SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Halep şi Dulgheru, eliminate în turul doi de la Wimbledon

Articol de GSP - Publicat joi, 23 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 23 iunie 2011 16:12

Simona Halep şi Alexandra Dulgheru au fost eliminate în turul doi de la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Dacă Alexandra Dulgheru nu i-a făcut nici o problemă Svetlanei Kuzneţova, pierzînd cu 6-0, 6-2, Simona Halep a lăsat o imagine frumoasă după meciul cu fostul lider mondial, Serena Williams.

Tînăra românca a împins partida cu americanca pînă în setul decisiv şi nu a renunţat la luptă pînă la ultimul punct. Chiar dacă a pierdut primul set, experienţa Serenei şi-a  spus cuvîntul în următoarele două acte şi nu a mai pierdut decît trei game-uri.

I. Simona Halep- Serena Williams 6-3, 2-6, 1-6

Descrierea partidei: Simona Halep a cîştigat primul set. Românca a făcut doar o greşeală neforţată faţă de cele nouă ale americancei, a reuşit să-şi impună jocul ofensiv şi s-a luptat pentru fiecare minge, iar la finalul actului inaugural a fost în avantaj. La scorul de 5-2 în favoarea româncei, Simona Halep a cerut intervenţia medicului. Ea s-a accidentat în timpul game-ului anterior cînd a alunecat şi s-a lovit la picior.

Chiar dacă a pierdut setul doi, Simona Halep i-a pus probleme mari americancei şi a alergat după fiecare punct, însă experienţa Serenei şi-a spus cuvîntul. Deţinătoarea titlului a forţat jocul în cele mai importante momente şi a egalat situaţia, trimiţînd meciul în decisiv.

---

II. Alexandra Dulgheru-Svetlana Kuznetsova 0-6, 2-6

Descrierea partidei: Svetlana Kuznetsova nu i-a lăsat nici o şansă româncei în primul set. Rusoaica a profitat de fiecare greşeală a Alexandrei şi a reuşit o serie cîştigătoare de şase game-uri, cu trei break-uri şi nu a avut nevoie decît de 17 minute pentru a prelua conducerea.

În cel de-al doilea set, Dulgheru a spart gheaţa şi a reuşit să cîştige primul game al partidei după o luptă aprigă. Chiar dacă a mai cîştigat un game, Alexandra nu a putut să facă faţă furiei rusoaicei şi a pierdut partida la finalul unui joc care a durat mai puţin de o oră.

*Meciurile sînt transmise în direct pe Digi Sport 1 şi Digi Sport 2.

********

La dublu, perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia) încep cursa spre repretarea performanţei pe care au realizat-o anul trecut pe iarba londoneză, calificarea în finală. În primul tur, cei doi vor juca împotriva cuplului britanic Chris Eaton/Joshua Goodall.

Programul românilor în ziua a patra

ora 16:00 Horia Tecău/Robert Lindstedt-Chris Eaton/Joshua Goodall (GBR/GBR)

ora 18:00 Alexandra Dulgheru/Magdalena Rybarikova-Lindsay Lee-Waters/Megan Moulton-Levy (SUA/SUA)

ora 19:00 Monica Niculescu/Yung-Jan Chan-Alberta Brianti/Eleni Daniilidou (ITA/GRE)

 




Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
crixus
crixus  •  23 Iunie 2011, 20:33
Postat de neko00 pe 23 Iunie 2011, 19:53

Se asigur ca Simona Halep are cel mai bun psihic dintre jucatoarele romance. Accidentarea si pregatirea fizica au fost problemele.

Exact: cel mai bun psihic DINTRE JUCATOARELE ROMANCE. Deci, daca jucatoarea cu cel mai bun psihic dintre romance nu reuseste sa se concentreze intr-un asemenea moment important, inseamna ca restul in general sunt la pamant, ceea ce este cam adevarat. Faptul ca s-a accidentat usor este doar o scuza. Te asigur ca daca se afla o sarboaica sau o rusoaica in situatia Simonei, ar fi strans din dinti si ar fi spulberat-o pe Serena care nu se afla in cea mai buna forma acum.

neko00
neko00  •  23 Iunie 2011, 19:53
Postat de crixus pe 23 Iunie 2011, 16:40

Sportul romanesc are nevoie urgent de psihologi si specialisti in arta motivarii. Altfel, nu se mai poate. Agentia Nationala a Sportului sau alte institutii de profil ar trebui sa abordeze serios aceasta problema. Nu trebuie sa ne mai plangem ca e rau ca e vai de noi. Trebuie doar sa strangem din dinti si sa dam tot ce avem. Iar noi, ca natiune avem un potential imens. Simona Halep, posibil, e cel mai bun exemplu pentru afirmatiile mele de mai sus...

Se asigur ca Simona Halep are cel mai bun psihic dintre jucatoarele romance. Accidentarea si pregatirea fizica au fost problemele.

neko00
neko00  •  23 Iunie 2011, 19:55
Postat de bdgeorge pe 23 Iunie 2011, 17:43

ce meci vezi tu frate???? 6-1 in decisiv ..daca vii de 3-4 ori intr-un set la fileu la Wimbledon cum sa castigi..cu "agresivitate" de pe fundul terenului nu se poate...sa fim sinceri diferenta de valoare e mare rau de tot..5 clase peste e Serena la tot tehnica,servici,de forta ce sa mai vorbim zici ca joaca un copil cu un senior...Simona serveste liftat sa nu faca dubla iar Serena cat poate de tare ambele servicii..cred ca Serena a vrut sa fie "antrenamentul" mai lung sa nu se termine in 2 seturi pt ca asta a fost pt ea antrenament cu public

Tu ai vazut primul set? Daca nu s-ar fi accidentat, Halep ar fi avut prima sansa.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează