SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Dulgheru a ratat calificarea în optimi în faţa Verei Zvonareva » Piti s-a oprit

Articol de - Publicat luni, 06 septembrie 2010 00:00

Alexandra Dulgheru a cedat în faţa Verei Zvonareva, 2-6, 6-7 (2), în turul al treilea de la US Open.

Trei turnee de Mare Şlem consecutive în care cea mai valoroasă româncă a momentului ajunge pînă în turul al treilea. După Roland Garros şi Wimbledon, a venit rîndul US Open-ului. Dulgheru a întîlnit-o sîmbătă noapte în această fază pe a opta jucătoare a lumii, finalista de la Londra, Vera Zvonareva.

Şi cîte şanse a avut Piti! Şanse pe care singură şi le-a croit, după un tipar curajos şi lipsit de complexe. Pe toată durata meciului, adică două ore şi 6 minute, ea a avut mai mult iniţiativa decît mai titrata şi mai experimentata adversară. Rusoaicei i-au plăcut la nebunie schimburile lungi de mingi, cu peste 18-20 de treceri peste fileu. Rareori a încercat să le grăbească sfîrşitul, dimpotrivă românca a căutat mai mereu prima unghiul, variaţia, schimbarea de ritm.

Dovadă stau cifrele finale: 21 de lovituri cîştigătoare pentru Alexandra, numai 11 Vera. Au fost şi 56 de greşeli neforţate, faţă de cele doar 30 ale rusoaicei. Păcat şi că n-a fost mai multă lume în tribune să vadă acest meci pasionant, marcat de efortul ambelor jucătoare, de reuşitele spectaculoase. Dulgheru a condus cu 2-1 şi break în primul set, apoi un mic incident, cu şapca smulsă de vînt, a perturbat-o şi a cedat, 2-6. A revenit însă în forţă în debutul actului secund, avînd 3-0 cu două break-uri. Chiar dacă Zvonareva a revenit, nici Piti nu s-a lăsat. Oboseala a ajuns-o în final, sufletul îi era însă în continuare acolo, pe teren şi ar mai fi luptat dacă ar mai fi fost posibil. Data viitoare, cu siguranţă totul va fi mult mai bine!

Niculescu în "optimi"
Perechea Monica Niculescu/Shahar Peer  a trecut sîmbătă noaptea de Alexa Glatch/Coco Vandeweghe (SUA/SUA), cu 6-7 (6), 6-3, 7-6 (4). Favoritele treisprezece vor juca în "optimi" cu Gisela Dulko/Flavia Pennetta (Argentina/Italia), cap de serie numărul unu. Cele două le-au învins în turul al doilea pe Sorana Cîrstea/Lucie Safarova (România/Cehia), cu 6-0, 6-4.

 

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
ovy2
ovy2  •  06 Septembrie 2010, 09:51

Ai dreptate anrazvan, exista si e vizibila evolutia Alexandrei dar daca nu va elimina greselile din jocul sau va ramane o jucatoare de locurile 30-50 si ar fi pacat. Ar trebui sa invete ceva din greselile Soranei. Off-topic: pacat de talentul Simonei Halep, daca nu isi gaseste repede un antrenor care sa o poata duce sus, tare ma tem pentru ea.

anrazvan
anrazvan  •  06 Septembrie 2010, 08:53

daca alexandra pierdea pe jocul bun al rusoaicei era una. dar ea a pierdut numai pe greselile ei inexplicabile la asa nivel. m-a facut pe mine ca telespectator sa ma enervez la cite scurte nu a reusit si desi a vazut ca nu-i iese procedeul, a continuat. plus atitea mingi trimise fara presiune in fileu. din astea a pierdut jocul nu din altceva. daca va invata sa isi foloseasca numai loviturile care aduc puncte pina le regleaza pe celelalte, va fi bine de ea. daca nu, va ramine o jucatoare de tur3

medjdanny
medjdanny  •  06 Septembrie 2010, 08:19

super meci , pacat, Alexandra a incercat mai mult si a gresit mai mult , Zvonareva n-a incercat si n-a avut cum sa greseasca ... 21 de lovituri castigatoare Alexandra , doar 11 pt Zvonareva , 56 de greseli nefortate Alex - 30 Zvonareva , pe finalul meciului rusoaica doar trimitea mingea in terenul Alexandrei ,in timp ce a noastra incerca sa diversifice loviturile pentru a castiga ,rusoaica era atat de ravasita ca la un momentdat astepta sa serveasca Alex cand de fapt ea avea serva ,a fost hilar

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close