SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP - LISICKI, AZI, 19:30, GSP.RO ȘI EUROSPORT2

Grabă mare » Simona "mitraliază" adversarele la turneele de Grand Slam din ultimii doi ani! O analiză a cifrelor

Simona Halep o întîlneşte, luni, în optimi de finală, pe Sabine Lisicki
Simona Halep o întîlneşte, luni, în optimi de finală, pe Sabine Lisicki

Articol de , - Publicat luni, 07 septembrie 2015 00:00

A doua jucătoare a lumii a învins-o ieri pe Shelby Rogers cu 6-2, 6-3, un meci care se încadrează într-un tipar al ultimilor doi ani ai româncei, cu meciuri scurte, terminate în două seturi. De la US Open 2013 a adunat 28 de victorii în turneele de Mare Şlem, iar 23 au fost în minimum de seturi.

Simona Halep a pătruns ieri pentru a şasea oară în a doua săptămînă la un turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o sub luminile colorate ale arenei Arthur Ashe pe Shelby Rogers cu 6-2, 6-3. Prima oară cînd a reuşit să atingă o astfel de performanţă a fost tot la New York, în 2013.

Meciul Simonei Halep cu Sabine Lisicki este la ora 19:30, în această seară, în direct pe Eurosport 2. 

De atunci, au trecut alte opt competiţii de Grand Slam în care Simona a avut rezultate foarte bune. Între ele, finala de la Roland Garros 2014, semifinala de la Wimbledon, din același an, și două "sferturi" la Melbourne.

În doi ani de zile, ea a strîns 28 de victorii şi 8 înfrîngeri. Cel mai interesant fapt: numărul meciurilor cîştigate în minumum de seturi este foarte mare pentru Halep, 23 de succese. Înfrîngerile sînt în număr de şase. Iar la două dintre ele Halep a pierdut şi cîte un set la zero. Prăbuşirile în competiţiile de Mare Şlem au fost spectaculoase. Una dintre ele i-a servit drept motivaţie.

La începutul anului, românca era învinsă în sferturile de finală de la Australian Open de Ekaterina Makarova cu 6-4, 6-0. Atunci a spus că nu a luptat pînă la capăt şi că nu va mai face aşa ceva vreodată.

Următoarea parte a sezonului avea să-i aducă trei trofee, dintre care şi pe cel mai important al carierei, cel de la Indian Wells. Însă starea de graţie a fost înlocuită apoi cu nervozitatea care a dus la ratarea turneelor de la Roland Garros şi Wimbledon.

Izbînzile Simonei în trei seturi sînt mai puţine, doar cinci, iar înfrîngerile doar două, una dintre ele după o partidă pasionantă cu Maria Şarapova în finala de la Roland Garros 2014, iar cealaltă anul acesta, la Wimbledon, cînd a fost învinsă de Jana Cepelova.

Turneul de la New York din 2015 înseamnă revenirea în a doua săptămînă a unui turneu de Mare Şlem cu meciuri cîştigate în două seturi. În concluzie, Simona fie defilează, fie cade de foarte sus în turneele majore.

Cu ochii pe televizor

Simona a recunoscut că la actuala ediție a US Open-ului a petrecut mai mult timp în fața televizorului decît de obicei. "Săptămîna aceasta m-am uitat mereu, nu știu de ce. În mod normal, nu dau drumul la televizor cînd ajung la hotel. Iar acum am stat tot timpul pe ESPN, privind meciurile și ascultîndu-l pe antrenorul meu comentînd", a explicat ea în conferința de presă. "Nu am ales vreo partidă anume. Tot ce era difuzat".

Darren Cahill, cel care lucrează cu românca în cadrul programului adidas Player Development, dar acordîndu-i prioritate, are un contract cu canalul american ESPN centrat pe turneele de Mare Șlem, în cadrul căruia realizează comentarii tv și interviuri.

Bute, suporter de lux

La meciul din turul al 3-lea, disputat pe arena "Arthur Ashe", în deschiderea sesiunii de seară de sîmbătă, Halep a avut în tribună și susținerea lui Lucian Bute. Acesta a venit de la Montréal pentru a-și aplauda compatrioata, prezicîndu-i o victorie în minimum de acte.

"N-am știut că a fost aici. Vreau să-i mulțumesc mult că a venit, e un mare sprijin din partea lui. Da, a fost bine că a spus că voi cîștiga în două seturi. A fost un meci rapid. Poate că dacă vine și la turul următor, îl voi întîlni, încă nu știu", a spus Simona zîmbind.

Boxerul român, fost campion mondial profesionist, a postat o imagine pe contul său de Instagram, în fața intrării în arenă, cu textul "#GoHalepGo #usopen here to support @simonahalep 3rd round match #NewYork #RomaniansRule #tennis #Romania #SimonaHalep #hairomania".

Surpriza din boxe

Simona Halep a primit un cadou muzical după meciul din turul al treilea cu Shelby Rogers. DJ-ul de pe arena "Arthur Ashe" a pus în boxe melodia "Dragostea din tei" a celor de la O-Zone. Un hit care a fost lansat pe piaţă în 2003 şi care peste Ocean a fost făcut cunoscut sub numele de "Numa. Numa". Simona a recunoscut imediat acordurile şi a zîmbit larg.

Pam Shriver a întrebat-o pe româncă despre ce este cîntecul, iar ea i-a explicat că este despre dragoste. "Nu mă aşteptam la aşa ceva, a fost o surpriză", a spus ea la conferinţa de presă de după partida cu americanca. Piesa este una dintre favoritele Simonei, un cîntec pe care-l asculta în adolescenţă. Acum, ea îi preferă pe Smiley, pe Andra şi pe Marcel Pavel. Melodiile sale preferate sînt: "The winner takes it all" al celor de la ABBA şi "Acasă" a lui Smiley.

Ursuleţul care îi poartă noroc

Simona Halep nu e singură pe teren, la fiecare meci de la US Open ea intră în arenă alături de un ursuleţ de pluş pe care-l are agăţat de termobag. "Îmi aduce noroc", a spus ea înainte de a pătrunde pe teren pentru a disputa partida cu Shelby Rogers.

Jucăria de pluş nu este la prima apariţe la turnee, românca avînd-o cu ea de ceva vreme. Dacă la Roland Garros 2014, atunci cînd a ajuns în finală, Simonei i-a adus noroc o brăţară roşie, ursuleţul îi poate aduce succesul la US Open 2015.

"Anul acesta e mai multă linişte în jurul meu la US Open, aşa că e bine. Nu am aşteptări de la mine. De obicei nu ascult ce spun oamenii, aud doar ce-mi spun cei din echipa mea, antrenorul meu despre ce am de făcut şi e bine să rămîn concentrată"
Simona Halep

Rezultatele Simonei la Grand Slam-uri în ultimii doi ani

Turul 1 Wimbledon 2015
Turul 2 Roland Garros 2015
Turul 3 US Open 2014
Optimi de finală US Open 2013, 2015
Sferturi de finală Australian Open 2014, 2015
Semifinale Wimbledon 2014
Finală Roland Garros 2014

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  07 Septembrie 2015, 17:32

Nu este cea mai mare sportiva a tarii de la Hagi incoace!Nici pe departe! Nu se incadreaza nici macar in primele 20,ca performanta! Ea este doar cea mai POPULARA SPORTIVA !

dash.berlin
dash.berlin  •  07 Septembrie 2015, 08:57

Bravo ei ! Categoric este cea mai mare sportiva pe care Romania a avut-o de la Hagi pana in prezent .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close