SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA DUBAI

Halep Duty Free » Zonă liberă pentru Halep în finala pentru un nou trofeu WTA: va juca azi cu Pliskova, de la ora 17

Articol de - Publicat sambata, 21 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 20 februarie 2015 22:55

În semifinale, românca a învins-o pe Caroline Wozniacki, a cincea jucătoare a lumii, cu 2-6, 6-1, 6-1, şi o va întîlni pe Karolina Pliskova în meciul pentru titlu.

Cu un istoric comun subţire, doar două meciuri anterioare, Simona Halep şi Caroline Wozniacki s-au întîlnit ieri pentru un loc în finala turneului WTA Premier 5 de la Dubai. Ironic sau nu, prima lor dispută avusese loc tot la Dubai, în 2012, într-un an tulbure al amîndurora.

Românca încă nu explodase, îşi căuta drumul spre vîrfurile ierarhiei, daneza era în coborîre de acolo, păşind pe nisipuri mişcătoare. A cîştigat atunci Wozniacki, dar Halep s-a revanşat în primul sezon al urcuşului ei, 2013, la New Haven.

Sfaturi şi sfaturi
Porneau de la o egalitate înşelătoare, în condiţiile în care ieri, azi sau săptămîna trecută cele două diferă mult de propriile lor imagini de acum ceva vreme. Iar miza aşezată peste această confruntare sporea intriga. Nu se băteau pentru un cec oarecare, ci pentru privilegiul de a fi în finală.

Un meci pe care ambele în prefaţaseră în declaraţii. Halep, care încă nu-şi ştia adversara, a spus lapidar că va fi greu, Caro a elaborat un pic, strecurînd o urmă de venin: "Evident că Simona este o jucătoare bună. Ia mingea repede, îi place să joace foarte mult în unghiuri. Nu am mai jucat de mult timp împotriva ei, aşa că nu-mi amintesc exact cum joacă. Am văzut-o la televizor, desigur. O să am nevoie de sfaturile tatălui meu înainte de acest meci". Şi înainte, şi în timpul.

Piotr a fost prezent alături de fiica sa în toate fazele disputei, gesticulînd amplu şi monologînd fervent. Victor Ioniţă, antrenorul Simonei, a rămas tot timpul pe locul său, nesolicitat de jucătoare. Ceva cu care e perfect obişnuit.

Wozniacki a început în forţă, ca în vremurile ei cele mai bune, cînd era numărul unu mondial şi cîştiga 6-7 turnee pe sezon. Şi un pic peste. Un zid compact, fără fisură, de care se izbea orice minge trimisă de româncă.

Mai mult, daneza a avut un plus evident de agresivitate, a scos dobîndă maximă din loviturile scurte ale Simonei şi a zburdat nestingherită dintr-un colţ în altul al terenului. După doar o jumătate de oră, îşi pusese în cont primul set, 6-2. Atunci, parcă îşi justifica declaraţia de cu o zi înainte.

Revenire în trombă
În ceea ce a urmat însă, a trecut la alt nivel de cunoaştere a jocului adversarei. Pentru că, începînd din primul game al setului secund, lucrurile s-au schimbat. Caroline n-a mai putut să menţină ritmul de excelenţă, preluat în totalitate de Halep. Altfel suna mingea plecată din racheta ei, plin, dens, hotărît.

Altfel zburau sferele galbene în colţurile terenului, iar daneza a început să facă acele curse de urmărire din care n-ai cum să ieşi învingător. Doar cu picioarele istovite şi inima bubuind. Greşelile au înlocuit precizia în cazul ei, în timp ce Simona a găsit loc şi pentru cîteva reuşite istorice, din care rămîne pe retină un rever în lung de linie perfect, lovit în contre-pie. Un 6-1 autoritar cu care a trimis meciul în decisiv.

Şi acolo, chiar dacă Wozniacki a fost la vestiar între seturi, căutînd să-şi limpezească mintea, tot Halep a fost mai tare. O dublă greşeală i-a stricat ritmul la 2-0, şi-a pierdut atunci serviciul, dar a revenit imediat şi nu s-a mai oprit pînă n-a pus ştampila pe meci cu un rever în lung de linie pentru încă un 6-1.

E prima finală a româncei la Dubai, turneu care la ediţiile anterioare îi adusese doar dezamăgire şi probleme medicale. Acum însă, e gata să lupte pentru titlu.

În finală cu Pliskova
Astăzi, în ultimul act, Halep o va întîlni pe Karolina Pliskova, cehoaica aflată pe locul 18 mondial. În vîrstă de 22 de ani, aceasta e, ca şi Simona, campioană de Mare Şlem la junioare, ea cucerind titlul la Australian Open în 2010. Anul trecut a progresat imens, cucerind două titluri, la Seul şi Linz, şi disputînd alte trei finale, Pattaya City, Nürnberg şi Hong Kong.

A încheiat sezonul în Top 25, pe locul 24, şi a început anul 2015 jucînd finala la Sydney. Are 1,86 metri, un serviciu puternic şi lovituri tari din spatele terenului. Ieri, Pliskova a învins-o pe Garbine Muguruza după un meci dur.

Dacă va cuceri titlul la Dubai, Halep va reveni pe locul al 3-lea al clasamentului mondial. Dacă nu, rămîne pe 4.

La finalul meciului, Simona scris "HAPPY" pe cameră şi a desenat un smiley. "Cu acest public, parcă nu pot să pierd!", a spus ea.

Cît au jucat adversarele Simonei înainte de a o întîlni la Dubai
Daniela Hantuchova: 2h 39 de minute
Ţvetana Pironkova: 2h 46 de minute
Ekaterina Makarova: 1h 43 de minute
Caroline Wozniacki: 1h 32 de minute
Karolina Pliskova: 2h 53 de minute

227.860 de dolari şi-a asigurat Simona Halep prin calificarea în finală

"Finala e o mare provocare pentru mine. Voi avea o adversară puternică, agresivă, care serveşte bine, pe care n-am mai întîlnit-o pînă acum. Va trebui să fiu şi eu agresivă" (Simona Halep)

Finala e azi de la ora 17, pe Digiport 3 şi liveTEXT pe GSP.ro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
victor33
victor33  •  21 Februarie 2015, 14:49
Postat de lumaxus pe 21 Februarie 2015, 10:33

Fun: ati observat ca in pauze sportiva "daneza" vorbea cu tatal ei intr-o poloneza curata?

Chiar ma intrebam ce limba e aia, imi suna vag cunoscut. :)

lumaxus
lumaxus  •  21 Februarie 2015, 10:33

Fun: ati observat ca in pauze sportiva "daneza" vorbea cu tatal ei intr-o poloneza curata?

addumi
addumi  •  21 Februarie 2015, 10:19

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: : [email protected] Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close