SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondenţă din Franţa » Paris, je suis prete! Simona Halep a pornit campania pariziană cu o victorie expeditivă, sub o oră

Articol de - Publicat miercuri, 28 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 27 mai 2014 22:42

Românca, favorită numărul 4, a deschis ziua pe Arena ”Philippe Chatrier” cu un 6-0, 6-2 în faţa Alisei Kleibanova. Aici însă, într-un fel, lumea abia o descoperă. Şi învaţă s-o placă

Anecdotă de început. La Australian Open, în ianuarie, unde Simona a ajuns pînă în "sferturi", interesul faţă de ea a crescut progresiv, deşi era deja numărul 11 mondial. Fenomenul era explicat cu umor de un jurnalist polonez, care a fost la faţa locului, la Melbourne. "După primul tur, puteam s-o cer în căsătorie, n-aveam rival. După al doilea, aş fi putut s-o invit fără probleme la cină, în oraş. După al treilea, poate la film, dar deja nu mai eram singurul interesat. După optimi abia dacă mai puteam să-i fac vreun semn, iar după sferturi cu greu am găsit un scaun liber în sala conferinţelor de presă".

Au trecut de atunci 4 luni, Halep a ajuns pînă pe locul 4 în lume, iar atenţia care i se acordă s-a modificat şi ea. În sens ascendent. Ieri, ea a fost programată să-şi dispute meciul din primul tur de la Roland Garros pe Terenul Central "Philippe Chatrier". La ora 11:00 a Parisului, pe o vreme friguroasă, închisă, cu nori de un gri intens atîrnînd într-o pătură groasă deasupra arenei.

Curajoasă, adversara ei, Alisa Kleibanova, a renunţat încă de la începutul partidei la bluza cu mînecă lungă, Simona, în schimb, a păstrat-o pînă la final.

Explicaţie: "A fost frig, acolo, jos, pe teren, s-a simţit destul de tare. Şi am simţit şi eu, la spate", a spus românca.

Cronică. Primul game, pe serviciul rusoaicei, a durat destul de mult, iar de acolo a pornit seria Simonei. Exploatînd deplasarea mai greoaie a adversarei, care a şi greşit destul de mult, ea şi-a făcut jocul inteligent. A lovit pe cît de lung posibil, stînga-dreapta, a servit eficient şi n-a fost nici o clipă în pericol. Scor final: 6-0, 6-2.

Managerul Simonei, Virginia Ruzici a fost intervievată de L'Equipe şi jurnaliştii de acolo spuneau că Halep nu e suficient de cunoscută în Franţa, în ciuda faptului că este numărul 4 mondial. "Cred că asta se întîmplă pentru că nu a avut pînă acum mare reuşită la Roland Garros, chiar dacă a cîştigat la juniori. Rezultatele de la seniori contează mult mai mult. Şi poate pentru că n-a avut reuşită nici la Gaz de France, alt turneu important care se juca la Paris. Trebuie să ai performanţe în ţara respectivă ca să fii recunoscut", explică învingătoarea de la Roland Garros 1978. "Lumea ştie mai mult de ea în America, pentru că s-a impus la New Haven, chiar înainte de US Open, sau în Germania ori Italia, unde a avut rezultate".

Paris-Simona, Simona-Paris. E momentul, e anul să faceţi cunoştinţă şi să nu mai uitaţi vreodată unul de altul! Meciul de ieri e doar începutul.


Moment-cheie
Halep putea să încheie meciul cu 6-0, 6-0, dar n-a reuşit acolo un game prea bun. "Ce-ţi trece prin minte cînd ai serviciul la 11-0?". "Atunci nu mi-a trecut nimic, pe bancă însă, cu un minut mai devreme, m-am gîndit că aş putea să cîştig meciul la zero. N-a fost bine! M-am relaxat. A fost un amestec de bucurie anticipată cu frig. N-am servit bine. Aşa că mi-am dat seama că meciul nu s-a încheiat, că trebuie să rămîn concentrată. Pînă la urmă, sînt mulţumită că am putut să termin cu 6-2", a spus ea.

Public
Pentru temperatura scăzută şi ora timpurie a zilei, a fost destulă lume în tribună. În jur de 2.000 din capacitatea de aproape 15.000 a arenei principale. "Le mulţumesc spectatorilor că au venit să ne vadă, că au înfruntat frigul şi sper să fie şi mai mulţi la meciurile următoare", a spus Halep în interviul de pe teren, realizat de fostul campion francez Cedric Pioline.

Recunoaştere
Simona Halep a deschis ziua pe terenul "Philippe Chatrier". După ea, au jucat acolo David Ferrer, finalistul de anul trecut, Ana Ivanovici, campioana din 2008, şi Gael Monfils, unul dintre marii favoriţi locali, semifinalist în 2007, care l-a întîlnit pe Victor Hănescu. "A fost uimitor pentru mine să joc pe acest teren! E foarte mare! Mă mai antrenasem de două ori aici, participasem şi la Kid's Day cu cîteva zile în urmă, dar e altceva să joci. Am avut un feeling bun de la început şi, pentru prima dată, n-am simţit emoţii înaintea unui meci important", a spus Halep.

Adversara de ieri
Românca o mai învinsese, chiar anul trecut, la Moscova, unde a şi cucerit titlul, pe hard indoor: 6-1, 6-1. "Mă bucur că am servit bine. Ea e o jucătoare bună, dar cred că îi convine mai mult hardul, pe zgură e un pic mai greu pentru ea".

Adversara din turul al 2-lea
Va fi britanica Heather Watson, care a trecut cu 6-3, 6-3 de Barbora Zahlavova-Strycova. Ea şi Halep s-au întîlnit într-un meci teribil de greu în primul tur de la US Open 2013, cîştigat cu efort de Simona. "N-am cum să uit acea partidă, am jucat vreo trei ore şi jumătate, a fost foarte dificilă, foarte intensă. Acum însă vom fi pe zgură, va fi diferit. Mă aştept la un meci greu, dar sînt gata să joc, să dau totul, să fiu agresivă", a explicat Halep.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lapusneanul
lapusneanul  •  28 Mai 2014, 11:12
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

nu e nici ungur, nici roman, e o natie noua....p.ro.s.t.u.l de serviciu !

pedrogar
pedrogar  •  28 Mai 2014, 11:07

Felicitari Simona! Sper sa joci finala.

roadster1988
roadster1988  •  28 Mai 2014, 09:22

succes!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează