SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Finala surpriză » Petra Kvitova și Agnieszka Radwanska se întîlnesc azi pentru trofeul de la Singapore

Articol de - Publicat duminica, 01 noiembrie 2015 00:00

Ele au trecut ieri în semifinale de Maria Șarapova și Garbine Muguruza, jucătoare care au defilat în grupe ♦ Pentru prima oară în istorie învingătoarea de la Turneul Campionilor va fi una cu un bilanț negativ în prima fază a competiției, 1 victorie și două înfrîngeri

Ambele finaliste din acest an au ajuns în semifinale cu emoții. Însă trăitul acesta la limită le-a eliberat poate de presiune. Au luat accederea în penultimul act ca pe un dar și au jucat așa cum nu o făcuseră în grupe.

În prima semifinală, Radwanska a întîlnit-o pe Garbine Muguruza, jucătoarea momentului, cea care era favorită la cîștigarea turneului. Poloneza, aflată pentru a șaptea oară la balul de final, a știut cum să absoarbă puterea spaniolei și cum să distribuie mingile astfel încît să fie ea cea care se bucură la final. A pierdut primul set la tie-break, dar a revenit în următoarele două. Aga s-a impus cu 6-7(5), 6-3, 7-5. La final, ochii polonezei s-au umplut de lacrimi. "Am fost atît de fericită pentru că am reușit să cîștig acest meci. Nu mă așteptam să ajung pînă aici, mai ales că pierdusem primele două meciuri din grupă. A fost o partidă mare, cu multe emoții", a spus ea.

Spectatorii de la Singapore au trăit o surpriză, dar nu se așteptau și ca al doilea meci să le ofere același meniu. Petra Kvitova s-a calificat în semifinale, după ce Lucie Safarova a învins-o pe Angelique Kerber în ultimul meci al Grupei Albe. Ieri, ea a trecut de Maria Șarapova cu 6-3, 7-6(3), după ce rusoaica a condus cu 5-1 în setul al doilea. "Nu am intrat pe teren gîndindu-mă că O, Doamne! joc cu Maria, ce o să mă fac? Nu aveam nimic de pierdut. Eram foarte relaxată și am făcut un joc bun", a spus cehoaica. Scorul întîlnirilor directe dintre Petra și Aga este 6-2. Kvitova a mai jucat o finală la Turneul Campioanelor pe care a și cîștigat-o în 2011, iar Aga e la prima ispravă de acest gen.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
valiro
valiro  •  01 Noiembrie 2015, 11:04

Halep a primit asigurari ca daca va pierde meciul, ii va fi asigurat locul 1 in viitor. Asa a facut Sharapova cand a pierdut la Kvitova, sau Muguruza, toate fac parte dintr-un scenariu pe care il dicteaza casele de pariuri. Ce cota avea Halep sa piarda la 5-1 ? Ce cota aveau Kvitova si Radwanska sa ajunga in finala ?

catalynn
catalynn  •  01 Noiembrie 2015, 10:36
Postat de sakamoto pe 01 Noiembrie 2015, 09:53

In tenis 5-1 este un scor...periculos!

Asa se pare ... Nu doar ca Halepa a avut 5-1 in tie break cu Aga si a pierdut apoi 6 puncte la rand si implicit setul, dar chiar Simonei i-a lipsit foarte putin sa revina de la 5-1 cu Sharapova in setul 2, se apropiase la 5-4 dar din pacate a pierdut 6-4. A nu putea concretiza un astfel de avantaj se zice ca e apanajul incepatorilor, insa daca si Sharapova e incepatoare ....

sakamoto
sakamoto  •  01 Noiembrie 2015, 09:53

In tenis 5-1 este un scor...periculos!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează