SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

FOTO// Roland Garros, următoarea ţintă » Djokovici: ”Ar fi minunat să am toate cele patru trofee”

Novak Djokovici a cîștigat turneul de Grand Slam de la US Open. foto: reuters +8   FOTO
Novak Djokovici a cîștigat turneul de Grand Slam de la US Open. foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 septembrie 2011 12:10

Novak Djokovici este numărul unu al momentului în tenis. Luni noapte, sîrbul şi-a adăugat în palmares cel de-al treilea trofeu de Grand Slam al sezonului după ce l-a învins în finala de US Open pe Rafael Nadal, scor 6-2, 6-4, 6-7, 6-1.

Cu doar două înfrîngeri în acest sezon, cu şase victorii în tot atîtea finale în faţa sportivului iberic, Novak Djokovici are un bilanţ incredibil, iar afirmaţia pe care a făcut-o la conferinţa de presă - ”Acesta este anul meu” - este cît se poate de îndreptăţită.

Următorul pas: Roland Garros

Deşi a recunoscut că este epuizat din punct de vedere fizic, jucătorul de 24 de ani a vorbit deja despre obiectivele pe care le are în viitor. Sîrbul îşi doreşte ca, alături de trofeele de la Australian Open, Wimbledon şi US Open, să-l cucerească şi pe cel de la Roland Garros.

"După ce i-am învins pe Federer (în semifinale) şi pe Nadal, mă simt epuizat din punct de vedere fizic, dar este normal. Cînd joci tenis, scopul este să cîştigi turnee de Grand Slam, pentru că sînt cele mai importante. Nu mă aşteptam să am aceste rezultate în 2011. Este greu să-mi găsesc cuvintele. Am muncit toată viaţa pentru a ajunge aici. Mai am multe de demonstrat”, a explicat sîrbul.

”Dragostea pentru acest sport mă face să merg înainte. Atît timp cît voi avea aceste senzaţii după victorii, voi continua să mi le doresc. Ar fi minunat să mă impun şi la Roland-Garros, să am toate trofeele în palmares. Acesta este unul dintre obiectivele mele, însă voi avea nevoie de timp", a declarat Novak Djokovici.

”Nimeni nu este invincibil”

Întrebat dacă se simte imbatabil, Novak Djokovici nu s-a sfiit să răspundă clar şi răspicat: "Nimeni nu este invincibil. Roger Federer a avut sezoane cînd a cîştigat trei turnee de Grand Slam, cînd era imposibil de învins. Rafa a trăit acelaşi lucru anul trecut. Am putea spune că acesta este anul meu, acela în care am jucat cel mai bun tenis al meu în turneele mari. Şi asta mă face extrem de fericit. Dacă anul viitor voi reuşi măcar jumătate din ce am reuşit în 2011, voi fi mulţumit. Însă acum vreau să mă bucur de prezent".

El e Regele! Aplaudaţi-l pe Novak Djokovici pe MySport

64 de victorii a obţinut Novak Djokovici în acest sezon

10 turnee a cîştigat sîrbul în acest an

Datorită victoriei de la US Open, Djokovici a devenit al şaselea jucător din era Open care cîştigă trei dintre cele patru turnee de Grand Slam într-un sezon, după Nadal, Federer (de trei ori), Rod Laver, Jimmy Connors şi Mats Wilander.

Liderul mondial a mai stabilit alte două recorduri în acest an: a devenit primul jucător din Serbia care a cîştigat un turneu de Grand Slam şi cel mai tînăr jucător din era Open care a ajuns pînă în semifinalele celor patru turnee ale anului, într-un sezon.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
profil440
profil440  •  13 Septembrie 2011, 15:25

"a mai stabilit alte două recorduri în acest an: a devenit primul jucător din Serbia care a cîştigat un turneu de Grand Slam şi cel mai tînăr jucător din era Open care a ajuns pînă în semifinalele celor patru turnee ale anului, într-un sezon." Alo? GSP? Suneti pe fir? Dar cand a castigat australian open in 2008 nu s-a pus atunci recordul? Sau cand Nadal in 2008 (la 22 de ani) a castigat french open-ul si wimbledon si a ajuns in semifinale la australian si us open? Alo, mai sunteti sau ati inchis de rusine?

joe5
joe5  •  13 Septembrie 2011, 14:15

S-a mai facut o data dreptate, NOLE a invins dinou! Prin acest fapt demonstreaza ca este cel mai bun la ora actuala.

nutifanroger
nutifanroger  •  13 Septembrie 2011, 13:06

da, sunt agramati, dar asta ati retinut voi din tot articolul? voi cititi aceste articole pentru gramatica sau pentru stirile din sport?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează