SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID / SIMONA HALEP-PETRA KVITOVA, AZI, 12:30, DOLCESPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Corespondenţă de la Madrid » Ora perfectă » Simona Halep s-a lansat spre semifinalele de la Madrid: victorie fără emoţii cu Ana Ivanovici

172.425 de euro este premiul pe care îl asigurat Simona pină acum la Madrid
172.425 de euro este premiul pe care îl asigurat Simona pină acum la Madrid

Articol de - Publicat sambata, 10 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 09 mai 2014 22:48

Atît a durat întîlnirea cu Ana Ivanovici din "sferturi", încheiată cu victoria româncei, 6- 2, 6-2. Este a doua oară în acest an cînd ea ajunge în penultimul act la un turneu Premier Mandatory.

Unde sîntem oare? La Bucureşti sau la Madrid? Se dispută oare încă o dată întîlnirea de Cupa Fed dintre România şi Serbia? Spectatorii spanioli din tribună sînt un pic derutaţi, nu ştiu dacă nu cumva au fost teleportaţi departe de oraşul lor, într-un loc plin cu steaguri tricolore şi în care lumea vorbeşte, strigă, chiar şi aplaudă în româneşte. N-au ce face altceva decît să se amestece cu valul de simpatie din jurul lor. Simona devine universală.

Revanşa pentru Bucureşti » Simona Halep explică cum s-a mobilizat contra Anei Ivanovici

Game-ul al 2-lea. După ce Ivanovici şi-a făcut serviciul, acela a fost singurul în care Halep a făcut un pic pasul înapoi. Sîrboaica a reuşit break-ul, s-a dus la 2-0, dar atît a durat efemera ei domnie în meci. Cîteva minute.

Răsturnarea. Dintr-o dată, Simona parcă a mîncat jăratic, precum căluţii fermecaţi din poveşti. Începe să lovească lung şi agresiv, nelăsîndu-i timp adversarei să reacţioneze. Mai mereu, Ivanovici e tîrziu la minge şi greşeşte. Sau nici măcar nu ajunge. Pleacă în stînga şisfera pufoasă îi face cu ochiul din dreapta.

Serviciul. Creşterea vizibilă pentru Simona din acest turneu şi din ultimele luni. Chiar şi în game-uri în care e condusă cu 30-0, găseşte două sau trei servicii inteligente, variate şi îndreaptă situaţia. La rîndul ei, sîrboaica îşi aruncă mingea în toate direcţiile, face în total 4 duble greşeli şi îşi micşorează şi mai mult încrederea.

Primul set. Românca e atît de fluidă în joc încît pare că alunecă mereu pe creasta unui val. Mingile zburdă, unghiurile sclipesc pe zgura de acum uscată, iar Simona e peste tot. Tribuna îi strigă numele ritmat, persistent după ce semnează, cu un cîrlionţ, punctul de 6-2.

Setul al 2-lea. Halep începe cu break, apoi se relaxează cîteva secunde, iar Ivanovici profită pentru a egala. Încă un timp efemer pentru Ana, numărul 5 mondial se pune din nou pe şine, trenuleţul în care s-a instalat şuieră şi pufăie vesel în drumul spre un alt 6-2. Exact o oră a durat disputa cu scor simetric pe tabelă, ca întotdeauna, Simona se închină, priveşte în sus, spre dreptunghiul de cer liber, şi zîmbeşte larg în drumul spre fileu. Iar lumea îi scandează numele. Cu entuziasm, cu simpatie, cu dragoste. Numele ei universal.

Spre locul 4
Simona ar putea urca pînă pe locul 4 după turneul de la Madrid. Condiţia absolut
necesară însă este aceea de a cuceri titlul în finala de duminică. Pînă acolo însă, ea îşi dispută în mod direct rămînerea pe poziţia a 5-a mondială în semifinala de azi cu Petra Kvitova. Dacă învinge, îşi va păstra locul, dar, în eventualitatea unei înfrîngeri coroborată cu vixtoria cehoaicei în ultimul act, va coborî pe 6, Petra urmînd să fie noul număr 5 WTA.

Au venit s-o vadă
Mulţi susţinători ai Simonei locuiesc în Spania, dar mulţi au venit special din ţară pentru a o urmări. "Am sosit joi şi rămînem pînă la final", spune unul dintre ei, "avem biletele luate deja". La meciurile celei mai valoroase jucătoare române a momentului a asistat şi actorul Horaţiu Mălăele, un practicant şi pasionat al tenisului. Au venit, de asemenea, George Cosac, preşedintele FRT, Bogdan Enoiu, preşedintele BRD Trophy, şi Cosmin Hodor, directorul turneului.

La 11 noaptea pe bicicletă
Joi seară, după încheierea meciului cu Sabine Lisicki, care a durat două ore şi 15 minute, Simona a avut programul obişnuit şi strict de recuperare. "Bicicletă, cam 20 de minute, stretching, apoi masaj, am mîncat ceva şi am mers la hotel. Bicicleta e bună pentru că relaxează muşchii, ajută la dispersarea acidului lactic", explică Halep. Nu a furat-o somnul însă decît la ora 2:00, apoi s-a trezit devreme, la 8:00. "Mi-aş fi dorit să dorm mai mult, dar, pur şi simplu, nu am putut. Am mers la micul dejun, am mai stat un pic prin lobby- ul hotelului, apoi am venit spre club, pentru încălzire şi pentru meci".

"Cheiţa succesului"
A recunoscut-o de nenumărate ori: îi place foarte mult să meargă la cumpărături. Joi şi vineri dimineaţă n-a mai avut însă vreme pentru această activitate. "Chiar mi-a spus antrenorul meu: «No time for shopping!»", rîde Simona. Deocamdată, şi-a luat de la Madrid o rochie, două perechi de pantofi cu toc şi o curea. Urmează oare o bijuterie? "Nu ştiu, să vedem. Mi-am luat deja una de la Stuttgart, un pandantiv în formă de cheiţă. Mi-am spus căeste cheiţa succesului!", încheie ea.

"Între cele mai bune meciuri"
Wim Fisette, antrenorul Simonei, a apreciat simplu evoluţia ei de ieri: "Unul dintre cele mai bune meciuri de anul acesta. Din primul moment, a lovit mingea agresiv, a făcut exact ce a trebuit pentru a controla disputa. Am discutat înainte că nu trebuie să-i dea timp Anei pentru că ei aşa îi convine şi nu i-a dat. A fost concentrată şi exactă". Belgianul e un pic surprins de susţinerea pe care o are Simona peste tot. "Am văzut şi la Doha cîtă lume a venit pentru ea. Baza fanilor creşte, asta e clar, pentru că e o jucătoare atractiv de urmărit, cu atitudine pozitivă", a spus el.

10 fotografi acreditaţi au fost prezenţi la meciul dintre Halep şi Ivanovici, 5 au stat pe platforma rezervată lor, restul în tribună

6 steaguri tricolore au împodobit tribunele, în timp ce suporterii sîrbi au avut doar două, ambele în aceeaşi lojă

172.425 de euro este premiul pe care îl asigurat Simona la Madrid, dacă ajunge în finală premiul este de 342.600, iar cîştigătoarea va primi 698.720

616373-rezultate-simona.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MADRID:

Rafa preferă soarele
Campionul en titre, Rafael Nadal, a rupt ieri ghinionul, depăşind "sferturile" cu 6-4, 6-2 în faţa lui Tomas Berdych. Meciul lor a fost la cea mai călduroasă oră a zilei la Madrid, 3 după-amiaza. "Prefer soarele în locul unui meci de seară", a spus liderul mondial, "în special pe un teren de zgură. Dar a fost cald, am transpirat mult, deşi nu a fost umed. Din fericire, nu avem acel tip de căldură ca la Miami, care e mai greu de suportat. Aici te descurci". În ultimele două turnee, Monte Carlo şi Barcelona, Rafa fusese învins în "sferturi", de Ferrer, respectiv Almagro.

Serena s-a retras
Accidentată la coapsa stîngă încă din timpul primului meci, campioana de anul trecut s-a retras înaintea sfertului de finală cu Petra Kvitova. "Începusem să mă simt mai bine, dar importante sînt recuperarea şi odihna. E frustrant, nu voiam să închei aşa săptămîna. Vreau însă să joc la Roma. Din fericire, am primul tur liber, deci o zi în plus de odihnă", a spus ea.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (10)
lstef
lstef  •  10 Mai 2014, 11:49

sport de calitate intr-un articol de calitate.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  10 Mai 2014, 11:05

simona halep este un exemplu pentru tinerii din romania. sper ca si alti tineri sa inteleaga faptul ca pot realiza multe din sportul alb, dar si din orice alt sport, daca sunt seriosi si muncitori. romanii au talent.

adrian.1984
adrian.1984  •  10 Mai 2014, 10:57
Postat de stefansb pe 10 Mai 2014, 10:44

e un user care comenteaza numai dupa infrangerile simonei. nu l-am vazut comentand nimic altceva, dar dupa fiecare infrangere apare si ne explica el cum halep a ajuns din intamplare aici si urmeaza sa cada in clasament

Credeam ca te referi la aiuritul ala de eugen pan. :)) oricum, sunt cativa care sunt ori invidiosi pe performantele acestei fetiscane ori doar cauta scandal....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close