SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondență din Paris » Simona Halep rememorează ultimul meci jucat cu Lucici-Baroni: "Am fost blocată"

Articol de - Publicat luni, 25 mai 2015 00:00

În turul secund, Halep o va întîlni pe Mirjana Lucici-Baroni, în fața căreia a pierdut anul trecut în runda a treia de la US Open.

În 2014, Simona a abordat US Open-ul ca favorită numărul 2. O situație complet nouă de gestionat, o presiune care s-a dovedit mai puternică decît s-ar fi putut crede.

Încă din primul tur, ea a avut momente dificile, care în turul al 3-lea, contra croatei Lucici-Baroni, au atins un vîrf imposibil de escaladat. Adversara, care, la rîndul ei, a jucat bine, s-a impus cu 7-6 (6), 6-2.

Cele două se vor reîntîlni în runda secundă de la Roland Garros. Ce păstrează însă românca din disputa de anul trecut?  "N-am amintiri bune, n-am jucat tenisul meu obișnuit, am fost blocată. Acum însă mă simt mult mai bine, am șansa mea, e un alt meci, altă zi, voi vorbi cu echipa mea și voi vedea cum trebuie să joc, poate voi viziona din nou meciul", a explicat Halep.

"Atunci am fost dominată de emoții, aveam brațul blocat, dar și ea a jucat foarte bine, în special cu forehandul, și a căpătat multă încredere după ce a cîștigat primul set".

"Vreau să uit ce-am făcut anul trecut"

Simona a declarat că nu i-a fost ușor să revină pe arena principală din complexul Roland Garros. "Am încercat însă să fiu concentrată pe ceea ce am avut de făcut, să-mi fac jocul. A venit multă lume, atmosferă frumoasă, una peste alta, a fost o zi bună pentru mine, vreau să mă bucur de ea", a spus ea.

Întrebată dacă s-a gîndit la începutul de turneu din 2014, a admis că da, dar pe fugă. "Am avut un moment în care m-am gîndit, înainte de meci, la prima partidă de anul trecut, dar n-am s-o mai fac", a anunțat, fermă, Halep.

"N-am să mă mai gîndesc la experiența de anul trecut pentru că este alt an. Alt turneu, altă situație. Vreau să mă gîndesc doar la ce am de făcut acum și să uit ce-am făcut anul trecut", a încheiat ea.

Pumn strîns cu un scop

Numărul 3 mondial a explicat de ce a simțit nevoia să marcheze victoria de ieri cu pumnul strîns nu o dată, ci de trei ori. "A fost, într-adevăr, o bucurie mai mare, mai profundă pentru că n-a fost ușor. Am avut cîteva greșeli, ea s-a ținut bine, deși la un moment dat arăta ca și cum ar ceda. M-am bucurat pentru că fiecare victorie e importantă la acest nivel și e bine pentru mine să savurez ceea ce fac corect pe teren", a explicat Simona.

Familia va veni mai tîrziu

La Paris, Halep are alături de ea echipa, pe managerul Virginia Ruzici și cîțiva prieteni. "Nu fac vreo schemă, dacă ai fost la turneul de colo, nu mai vii la cel de dincolo", a răspuns ea la o întrebare legată de anturajul numeros care o însoțește de cele mai multe ori în deplasările la concursuri. Părinții, care au fost la Roma, nu și la Madrid însă, se află acum acasă. "Vor veni mai tîrziu, dacă voi juca bine în fazele superioare", a anunțat Halep, cu un zîmbet.

Încearcă să nu pună presiune

Interesul față de Simona Halep a crescut masiv față de anul trecut. Organizatorii, WTA, prin activitățile în care o implică, presa, foști jucători vorbesc despre ea ca despre o favorită la titlu. Ținînd cont de lecțiile din trecutul recent, românca nu dorește să-și adauge presiune suplimentară pe umeri, avînd în minte rezultatul din 2014.

"Nu vreau să mă gîndesc că dacă am făcut finală anul trecut, trebuie să fac și anul acesta. Toată lumea joacă bine, luptă să cîștige multe meciuri. Și eu sînt o jucătoare normală, vreau să cîștig cît mai multe meciuri, să fiu concentrată, să-mi țin mintea direcționată pe meciul pe care trebuie să-l joc rînd pe rînd, să fiu mai bine de la o zi la alta", a spus ea ieri.

Ce s-a schimbat

"Față de anul trecut, sînt mai puternică. Mental, dar și fizic, am un corp mai puternic. Jocul meu s-a îmbunătățit, serviciul în primul rînd. Am multă încredere în jocul meu, dar de fiecare dată e vorba de meciul respectiv, de adversara pe care o am", a explicat, dar a și nuanțat ieri Halep.

"De aceea trebuie să mă antrenez din greu, zi de zi, să muncesc mult, să fiu pregătită atunci cînd intru pe teren. Fiecare meci e important, e greu, toată lumea joacă bine la acest nivel", a spus ea.

Patru românce azi

Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru vor intra primele pe teren astăzi, de la ora 11:00 locală, 12:00 la București. Prima o va înfrunta, în meciul inaugural de pe Terenul 1, pe Carla Suarez Navarro, favorita 8, aflată într-o perioadă foarte bună a carierei.

Piti o va întîlni, la rîndul ei, pe Terenul 16, pe americanca Nicole Gibbs. Irina Begu contra Bethanie Mattek-Sands e meciul al treilea pe Terenul 4, iar Andreea Mitu și Alize Lim se vor duela în ultima partidă, a patra, programată pe Terenul 3.

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (2)
1619370361639883
Mihai Tudor  •  25 Mai 2015, 19:03

omule dute la psiholog ai o problema si poate te eutanasiaza

caine.dupa.moarte
caine.dupa.moarte  •  25 Mai 2015, 10:14

îți dă lucica cu terenul în cap de nu-ți dai seama. afară de la RG, joci execrabil, ai făcut și continui să faci românia de râs !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează