SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI / MARIA ŞARAPOVA-ALEXANDRA DULGHERU 3-6, 7-6(6), 7-6(5)

Dulgheru a fost de trei ori la două puncte de victorie cu Şarapova » Dans pe sîrmă

Alexandra Dulgheru a fost sub lumina reflectoarelor la Miami Foto: Reuters
Alexandra Dulgheru a fost sub lumina reflectoarelor la Miami Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 martie 2011 18:55

Alexandra Dulgheru a fost de trei ori la două puncte de victorie în meciul cu Maria Şarapova, dar după trei ore şi jumătate de joc a fost învinsă

Nu-i place să joace foarte mult pe hard. A crescut pe zgură, iar ADN-ul de jucătoare e intens impregnat de cărămiziul suprafeţei. Dar un lucru trece dincolo de suprafeţe: spiritul de luptătoare al Alexandrei, care a ieşit încă o dată la iveală în sfertul de finală al turneului de la Miami contra Mariei Şarapova, fost lider mondial, deţinătoare a trei trofee de Mare Şlem. Chiar dacă Şarapova e o altă jucătoare după operaţia suferită la umăr în octombrie 2008, anul aceasta este din nou pe drumul cel bun.

Dulgheru, aflată la cea mai bună performanţă a ei în turneele disputate pe hard, a început perfect meciul care avea să dureze trei ore şi jumătate. S-a impus cu 6-3 în primul set. În cel următor s-a mers pînă la tie-break, unde Alexandra a revenit de la 1-6, dar doar pentru a pierde cu 6-8. Decisivul avea să fie şi el unul încărcat de multă energie, românca ajungînd în postura de a servi pentru meci la 5-4. Nu a ieşit cum şi-ar fi dorit şi ultima felie a întîlnirii s-a decis din nou la tie-break, unde din nou românca a recuperat distanţa, revenind de la 5-3 pentru a egala la 5, dar Şarapova s-a impus cu 3-6, 7-6 (6), 7-6 (5).

"A fost un meci lung şi greu. Nu a fost una dintre cele mai bune performanţe ale mele. Nu m-am simţit foarte bine. Adversara mea a jucat foarte bine şi foarte consistent şi, chiar dacă am condus, nu am ştiut să-mi păstrez avantajul. Dar la final am cîştigat şi sînt foarte fericită", a spus Maria, care se află la a doua semifinală consecutivă de turneu Premier, după cea reuşită la Indian Wells. Mai mult, de la începutul săptămînii viitoare, Şarapova revine în Top 10.

Alexandra a luptat pînă la ultima picătură de energie şi a arătat de ce este între primele 30 de jucătoare ale lumii de aproape un an.

37 de lovituri cîştigătoare a avut Şarapova la finalul partidei, în timp ce Alexandra a reuşit doar 15

17 duble greşeli a comis rusoaica, iar românca doar 4

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ciupi0812
ciupi0812  •  31 Martie 2011, 08:33

m-a amuzat declaratia ei, precum ca adversara a jucat foarte bine! majoritatea punctelor facute de dulgheru au fosy greseli ale rusoaicei, care a jucat ca o cizma, dar a castigat fiindca alexandra este facuta pentru hard la fel cum este orice zgurista de 1,50 inaltime.

ambarus_andrei
ambarus_andrei  •  31 Martie 2011, 02:23

Flicitarile mele Alexandra!!!! da 17 duble greseli poate sa insemne in acelasi timp nici un game facut cadou ;) oricum abea si'a revnit dupa accidentarea de la genunchi

vladutz13
vladutz13  •  31 Martie 2011, 01:45

Prima data nu mi-a venit sa cred cand am auzit de meciul asta.... Dulgheru nu mai joaca nimic de 6 luni.... ma bucuram ca si-a revenit. Dar cand am vazut aici in articol ca Sharapova a facut 17 duble greseli..... m-am razgandit. Nu cred ca fac nici eu atatea si joc tenis o data pe an :)). Practic inseamna 4 gameuri facute cadou.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează