SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondenţă de la Paris » Încă un pas! Horia Tecău l-a învins din nou pe Mergea la dublu şi s-a calificat în sferturi la Roland Garros

Articol de - Publicat luni, 01 iunie 2015 00:00

Horia Tecău și partenerul său, Jean-Julien Rojer, au cîștigat ieri duelul cu Florin Mergea și Rohan Bopanna, 6-3, 6-7 (7), 6-3, trecînd în ”sferturi”

Pe Terenul 2, într-o zi ploioasă la Roland Garros, cu zgură umedă, grea, s-a produs și duelul românilor de la dublu. Se întîlniseră deja de trei ori anul acesta, cel mai recent la Roma, și de fiecare dată cîștigase Tecău, chiar dacă Mergea jucase cu Inglot sau cu Bopanna. Așa s-a întîmplat și ieri, un meci greu, strîns și spectaculos pe alocuri, cu reflexele puse greu la încercare, la fel și nervii. Tecău și Rojer au avut o minge de meci în tie-break-ul setului secund, Mergea și Bopanna au revenit, românul suplinind cu retururile inspirate o zi mai puțin fericită a indianului. Apoi, favoriții 5 au făcut repede break-ul în fața capilor de serie 9 și s-au impus cu 6-3 în decisiv.

"Se înmulțesc meciurile contra lui Florin", a spus ieri Horia, "și e un pic ciudat fiindcă sîntem doar doi și ne înfruntăm uneori prea devreme în turnee. Ar fi altceva dacă ne-am bate pentru semifinale, finale. Și mai e ciudat pentru că sîntem prieteni, vorbim între noi dimineața, «Ce faci? Cum îți e?», apoi după meci, dar pe teren e altceva". Următorii adversari ai lui Tecău și Rojer sînt favoriții 2, Vasek Pospisil și Jack Sock. "Am cerut să jucăm luni, după meciul de simplu al lui Sock, ca să fie mai obosit. În glumă, bineînțeles", a precizat Horia. Oricum, el crede că șansele sînt mai mari contra celor doi pe zgură.

Azi: Mitu - Van Uytvanck
Meciurile încep la ora 12:00. Intră pe gsp.ro pentru a afla la ce oră și pe ce teren se joacă partida din optimi de finală
Eurosport

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează