SPORTURI  »  TENIS  »  BJK CUP

Momentele-cheie ale unei zile istorice » Detalii de la eroinele din Florida: mutarea care a decis calificarea

Articol de , - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 17:01 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 18:36

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au povestit cum au trăit cele două zile și prin ce emoții au trecut în întâlnirea de BJK cu Ucraina.

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au dus România la turneul final de la Sevilla. A fost o întâlnire palpitantă pe care româncele au întors de la 0-2, jucând și lăsând totul pe teren.

„Meciul meu de simplu a fost unul nebun, o bătălie imensă, dar am fost condusă cu un set, un pic negativă în primul act, mult stres, emoții, mintal nu a fost ușor zilele acestea și pur și simplu m-am resetat în setul secund.

Ana și Jaqueline, două fete care meritau acest succes
EDITORIAL
Ana și Jaqueline, două fete care meritau acest succes

Am început să fiu mai pozitivă, să mă conectez cu echipa, am început să cred mai mult, mi-am spus că încă avem o șansă și că trebuie să joc la nivelul meu cel mai bun.

Am găsit soluții, așa că m-am simțit fericită, asta mi-a dat multă energie și multă încredere pentru dublu”, a istorisit Jaqueline Cristian. Ea a trecut în meciul al patrulea de Lesia Tsurenko în trei seturi cu 2-6, 6-4, 6-4.

Povestea unui dublu câștigător

Când s-a hotărât să intre și la dublu? „Imediat după meciul de simplu. Am vorbit atunci, imediat, și a trebuit să mă resetez, pe de altă parte am continuat cu încrederea pe care o aveam de la simplu și cred că a fost un impuls mare pentru a câștiga meciul”, a spus Jaq.

Ana a completat-o: „În mintea mea, m-am gândit, Jaqueline își va câștiga meciul de simplu, am fost foarte pozitivă în legătură cu asta și eram pregătită să joc dublu, deja îmi pregătisem rachetele, hainele, am mai făcut un pic de recuperare.

Mindset-ul era setat pe: Vom câștiga, vom merge pe teren și vom câștiga. Am dat tot ce am avut, deși am jucat dublu împreună poate de 4-5 ori și nu am jucat niciodată în BJK Cup, dar în mintea mea era doar: Știu ce putem face împreună și am fost super, superpozitivă tot timpul. Superîncrezătoare și superpozitivă la fiecare punct”. Româncele s-au impus în fața surorilor Kichenok cu 6-2, 7-6 (7).

Au învățat lecția din întâlnirea cu Slovenia

Cum au văzut ele revenirea de la 0-2?„Cred că am învățat din lecția de anul trecut, când am pierdut după ce am condus cu 2-0, a fost o mare lecție că nu se termină până când nu se termină și că trebuie să credem până la ultima minge a meciului.

Ne-am spus: Aceasta este ultima noastră șansă, trebuie să dăm totul. Nu ne-am concentrat pe faptul că suntem conduse cu 2-0 și pas cu pas pe ce aveam de făcut, punct cu punct, și am continuat să credem.

Ne-am unit foarte bine: eu și Ana la dublu, dar și noi ca echipă, am simțit multă energie. Publicul a ajutat de asemenea, am simțit sprijinul, așa că totul s-a legat.

Am încercat să nu vedem tabloul cel mare, deși eram foarte pozitive și vizualizam faptul că vom câștiga, că avem o șansă, dar am luat totul punct cu punct de la simplu până la dublu”, a spus Jaqueline.

„În timp ce juca Jaqueline, eram în lounge, mă uitam la fotografii de pe Instagram ale celor care se calificaseră deja și îmi spuneam că vom fi și noi acolo, ne vom vedea numele pe acele fotografii și că de data aceasta va fi România cea care se califică. Da, vom reuși și nu am renunțat în niciun moment, am crezut că putem reuși. Serios, asta a fost în mintea mea tot timpul”, a explicat Ana.

S-a văzut și din afară, în timpul meciului, că eram foarte pozitive, că ne sprijineam una pe alta și eram acolo una pentru cealaltă și acesta a fost un mare, mare plus -Jaqueline Cristian

Gândurile căpitanului

Horia Tecău a vorbit și el despre reușita României. „Este incredibil, am avut o întâlnire cu toată echipa sâmbătă seara, le-am spus că meciurile au fost extrem de strânse, nivelul a fost ridicat și trebuie să revenim aprig. Să facem foarte bine lucrurile care sunt în controlul nostru”, a spus el.

Apoi a continuat: „Fetele au ieșit pe teren având spirit de luptă, fiind agresive. Meciul Anei împotriva Elinei a fost una dintre partidele ei cele mai bune pe care le-am văzut eu.

A fost o încredere incredibilă, care ne-a adus înapoi în meci. Jaqueline a fost și ea agresivă, a obținut o victorie extraordinară. Ambele meciuri în turnee ar fi considerate mari surprize.

Sunt mândru de felul în care au luptat. Când au intrat pe teren la dublu, erau pe val, extrem de încrezătoare, vedeau mingea extrem de mare. Suntem extrem de încântați de felul în care am jucat și pentru că am făcut istorie pentru România.

Acest grup de fete merită să fie la un turneu final, de câțiva ani avem jucătoare de mare talent și multe fete în Top 100 . Ne doream să ajungem la unul și suntem foarte fericiți
-Horia Tecău

Citește și:

Lacrimi și hora bucuriei » Cum a sărbătorit România revenirea incredibilă cu Ucraina
BIILIE JEAN KING CUP
Lacrimi și hora bucuriei » Cum a sărbătorit România revenirea incredibilă cu Ucraina
Presa din Ucraina, nemiloasă după ce România a revenit de la 0-2: „Un fiasco!” » Ce a spus Elina Svitolina după înfrângere
BILLIE JEAN KING CUP
Presa din Ucraina, nemiloasă după ce România a revenit de la 0-2: „Un fiasco!” » Ce a spus Elina Svitolina după înfrângere

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează