai tîrziu, Halep se impunea în semifinalele de la Doha în drumul spre primul ei titlu Premier 5 din carieră. Doar o lună mai tîrziu, cîştiga poloneza la Indian Wells, în prima semifinală Premier Mandatory a Simonei. Şi tot în 2014, tot în semifinale, la Turneul Campioanelor, românca reuşea un dublu 6-2 care o ducea în ultimul act. Anul acesta au avut o singură ciocnire, la Toronto, în turneul de revenire al lui Halep după ce nu mai jucase de la Wimbledon. A fost o revenire şi în meci, Aga cîştigînd primul set cu 6-0.

"Agnieszka nu are nimic de pierdut, poate juca relaxat. Eu mă simt OK, sînt pregătită, am încredere în jocul meu. Cea mai bună va cîştiga meciul"
Simona Halep

Simona Halep-Agnieszka Radwanska 4-4

2011 Australian Open turul 3 Radwanska 6-1, 6-2
2012 Bruxelles finală Radwanska 7-5, 6-0
2013 Auckland turul 2 Radwanska 6-3, 6-1
2013 Roma turul 2 Halep 6-7 (2), 6-1, 6-2
2014 Doha semifinale Halep 7-5, 6-2
2014 Indian Wells semifinale Radwanska 6-3, 6-4
2014 Singapore semifinale Halep 6-2, 6-2
2015 Toronto sferturi Halep 0-6, 6-3, 6-1

 

Cine poate cîștiga

Simona Halep a fost întrebată la conferința de presă de după înfrîngerea cu Maria Șarapova (foto) cum e la Turneul Campioanelor fără Serena Williams. "Am spus încă din prima zi că turneul e deschis. Oricine îl poate cîștiga. Felul în care a jucat Șarapova cu mine o pune pe ea prima pe lista favoritelor. Toată lumea poate, desigur, cred în continuare că și eu am șansa mea", a spus românca. Anul trecut, cînd participa pentru prima oară la competiția de la Singapore Simona a ajuns pînă în finală, unde a fost învinsă de Serena Williams.

"Nu sînt comentator"

A doua jucătoare a lumii a avut puterea să și glumească la conferința de presă de după partida cu Maria Șarapova. Întrebată ce crede că se va întîmpla în meciul dintre Maria și Flavia, ea a spus că e posibil orice. "Pennetta a cîștigat cu Radwanska, așa că are încredere. S-a impus la US Open, așa că poate cîștiga. Șarapova, dacă va evolua așa cum a făcut împotriva mea, are șansa ei de a ieși victorioasă. Dar nu sînt comentator, eu sînt jucătoare. Vom vedea cine se va impune", a spus românca.

Fluturi în fiecare an

După ce la US Open a purtat cercei micuţi de formă triunghiulară, cu şurub, Simona Halep i-a schimbat în turneele asiatice cu o pereche de veriguţe. Pentru Singapore a ales însă fluturi de aur alb, tot cu şurub. Adversara ei de azi, din Grupa Roşie, Agnieszka Radwanska, a avut anul trecut, special pentru Turneul Campioanelor, o rochie cu imprimeu de fluturi multicolori. Creaţie unicat a celor de la Lotto, firma de echipament sportiv cu care se află poloneza sub contract.

Ape tulburi și în Grupa Albă

Nici în Grupa Albă nu s-au decis calificatele după două rînduri de meciuri jucate. Ieri, Petra Kvitova a învins-o pe Lucie Safarova cu 7-5, 7-5, iar Garbine Muguruza a trecut de Angelique Kerber cu 6-4, 6-4. Astfel că, deși are două victorii și nu a pierdut nici un set, spaniola nu are încă biletul pentru semifinale, dar e foarte aproape. În ultima etapă se joacă Muguruza-Kvitova și Safarova-Kerber. Și la ele există scenarii multiple. E aproape imposibil ca Garbine să piardă calificarea, în timp ce pentru Kvitova și Kerber șansele sînt împărțite egal. "Sînt foarte motivată pentru acest turneu. M-am calificat pentru prima oară la Singapore la simplu și îmi doresc să cîștig toate meciurile", a spus Muguruza.

clipboard01

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează