SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Corespondenţă de la Madrid » Zgura care o aşteaptă » Simona Halep urma să plece spre Roma, către un nou turneu Premier

Articol de - Publicat luni, 12 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 11 mai 2014 23:50

Jucătoarea română e mulţumită cu săptămîna uimitoare de la Madrid, dar priveşte spre noile turnee. O face pas cu pas, meci cu meci.

Aranjamentele erau făcute pentru călătoria de azi, de la Madrid la Roma, de la zgura spaniolă la cea italiană, de la altitudine la nivelul mării, de la o amintire importantă la una şi mai şi. La Madrid 2013 a simţit declicul, a simţit că poate juca la cel mai înalt nivel şi în săptămîna imediat următoare a ajuns în semifinale la Roma. Acum, a atins finala de la Madrid şi revine în capitala Italiei, în locul în care anul trecut a reuşit victorii preţioase la Svetlana Kuzneşova, Jelena Jankovici şi Agnieszka Radwanska.

Marţi are programată participarea la WTA All Access Hour, o emisiune la care sînt prezente favoritele de pe tabloul unui turneu. Cu cît turneul e mai mare, cu atît numele chemate sînt mai importante. Ştie deja tabloul şi ştie că are primul tur liber, ceea ce înseamnă o zi în plus de odihnă, bine venită din cauza problemei pe care o are la muşchii abdominali. Apoi, e clar că o va întîlni pe învingătoarea dintre americancele Madison Keys şi Alison Riske. Mai departe nu priveşte. "Prefer să iau lucrurile meci cu meci şi turneu cu turneu", spune Halep.

"Nu mă gîndesc niciodată prea departe. Şi nu-mi urmăresc adversarele jucînd înaintea meciului direct, nici cînd ştiu pe cine voi întîlni în turul care vine".
Calendarul este însă făcut. După Roma va urma o săptămînă în care nu va juca, apoi e Roland Garros-ul.

Întrebată ce ar alege între a cuceri un titlu de Mare Şlem şi calificarea la Turneul Campioanelor din octombrie, din Singapore, Simona a răspuns cu un zîmbet: "Nu se poate amîndouă?".

Apoi a dezvoltat: "Visul oricărei jucătoare e să cîştige un turneu de Grand Slam. Sigur că şi alte concursuri sînt importante, precum cel de la Madrid, şi e important să joci bine tot anul, ca să poţi fi prezentă la Turneul Campioanelor. Dar, dacă ar trebui să aleg un singur lucru, ar fi titlul de Mare Şlem", a încheiat ea.

După Roland Garros va veni iarba, iar Halep se va întoarce la 's-Hertogenbosch, să-şi apere titlul, apoi va juca la Wimbledon. Deocamdată, nu priveşte mai departe. Viitorul apropiat are multe de oferit.

Locul 4 înainte de Roland Garros?
Simona Halep ar fi putut urca pe locul 4 în clasamentul mondial, dacă se impunea ieri în finala de la Madrid. Aşa ea rămîne pe locul 5. Însă poate deveni a patra jucătoare a lumii după turneul de la Roma care se joacă în această săptămînă.

Indiferent de parcursul Simonei în capitala Italiei, ea va trece peste Victoria Azarenka, cea care ocupă acum locul patru şi care va pierde puncte pentru că nu va participa din cauza unor probleme medicale.

Singura care o poate împiedica pe Simona să urce în clasament este Petra Kvitova, în cazul în care se impune pe zgura de la Roma. Atunci, Simona e nevoită să ajungă pînă în finală pentru a fi sigură de locul patru.

Serie întreruptă
Din iunie 2013, de cînd a intrat într-o zodie deosebit de fastă, Simona Halep a jucat 8 finale. Pe primele 7 le-a cîştigat, în ordine: Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate anul trecut) şi Doha (anul acesta).

Înfrîngerea suferită ieri în ultimul act de la Madrid întrerupe seria cîştigătoare a româncei, dar reprezintă, totodată, cea mai importantă prezenţă a ei într-o finală. Pînă să cîştige primul titlu, Nurnberg 2013, Halep pierduse trei finale, două la Fes, în 2010 şi 2011, şi una la Bruxelles, turneu de categorie Premier, în 2012.

Performanţe în turneele importante
Simona Halep are parte de un început de an în care a obţinut rezultate importante în turneele care contează. Românca în vîrstă de 22 de ani a început seria cu sferturi de finală la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, apoi a cîştigat la Doha, turneu Premier 5, a făcut semifinale la Indian Wells, competiţie Premier Mandatory şi acum a ajuns pînă în finală la Madrid, tot Premier Mandatory. Chiar dacă printre aceste rezultate au apărut şi înfrîngeri în primul tur, dar şi probleme medicale, Simona are un început de an foarte bun.

Spectatori devotaţi
Ieri, Arena Centrală "Manolo Santana" din Caja Magica a fost aproape plină. Încă de la finala feminină. Simona Halep a avut din nou mulţi suporteri, care au venit cu steaguri şi îmbrăcăminte tricoloră. De asemenea, mulţi aveau cartoane pe care scrie "Soy de...". În căsuţă trebuia completat numele jucătorului sau jucătoarei pe care îl susţii. Şarapova a avut, logic, numeroşi fani, deseori duelul sonor între partizanii fiecărei jucătoare prelungindu-se pînă înainte de executarea serviciului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
williamfaulkner
williamfaulkner  •  13 Mai 2014, 11:35

Succes la Roma, Simona!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează