SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Gură de oxigen » Marius Copil şi Horia Tecău au adus primul punct pentru România în întîlnirea cu Ucraina

Horia Tecău și Marius Copil au jucat de trei ori împreună în Cupa Davis, adunînd 2 victorii și o înfrîngere // Foto: Reuters
Horia Tecău și Marius Copil au jucat de trei ori împreună în Cupa Davis, adunînd 2 victorii și o înfrîngere // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 02 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 01 februarie 2014 22:28

Perechea română a trecut de dublul Serghei Bubka/Denis Molceanov cu 5-7, 6-3, 6-4, 6-4. Întîlnirea se decide azi, în partidele de simplu.

Componenţii echipei de Cupa Davis încă mai speră la o victorie în întîlnirea cu Ucraina din primul tur al Grupei 1 din zona Europa-Africa.

Acest vis încă e posibil pentru că ieri, Marius Copil şi Horia Tecău s-au impus în meciul de dublu. Ei i-au învins cu nu foarte multe emoţii pe ucrainenii Serghei Bubka şi Denis Molceanov.

Deşi, iniţial, perechea română fusese anunţată a fi formată din Victor Hănescu şi Horia Tecău, căpitanul nejucător Andrei Pavel l-a trimis în teren pe Marius Copil.

Conştienţi că pentru a menţine România în întîlnire e nevoie de o victorie, Marius şi Horia au intrat decişi să aducă primul punct, după ce în prima zi Adrian Ungur şi Victor Hănescu s-au înclinat în faţa lui Stahovski, repectiv Marcenko.

Chiar dacă Tecău şi Copil au pierdut primul set, au controlat restul partidei, impunîndu-se cu 5-7, 6-3, 6-4, 6-4. Finalist la dublu mixt, la Australian Open, Horia a evoluat pe toată durata partidei cu un bandaj pe gamba stîngă.

Cu victoria celor doi se menţine suspansul şi în ziua a treia, cînd se joacă din nou la simplu. Victor Hănescu îl va întîlni în prima partidă pe Stahovski, iar Ungur pe Marcenko.

Ucrainenii mai au nevoie de un singur punct, pe cînd românii sînt obligaţi să cîştige ambele partide pentru a merge în turul al doilea, cel care e aproape de barajul pentru Grupa Mondială.

UCRAINA-ROMÂNIA 2-1
Serghei Stahovski-Adrian Ungur 6-3, 6-1, 6-4
Ilia Marcenko-Victor Hănescu 4-6, 2-6, 6-3, 7-6 (6), 6-4
Marius Copil/Horia Tecău-Serghei Bubka/Denis Molceanov 5-7, 6-3, 6-4, 6-4

Azi, ora 14:00
Serghei Stahovski-Victor Hănescu
Ilia Marcenko-Adrian Ungur

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
blue_man
blue_man  •  02 Februarie 2014, 12:05

"De doi bani speranta"...asa trebuia sa fie titlul acestui articol

Vezi toate comentariile (1)
Comentează