SPORTURI  »  TENIS  »  JOCURILE OLIMPICE

Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep » Veste mare în privința participării la Jocurile Olimpice

George Cosac (56 de ani), președintele Federației Române de Tenis, spune că Simona Halep (32 de ani) are „90% șanse să primească un wild card pentru Jocurile Olimpice”.
George Cosac (56 de ani), președintele Federației Române de Tenis, spune că Simona Halep (32 de ani) are „90% șanse să primească un wild card pentru Jocurile Olimpice”.

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2024 12:35 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2024 13:10

George Cosac (56 de ani), președintele Federației Române de Tenis, spune că Simona Halep (32 de ani) are „90% șanse să primească un wild card pentru Jocurile Olimpice”.

Simona Halep nu va participa la niciun turneu în următoarele două săptămâni. Va rata și prezența la duelul de Billie Jean King Cup, România - Ucraina.

Simona Halep nu are wild card la Rouen » Răspunsul organizatorilor: „Nu s-a luat o decizie”
HALEP, DIN NOU PE TEREN
Simona Halep nu are wild card la Rouen » Răspunsul organizatorilor: „Nu s-a luat o decizie”

Cu doar 10 puncte în ierarhia WTA și fără prezență la echipa națională, dubla campioană de Grand Slam mai poate ajunge la Jocurile Olimpice doar prin baza unei derogări. George Cosac este mai optimist ca niciodată în această privință.

George Cosac: „Simona Halep are 90% șanse să fie la Jocurile Olimpice”

„Ca să ajungi la Jocurile Olimpice, trebuie să faci de două ori parte din lotul Billie Jean King Cup, într-un ciclu olimpic. Nu este cazul ei, pentru că a fost suspendată şi nu a putut juca. Acum este accidentată.

Linia se trage în clasament la 59, dar tabloul de concurs este format din 64 de jucătoare. De la 59 la 64 sunt nişte wild card-uri, nişte derogări care pot fi date sportivelor cu performanţe extraordinare sau sportivelor din ţara organizatoare.

Având în vedere că Simona este fost număr 1 WTA, că este câştigătoare de Roland Garros, având în vedere că se joacă la Roland Garros, eu cred că are şanse foarte mari să fie acceptată şi să facă din acele jucătoare.

Fiecare ţară participantă are dreptul să participe cu patru sportivi. Dar sunt ţări precum Statele Unite, Cehia, Rusia, Ucraina, China care au mai mult de patru sportive în top 60. Practic, această linie se lărgeşte.

De aceea am început demersurile cu reprezentantul ei şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, de a obţine un wild card pentru Simona la Jocurile Olimpice de la Paris.

Noi sperăm, eu cred că în proporţie de 90% are şansa de a primi acest wildcard”, a spus George Cosac, potrivit Antena Sport.

Sportiva „tricoloră” va avea concurență serioasă pentru wild card-uri. În așteptare se află și Naomi Osaka, Angelique Kerber sau Caroline Wozniacki.

Simona Halep se antrenează în România

Halep s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup pentru duelul cu Ucraina, programat pe 12-13 aprilie. De vină ar fi, potrivit lui Stere Halep, o accidentare la umăr.

Simona s-a întors în România și se antrenează alături de noua ei echipă la „Stejarii Country Club”.

VIDEO. La ce crede Simona Halep că trebuie să mai lucreze după revenirea în circuit: „Trebuie să mă apuc de muncă, faptul că am stat atâta timp o să dăuneze”

Citește și alte știri din tenis:

Reguli noi în tenis începând cu turneul de la Madrid
ATP
Reguli noi în tenis începând cu turneul de la Madrid
Surprinzătorul campion de Masters 1000 visează la revenire și la Jocurile Olimpice de la Paris » La Tokyo a luat bronz învingându-l pe Novak Djokovic
JOCURILE OLIMPICE / PARIS 2024
Surprinzătorul campion de Masters 1000 visează la revenire și la Jocurile Olimpice de la Paris » La Tokyo a luat bronz învingându-l pe Novak Djokovic

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (41)
Freyya
Freyya  •  06 Aprilie 2024, 15:25
Postat de MaxiP pe 05 Aprilie 2024, 20:11

Ati aparut o mie de "destepti" sa demonstrati cat va duce capul. Tot o tineti pe asta, din categoria "nu va lua niciodata grand slam, nu va sta o luna in top 10 mondial", ca apoi sa stea 7 ani... Si-a demonstrat nevinovatia si toate disperarile voastre sunt doar penibile. Nu si-a demonstrat nevinovatia ingerarii unei substante dopante asa ca a primit o suspendare pentru neglijenta. Voi continuati sa o acuzati nu pentru ce a fost suspendata, ci pentru dopaj. Si-a demonstrat nevinovatia pentru dopaj. E ca si cum la un proces de omor, unul pedepsit pentru ucidere din culpa, suspectat de crima, continua sa fie acuzat ca e criminal. Dar nu e, si-a demonstrat nevinovatia pentru acuzatia de crima. Da, ramane vinovat, dar pentru altceva. Halep ramane vinovata pentru ingerarea unei substante dopante, nu si de dopaj. I-ati facut penibili pe toti care sustineau ca Halep isi va castiga nevinovatia la TAS, cand intr-adevar voi aveati dreptate, pana atunci era considerata si cu o decizie de doping, iar in ipocrizia voastra, dupa ce ca v-ati inselat fiind convinsi ca ia "6 ani", acum cu argumentele contra, continuati sa fiti penibili. La revedere, nu intereseaza pe nimeni. Joaca la Madrid, tu poti sa o consideri ce vrei, ea continua. In capul tau inca nu a luat nici grand slam, n-are nicio relevanta, statisticile spun altceva.

NU si-a demonstrat "nevinovatia" - nu mai bate campii. cei care isi demonstreaza nevinovatria SUNT ACHITATI. NIMIC NU SCOATE PATA DIN DOPATA

monika.
monika.  •  06 Aprilie 2024, 11:55

Adevarul absolut nu e sinonim cu cel juridic. Avem dreptul sa punem intrebari, sa ne indoim, avem libertatea cuvantului si a curajului. Curajul de a avea de ex. incredere in ce spun experti in domeniu, gen hematologi, antidoping, care studiaza permanent hemogramele sportivilor ( ABP). Concluzia lor a fost: substanta/ metoda interzisa. Nimeni nu are competenta sa-i contrazica. Doar sa creada ce vrea si sa vorbeasca / scrie despre asta.

MaxiP
MaxiP  •  06 Aprilie 2024, 10:46
Postat de monika. pe 05 Aprilie 2024, 22:21

Dlui MaxiP. Spuneti ca cineva pedepsit pt ucidere din culpa, e nevinovat de crima, si vinovat pt altceva? “ Altceva” in cazul asta este ca a luat viata cuiva. Foarte grav, nepermis. Adica, cica nu a vrut sa-i omoare, dar circula cu viteza, si a intrat in ei ( stiind f.b. ce se poate intampla cand apesi pedala)…

Eu am dat un exemplu vag, sunt o mie de alte exemple. Da' poate nu circula cu viteza, poate doar n-a vazut omul cazut in strada. Si nici nu se stia cu probleme oftalmologice, da' uite ca le avea. Si s-a interpretat initial ca trebuia sa vada omul din strada si e cercetat de crima, de faptul ca a trecut intentionat pe el. Da' omul chiar nu l-a vazut. Sau i s-a descarcat arma la vanatoare langa colegul de langa. Bineinteles ca suspiciunea primara si primul lucru pe care vrei sa il excluzi e daca a fost crima. Da' chiar i s-a descarcat neintentionat. Din neglijenta. Da, e grav. De-asta a primit suspendare Halep, 9 luni, au considerat ca e grav sa nu stii ce ingerezi. Dar tot difera fata de dopaj sustinut. Atat am spus, nu o mai faceti dopata daca nu exista vreo dovada ca ar fi. Faceti-o neglijenta, aveti tot dreptul. N-am acuzat pe nimeni pana la decizia TAS, da, ok, toata lumea o putea face dopata pe buna dreptate. Dar asa cum nu puteati fi contrazisi in momentul acela, acum voi va bagati intr-o situatie in care nu aveti dreptate. Ca e posibil sa fi fost totusi doping, dar a stiut sa-si pregateasca apararea... orice e posibil, dar in cazul asta, cum am spus-o de multe ori, sunt sanse ca orice sportiv sa faca acelasi lucru si nu ramane decat sa suspicionam toti sportivii de performanta. E adevarat, sunt convins ca sunt destui care se dopeaza si nu se afla vreodata. Desi sper ca nu e asa.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează