SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Grupa de foc şi grupa de gheaţa » Turneul Campionilor debutează mîine la Londra

Roger Federer a cîştigat trofeul la Turneul Campionilor în ultimii 2 ani, dar şi în alţi 4 precedenţi // Foto: Reuters
Roger Federer a cîştigat trofeul la Turneul Campionilor în ultimii 2 ani, dar şi în alţi 4 precedenţi // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 04 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 03 noiembrie 2012 22:20

Novak Djokovici şi Andy Murray se întîlnesc încă din prima fază, în timp ce Roger Federer pare a avea un traseu mai uşor pînă în semifinale.

Ultimul turneu al anului, unde se adună cei mai buni opt jucători ai lumii, începe să-şi scrie povestea de mîine. Ieri, au fost trase la sorţi grupele. Pentru că e un turneu unic prin formatul său.

În afară de Rafael Nadal, toată spuma tenisului masculin va fi prezentă la Londra. Sorţii au decis ca în grupa A să se întîlnească Andy Murray, Novak Djokovici, Tomas Berdych şi Jo-Wilfried Tsonga, iar în grupa B Roger Federer, David Ferrer, Juan Martin del Potro şi Janko Tipsarevici.

" Turneul Campionilor a fost întotdeauna foarte important pentru mine. E diferit de un turneu de Mare Şlem, îţi poţi permite să pierzi în prima fază un meci, parcă nu e la fel de multă presiune. Dar, pe de altă parte, te ciocneşti încă de la început cu cei mai buni jucători ai lumii", a explicat Andy Murray. Va fi prima întîlnire a britanicului cu publicul de acasă după ce a cîştigat întîiul trofeu de Mare Şlem al carierei.

O luptă palpitantă între stele. Roger Federer încearcă să cîştige pentru a şaptea oară trofeul. Anul trecut, elveţianul a avut un final de an fulminant, cu trei victorii, la Basel, Paris şi Londra, după o perioadă mai rea a carierei. În 2012, lucrurile sînt diferite. Roger a redevenit lider mondial, a cîştigat la Wimbledon, dar apoi a pierdut în finala de la Basel, s-a retras de la Paris, a pierdut locul întîi mondial. Vrea acum încă un trofeu. Roger va juca primul meci marţi, în compania lui Janko Tipsarevici.

La Turneul de la Londra va participa pentru al doilea an consecutiv şi Horia Tecău, alături de partenerul său, Robert Lindstedt. Tragerea la sorţi a avut loc ieri noapte. Tot ieri seară a avut loc şi balul care se ţine înainte ca jocul să înceapă. Jucătorii s-au îmbrăcat elegant, au făcut poze, au băut şampanie, de mîine începe ultima înfruntare a anului.

GRUPA A
(1) Novak Djokovici
(3) Andy Murray
(6) Tomas Berdych
(8) Jo-Wilfried Tsonga

GRUPA B
(2) Roger Federer
(5) David Ferrer
(7) Juan Martin del Potro
(9) Janko Tipsarevici

Programul de mîine (în direct DigiSport 2)
16:00 Andy Murray- Tomas Berdych
22:00 Novak Djokovici-Jo-Wilfried Tsonga

Marţi
16:00 Roger Federer-Janko Tipsarevici
22:00 David Ferrer-Juan Martin del Potro

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  04 Noiembrie 2012, 13:20

Sper sa castige Federer, desi daca ar fi sa pariez as merge pe Murray!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează