SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Daniil Medvedev, renăscut în noiembrie! Starul care l-a învins pe Djokovic, iar acum îl „vânează” pe Nadal

Daniil Medvedev. foto: Guliver/Getty Images
Daniil Medvedev. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 18:49 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 19:57

Daniil Medvedev (24 de ani, 4 ATP) și-a asigurat prezența în semifinale la Londra, după ce l-a învins pe Novak Djokovic, 6-3, 6-3. Rusul are un final de sezon în urcare, iar în semifinale va da peste Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP). 

2020 a fost preț de o bucată bună de timp diferit de 2019 pentru rusul Daniil Medvedev. Anul trecut a irumpt și a impresionat cu snopul de titluri cucerite, între ele două de Masters 1000, și de finale jucate, inclusiv una de Grand Slam, la US Open. Sezonul actual nu a fost însă la același nivel pentru Daniil, dar al patrulea jucător al lumii recuperează spectaculos pe ultimii metri. 

În urmă cu aproape două săptămâni s-a impus la Paris-Bercy – primul lui trofeu din 2019 și al treilea de Masters 1000 al carierei. Și continuă la un nivel spectaculos de joc și de concentrare la Turneul Campionilor.

Medvedev a obținut deja calificarea în semifinale, cu două victorii dominante. Prima asupra lui Alexander Zverev, a doua în fața liderului mondial Novak Djokovici, miercuri seară, 6-3, 6-3. Cât de sigur pe el a fost rusul contra unui Nole în mare pană de soluții! S-a apărat extraordinar, iar când a intrat în ofensivă, de multe ori a avut ultimul cuvânt. 

„Primește o doză din propria-i doctorie", a exclamat despre Djokovic fostul lider mondial Jim Courier, în comentariul de pe Tennis Channel.

Medvedev, primul după Davydenko 

Până la urmă, a fost o izbândă clară, la finalul partidei Daniil spunând că „îmi place să joc contra lui Novak pentru că este unul dintre cei mai mari campioni din istoria sportului nostru. Când aveam opt ani, mă uitam la televizor și îl vedeam câștigând deja turnee de Mare Șlem. Desigur, sunt fericit că l-am învins. Am servit bine și am jucat suficient de sigur în majoritatea momentelor importante. De aceea am reușit victoria". 

Au trecut 11 ani de când un jucător din Rusia nu mai avansase între primii patru la ATP Finals, de la Nikolai Davydenko, învingătorul acelei ediții. Sezonul trecut, Medvedev debuta la ATP Finals, dar pleca din grupe cu trei înfrângeri, epuizat fizic și mental după un an plin. Acum este pe val și are șanse importante de a merge în finală, chiar și de a o câștiga. 

Big 3 sunt mari campioni pentru că rareori nu joacă la cel mai bun nivel. Chiar și când se întâmplă așa, să aibă zile proaste, e dificil să-i bați 
- Daniil Medvedev

Citește și alte știri din tenis: 

Novak Djokovic îl elimină pe Alexander Zverev și merge mai departe la Turneul Campionilor » Semifinale de cinci stele la Londra

Nadal îl învinge în trei seturi pe campionul en-titre și se califică în semifinale la Turneul Campionilor » Rafa, la două victorii de singurul titlu important care îi lipsește

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (3)
347655969058390
Ion Popescu  •  21 Noiembrie 2020, 11:30

Cu ocazia celor trei meciuri castigate Medvedev a acumulat 750 pct. ATP si un castig de 900.000 $. Deocamdata.

347655969058390
Ion Popescu  •  21 Noiembrie 2020, 11:07

Intradevar are mari perspective. Este f f bun ! Deocamdata este singurul fara nici un meci pierdut la Turneul Campionilor.

raul4steaua
raul4steaua  •  20 Noiembrie 2020, 20:52

Dupa inevitabila retragere a celor 3 vesnici, Medvedev il vad numarul 1 din noua generatie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează