SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondență din Paris » Andreea Mitu îşi cumpărase biletele de întoarcere, dar a trecut de primul tur la Roland Garros

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2015 00:00

Intrată direct pe tabloul principal de la Roland Garros, ca număr 100 mondial, Andreea Mitu a depășit ieri turul inaugural cu 6-3, 6-2 contra lui Alize Lim.

Anul acesta explorează tot mai multe teritorii noi. În 2014 juca pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, la Wimbledon, dar venind din calificări. Acum, la Paris, a intrat direct, adăugînd încă o liniuță pe lista cu premiere ale carierei. Charleston - prezența pe un tablou principal WTA.

Debut în Fed Cup. Cu o victorie. Intrarea pe grila de la Madrid, concurs Premier Mandatory. Și ieri a venit și izbînda în fața franțuzoaicei Alize Lim, care o transferă în runda secundă de la Roland Garros.

O victorie concludentă, 6-3, 6-2, împotriva unei jucătoare pe care o întîlnise și în iarnă. Un meci pe Terenul 3, unul încărcat de istorie și poezie.

"M-am gândit că o să aibă publicul cu ea, am zis să-mi fac jocul, am încercat pe cît posibil, dar am fost mulțumită cu adevărat doar de ultimele trei game-uri din meci", a spus la final Andreea, care îl are alături de ea pe tatăl său, Petre. "Am pe cine să-mi vărs nervii", a glumit ea. Acesta nu mai fusese pînă acum decît la Wimbledon, anul trecut.

Prea prevăzătoare, Mitu a luat bilete de întoarcere pentru toată lumea din echipa ei pentru miercuri, iar acum va trebui să le schimbe. Pentru că mai rămîne la Paris. Asta este vestea cea mai bună. Și, indiferent cine urmează pentru ea ca adversară, "vreau să-mi fac jocul, să abordez meciul cu încredere și să fiu ofensivă".

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
eugen76_pan
eugen76_pan  •  26 Mai 2015, 13:26

Pliskova e o paluga inalta care loveste bine mingea cu ambele maini.va fi foarte greu,dar Andu va avea sansa ei.

eugen76_pan
eugen76_pan  •  26 Mai 2015, 13:25

bravo!te iubesc!

minu_nat
minu_nat  •  26 Mai 2015, 10:38

Bravo şi mult succes în meciul contra Karolinei Pliskova,deşi va fi foarte greu!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează