SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR - CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA

Horia Tecău explică unde se resimte efortul din timpul unui meci de tenis: "În picioare şi în spate"

Articol de , - Publicat joi, 08 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 07 noiembrie 2012 21:53

Acolo se simt cei aproximativ 2-4 kilometri alergaţi de fiecare jucător într-un meci de dublu


Statisticile arată că, într-un meci de simplu de maximum trei seturi, un jucător aleargă între 3 şi 5 kilometri, în funcţie de durata disputei şi de lungimea punctelor. La dublu, e vorba de 2-4 kilometri pentru fiecare dintre componenţii unei perechi. Horia Tecău, al optulea jucător al lumii, spune că aceste distanţe, la finalul unui meci, se simt cel mai acut în picioare şi în spate. Asta din pricina specificului jocului de dublu.

"Faci sprinturi, practic, la fiecare punct. În mod constant, iei startul, apoi te opreşti, apoi iar o iei de la capăt. Porneşti şi imediat frînezi. Probabil că, la final, nu te simţi la fel de obosit ca după un meci de simplu. Acolo, schimburile de mingi sînt mai lungi, stai mai mult în spatele terenului, alergi mai mult în lateral. La dublu, de fapt, asta faci: sari, reacţionezi, totul e mult mai rapid, mai concentrat".

Horia spune că nu aleargă la antrenamente din banalul motiv că nu i-ar ajuta. "Prefer să fac sprinturi, intervale, lucruri care să-mi folosească la specificul jocului de dublu". Cea mai lungă distanţă alergată? "Cred că am făcut şi zece kilometri, dar asta acum multă vreme. În nici un caz în ultimul timp pentru că asta ar uza mai mult articulaţiile, gleznele, genunchii. Prefer să mă urc o oră pe bicicletă decît să alerg", încheie Horia.

Djokovici, a doua victorie
Numărul unu mondial l-a învins ieri pe Andy Murray în grupa A, 4-6, 6-3, 7-5 în două ore şi 35 de minute. A fost a şaptea întîlnire directă dintre cei doi de anul acesta, scorul fiind acum 4-3 pentru Nole. "Cred că ne citim foarte bine jocul unul celuilalt. Mai ales anul acesta, cînd ne-am întîlnit atît de des. Cam ştii la ce să te aştepţi. De aceea meciurile, mai ales ultimele, au fost atît de strînse, decise la doar cîteva puncte. Intensitatea a fost uriaşă în 2012, ceva ce am mai avut în trecut cu Rafa, tot pe acest tip de suprafaţă", a spus Murray. Novak se califica în semifinalele de aseară cu condiţia unei victorii a lui Tsonga asupra lui Berdych.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează