SPORTURI  »  TENIS  »  SOLICITARE

Elina Svitolina cere sancționarea rusoaicei Anastasia Gasanova: „Ea aduce argumente în favoarea armatei ruse, care a ucis și a violat ucraineni. Cum e posibil ca WTA să ignore acest lucru?”

Elina Svitolina. 
Foto: Imago
Elina Svitolina. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 09 aprilie 2023 10:40 / Actualizat duminica, 09 aprilie 2023 11:24

Elina Svitolina (28 de ani), jucătoare din Ucraina, le cere celor de la WTA sancționarea jucătoarei rusoaice Anastasia Gasanova (23 de ani, numărul 273 WTA), pentru că aceasta susține războiul declanșat de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în țara vecină. 

Ucraineanca cere interdicții drastice împotriva jucătorilor ruși și bieloruși, menționând că nu este în regulă că WTA ignoră ceea ce transmit aceștia despre războiul din Ucraina pe rețelele de socializare. 

Boris Becker, despre perioada petrecută după gratii: „Dacă închisoarea nu te învață să fii umil, atunci nimic altceva nu o poate face”
DEZVĂLUIRI
Boris Becker, despre perioada petrecută după gratii: „Dacă închisoarea nu te învață să fii umil, atunci nimic altceva nu o poate face”

Elina Svitolina cere WTA să o sancționeze pe Anastasia Gasanova: „E bine ca ea să justifice invazia Rusiei în Ucraina pe Instagram?

„După luni în care rușii au omorât, violat și sechestrat ucraineni, Anastasia Gasanova aduce argumente în favoarea armatei ruse prin postările pe care le face pe Instagram. 

Cum e posibil ca WTA să ignore acest lucru? Jucătorii din Rusia și Belarus sunt de partea agresiunii militare a Rusiei în Ucraina și își doresc ca familiile noastre, prietenii noștri și noi să murim”, a declarat Elina Svitolina, potrivit cotidianului spaniol Marca. 

Elina Svitolina cere sancționarea rusoaicei Anastasia Gasanova: „Ea aduce argumente în favoarea armatei ruse, care a ucis și a violat ucraineni. Cum e posibil ca WTA să ignore acest lucru?”
Anastasia Gasanova. Foto: Imago

Iga Swiatek: „Sportul poate fi folosit în propagandă. Nu e corect” 

Iga Swiatek (21 de ani, numărul 1 WTA) a criticat și ea faptul că sportivii ruși și bieloruși sunt lăsați să joace, în contextul invaziei Rusiei din Ucraina. 

„Știu că suntem doar niște atleți, o parte mică a acestei lumi, dar simt că sportul este destul de important și că a fost întotdeauna folosit în propagandă. 

Este destul de nedrept ca jucătorii ruși și belaruși să poată participa la turnee. Decizia interzicerii lor trebuia luată de la începutul războiului. Cred că tenisul putea face mai mult de la începutul războiului, pentru a se poziționa împotriva lui. 

Nu este vina jucătorilor din Rusia și Belarus că au un astfel de pașaport, dar, pe de altă parte, simt că ar putea face mai mult împotriva invaziei rusești”, a declarat Iga Swiatek, potrivit BBC. 

Rușii și Bielorușii, primiți la Wimbledon 

După ce în 2022 nu au fost lăsați să joace la Wimbledon, sportivii din Rusia și Belarus au primit acest drept în acest an, dar vor juca sub steag neutru, așa cum se întâmplă oricum la celelalte turnee. Pe parcursul Grand Slamului englez, ei nu au voie să vorbească în favoarea invaziei ruse din Ucraina. Și Petra Kvitova s-a poziționat împotriva deciziei celor de la All Englans's Club. 

„Eu cred că rușii și bielorușii nu ar trebui lăsați la Wimbledon. După părerea mea, ei nu ar trebui să fie lăsați nici la Jocurile Olimpice. Eu sunt de partea ucraineană în acest caz. Și înainte de toate, sunt împotriva războiului. Sunt foarte neliniştită pentru poporul ucrainean şi jucătorii din Ucraina”, a spus Petra Kvitova. 

Citește și: 

David Popovici, primul român calificat oficial la JO de la Paris! Covaliu a făcut lumină: „Nu e nicio dilemă”

Simona Halep, afacere colosală » Ce româncă și-a permis să achite o avere pentru vila de lângă Herăstrău

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
Moshu
Moshu  •  10 Aprilie 2023, 22:21
Postat de parpalache pe 10 Aprilie 2023, 12:21

Dupa un propagandist incult și agresiv cum te arați a fi-daca nu inghiți pe nemestecate tot ce ți se„servește”de la„partea cea buna”și indraznești sa judeci cu mintea proprie-nu sa iei de-a gata„judecați de valoare”,inseamna ca ești rusnak?!Nu,nu sunt rusnak dar am o logica buna și nici memoria nu ma inșeala!Și prefer sa judec cu mintea mea,nu cu a altora!

N-are rost sa mai continui "filosofarile" cu unul ca tine,tu nu esti brainwash,ai muulte gargaritze pa dinsul !Fii fericit si lasa-ma pe mine in pace !

Moshu
Moshu  •  10 Aprilie 2023, 22:18
Postat de Moshu pe 10 Aprilie 2023, 11:03

Aha,pe *** ala sigur il cheama george,nu ?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Pake
Pake  •  10 Aprilie 2023, 18:59
Postat de radumatei pe 10 Aprilie 2023, 17:29

Dacă eliminarea din competiții a sportivilor ruși și bieloruși ar avea vreun efect asupra războiului (în sensul încetării sau măcar scurtării lui), aș susține din tot sufletul această decizie. Din păcate, știm foarte bine că nu e cazul. Și dacă am judeca cu aceeași măsură, sportivii americani și israelieni n-ar mai vedea competiții sportive decât la televizor.

Asa e cand doar ziarele colorate frumos se cumpara! Exista sintagma ca politica sa nu se amestece in sport! Acum s-au trezit toti rusofobii sa blameze invazia, pentru ca le apare asta in fata zi de zi! Ca sa inteleaga sau macat se se informeze despre soarta copiilor ucisi de SUA si Israel in Fasia Gaza, Iraq, Afghanistan....etc...etc acesti sportivi, trebuie sa depuna efort, riscand carcei mintali! e mai usor sa rumegi ce ti se serveste, decat sa cauti si sa gandesti! Israelul, Kosovo, SUA si toti agitatorii planetari(Franta,GB) si care or mai fi, ar trebui interzisi din competitii, insa cum sa le iei ceva , ce ei au inventat, ca sa te tina ocupat?

Vezi toate comentariile (53)
Comentează