SPORTURI  »  TENIS  »  ANIVERSARE

Guillermo Vilas știe ce cadou îi va face lui Năstase: ”O să-i cumpăr un iPhone! Știu că vorbește aproape non-stop” :)

Vilas şi Năstase, împărţind un moment amuzant la Wimbledon 2005 // FOTO Guliver/GettyImages
Vilas şi Năstase, împărţind un moment amuzant la Wimbledon 2005 // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 19 iulie 2016 00:00

Prieten bun cu Năstase, argentinianul Guillermo Vilas vorbește despre amiciția cu Ilie și spune că-i va face cadou încă un telefon, fiindcă ”știu că vorbește aproape non-stop”.

De la Buenos Aires, vocea lui Guillermo Villas explodează la telefon când aude că Ilie Năstase împlinește 70 de ani. Pe cei doi îi leagă o relaţie specială, au fost de multe ori adversari în anii '70 și au rămas amici până în ziua de azi. În plus, sud-americanul a fost manageriat o perioadă de Ion Țiriac.

- Señor Vilas, ce mesaj îi transmiteți lui Ilie la împlinirea unei vârste speciale?
- Să fie sănătos și să-și păstreze spiritul său vesel, extraordinar! N-ai cum să fii niciodată trist în prezența lui Ilie, de la care am învățat foarte mult tenis. A fost un geniu și mi-a fost de fiecare dată mare drag să-l văd, să-l salut, să-l îmbrățișez, să jucăm un tenis.

"Un cantonament formidabil la Poiana Brașov"

- Ne puteți povesti o întâmplare trăită alături de Năstase?
- Îmi aduc aminte că, în anii '70, am fost împreună într-un stagiu de pregătire la Poiana Brașov. A fost formidabil, dar o temperatură aproape insuportabilă pentru mine. Am explodat însă pe teren după acel cantonament. Am venit de multe ori în România și în perioada în care eram jucător, și după aceea, iar Ilie mi-a fost de fiecare dată un companion admirabil.

- V-a învățat Ilie sau Țiriac vreun cuvânt în limba română?
- Ar fi câteva, dar nu cred că e bine să le spunem! Mai știu "frig", "urs", mi-au rămas în cap de la cantonamentul făcut în Brașov.

- Ce cadou v-ar plăcea să-i faceți de ziua lui?
- Un iPhone! Sigur i-ar plăcea, fiindcă de câte ori ne întâlnim vorbește aproape non-stop la telefon!

Ilie l-a bătut cu "spaghetti"

Disputele dintre Năstase și Vilas au înregistrat și un episod bizar petrecut în 1977, în finala de la Aix-en-Provence. Atunci, Ilie a câștigat primele două seturi (6-1, 7-5), dar argentinianul s-a retras în semn de protest pentru că Nasty folosea o rachetă atipică, cu un racordaj dublu, de unde și denumirea populară de "spaghetti": corzile erau suprapuse și intercalate, astfel încât mingea căpăta traiectorii ciudate.

Villas și-a ieșit atunci din fire pentru că Ilie i-a întrerupt o serie de 53 de victorii consecutive pe zgură, record doborât abia în 2006 de Nadal. Racheta miraculoasă a rezistat doar câteva luni în circuit, fiind interzisă de federația internațională tot în 1977.

2e cel mai bun loc ATP ocupat în carieră de Vilas, în aprilie 1975

4titluri de Grand Slam are argentinianul în palmares: Australian Open ('78, '79), Roland Garros ('77) și US Open ('77)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  19 Iulie 2016, 10:27

:)) cum sa-i faci caodu unui om care vorbeste mult la telefon,o ragalie de aifon,care nici 12 ore de viata nu prinde???sa-i cumpere si o priza pe langa ragalia aia!

gilos
gilos  •  19 Iulie 2016, 10:23
Postat de ion.ionescu pe 19 Iulie 2016, 09:42

Vilas era manageriat de Ţiriac şi declara : "Câştig 10% din ce aduce dl. Ţiriac dar sunt foarte mulţumit" !!!...Halepoiul n-a înţeles că dacă Ţiriac îi aduce 10.000.000 dol. reclamă el încasează 1.000.000 dol. fără să facă nimic...Doar Halepina să fie şi ea drăguţă (cât poate). În reclame.

Managerul Simonei Halep este Virginia Ruzici, nu Tiriac...

ion.ionescu
ion.ionescu  •  19 Iulie 2016, 09:42

Vilas era manageriat de Ţiriac şi declara : "Câştig 10% din ce aduce dl. Ţiriac dar sunt foarte mulţumit" !!!...Halepoiul n-a înţeles că dacă Ţiriac îi aduce 10.000.000 dol. reclamă el încasează 1.000.000 dol. fără să facă nimic...Doar Halepina să fie şi ea drăguţă (cât poate). În reclame.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează