SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA WIMBLEDON FEMININ; ÎN DIRECT PE DIGISPORT 2 DE LA ORA 16:00

Finala viselor mari » Marion Bartoli şi Sabine Lisicki luptă azi pentru o premieră: victoria la Wimbledon

Sabine Lisicki şi Marion Bartoli, cele două finaliste de la Wimbledon 2013
Sabine Lisicki şi Marion Bartoli, cele două finaliste de la Wimbledon 2013

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 05 iulie 2013 22:08

Marion Bartoli şi Sabine Lisicki joacă azi pentru trofeul Venus Rosewater Dish. Oricare dintre ele se va impune va trăi o experienţă nouă pentru că nici una dintre ele nu a cîştigat vreodată un turneu de Mare Şlem.

E tortul pe care l-au aşteptat de cînd s-au apucat de tenis. E tortul pentru care au continuat să joace tenis, chiar dacă au avut o mulţime de accidentări, de probleme şi de îndoieli. Tortul lor e rotund şi e făcut din argint şi nu se poate tăia în felli. Una singură îl va strînge în braţe.

Marion Bartoli şi Sabine Lisicki i-au luat pe toţi prin surprindere şi azi îi vor mai surprinde o dată. Au ajuns în finala de la All England Club şi vor încerca să-şi îndeplinească visul.

Franţuzoaica, a 15-a jucătoare a lumii, a mai fost în această ipostază, chiar la Wimbledon, în 2007, cînd a fost învinsă de Venus Williams. "Poate faptul că a mai jucat o finală o va ajuta acum, are mai multă experienţă", a spus Amelie Mauresmo, căpitanul echipei de Cupa Fed a Franţei şi cîştigătoare la Wimbledon în 2006, care a fost prezentă la toate meciurile lui Marion.

"Acum şase ani eram atît de imatură într-un fel! De fiecare dată eram cotată cu a doua şansă, dar acum e total diferit. Mereu am fost jucătoarea mai bine clasată şi a trebuit să evoluez foarte bine ca să trec mai departe", a spus Marion.

Sabine Lisicki, 24 de ani şi locul 24 WTA, se află pentru prima oară într-o finală de Mare Şlem şi o conduce pe Bartoli în întîlnirile directe cu 3-1. "De cînd eram mică visez la acest moment. Nu se putea un loc mai potrivit pentru a juca prima mea finală de Grand Slam", a spus germanca. Azi, pe iarbă tocită, o fată va crede că visează.

În semifinale
Ioana Ducu şi partenera sa, sîrboaica Nina Stojanovici, s-au calificat ieri în semfinalele de la Wimbledon în turneul destinat junioarelor. Ele le-au învins pe favoritele patru, Domenica Gonzalez/Carol Zhao (Ecu/Can), cu 6-4, 3-6, 6-3. Pentru un loc în finală, ele se vor duela cu principalele favorite, cehoaicele Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
monere1980
monere1980  •  06 Iulie 2013, 14:45

nu am habar ce joaca cele doua (nu prea urmaresc tenisul feminin) dar am senzatia ca va castiga bartoli. Doar a banuiala proprie :)

valiii
valiii  •  06 Iulie 2013, 09:57

o finala oarecum neasteptata dar presimt ca va fi una frumoasa,personal cred ca invinge bartoli

dinamo4eva
dinamo4eva  •  06 Iulie 2013, 09:33

Allez Marion.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close