SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Începe Roland Garros » GSP.RO îţi prezintă 6 motive pentru care Simona Halep va ajunge în semifinale

Simona Halep a cîștigat Roland Garros cînd era junioare, foto: reuters
Simona Halep a cîștigat Roland Garros cînd era junioare, foto: reuters

Articol de - Publicat sambata, 24 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 24 mai 2014 13:03

Duminică începe turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, al doilea al anului, iar Simona Halep a intrat în careul de aşi al favoritelor. ♦ GSP.RO îţi prezintă 6 motive pentru care românca are şanse foarte bune pentru un turneu excelent.

Simona Halep a urcat pe cea mai bună poziţie din carieră înainte de al doilea turneu de Mare Şlem al anului, locul 4 mondial. Jucătoarea română a profitat de accidentarea Victoriei Azarenka, cea care lipseşte de o lungă perioadă şi care va absenta şi la Openul Franţei.

Astfel, la Roland Garros, Simona va fi în careul de aşi alături de Serena Williams, Na Li şi Agnieszka Radwanska.

Dar de ce are şanse Simona pentru un turneu formidabil? GSP.RO îţi prezintă motivele care îi pot aduce româncei o nouă performanţă extraordinară.

1. Încrederea e la cote maxime!
Simona Halep a prins tot mai multă încredere în forţele proprii. Chiar dacă anul trecut a cîştigat 6 turnee WTA, pragul psihologic l-a trecut abia în această primăvară cînd s-a bătut de la egal la egal, şi de cele mai multe ori le-a învins, pe cele mai mari jucătoare din lume.

2. Halep a început să aibă performanţe la turneele mari
Anul 2014 i-a adus Simonei Halep şi primele rezultate pozitive la turneele mari. S-a calificat în primul sfert de finală într-un turneu de Mare Şlem, în ianuarie la Australian Open. A fost doar începutul pentru Simona care a reuşit să cîştige şi cel mai important turneu din carieră, la Doha. Mai mult, a mai ajuns în semifinale la Indian Wells şi în finală la Madrid!

3. Nu mai resimte presiunea rezultatelor
Acum, Simona este şi mult mai relaxată şi nu mai resimte presiunea la fel cum a făcut-o la Australian Open la începutul anului. Atunci a fost clar "apăsată" de presiunea primului sfert de finală din carieră la un turneu de Mare Şlem şi nu a contat în meciul cu Cibulkova. Simona se gîndeşte acum deja la cel puţin o calificare în sferturi, aşa cum a transmis ieri în corespondenţa de la Paris a Gazetei Sporturilor: "Cel puţin în sferturi vreau să ajung la Roland Garros, un parcurs cît mai lung".

4. Este odihnită şi şi-a revenit după accidentare
Jucătoarea noastră a avut o primăvară plină, cu multe meciuri, dar a avut şi mai multe probleme medicale. Acum s-a recuperat şi este pregătită pentru o performanţă importantă al doilea turneu de Mare Şlem. Este şi odihnită, mai ales că nu a mai evoluat de la Roma. A avut aproape două săptămîni de pauză, iar tradiţia rezultatelor din acest an arată că este rîndul unui turneu formidabil. :)

[Citeşte şi: Game, Set, GO HALEP! Simona a vorbit pentru GSP despre rivalele din Top 10]

5. A cîştigat Roland Garros la junioare!
Simona nu a convins pînă acum la Openul Franţei, cea mai bună performanţă fiind turul secund în 2011. Trebuie precizat însă că nici măcar anul trecut nu era în top 50 şi a întîlnit de cele mai multe ori adversare dificile. Totuşi, Roland Garros este unul dintre turneele favorite ale Simonei, chiar în capitala Franţei cîştigînd trofeul la junioare, în 2008. Acum se poate apropia de o altă performanţă extraordinară!

[Ce vrea să spună Andy Murray? "Nu-mi vine să cred că Simona vine din România!"]

6. Niciodată nu a avut un tablou mai uşor
Chiar dacă de obicei a avut ghinion la tragerile la sorţi şi a avut de întîlnit jucătoare importante, de această dată a avut mare noroc. Nu numai că a scăpat de Serena Williams şi Maria Şarapova, jucătoare împotriva cărora nu se simte deloc bine, dar nu va întîlni nici alte jucătoare incomode care i-au pus mari probleme în trecut.

De exemplu, Sabine Lisicki, Dominika Cibulkova, Eugenie Bouchard sau Flavia Pennetta, toate jucătoare de top 20 care au bătut-o sau i-au pus mari probleme Simonei, sînt pe partea superioară a tabloului.

Acum, la RG, Simona are trei tururi la îndemînă cu Kleybanova, Zahlavova şi Koukalova, dar este şi mare favorită cu Stephens sau Makarova într-un eventual meci din optimi. Cel mai dificil meci în drumul spre semifinale va fi în sferturi, acolo unde poate întîlni pe oricare dintre Petra Kvitova, Ana Ivanovici sau Svetlana Kuzneţova.

Drumul spre semifinale se anunţă deschis şi Simona poate reuşi în aceste două săptămîni cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Şlem.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
cosmin_lazar
cosmin_lazar  •  24 Mai 2014, 22:37

Ma intreb cum te poti numi jurnalist dupa ce scrii un articol cu acelasi titlu si aceeasi abordare ca si cel de pe wtatennis... Sper Simona sa joace bine si sa agunja cat mai departe. Tabloul e foarte bun dar asta nu inseamna ca nu pot aparea jucatoare surpriza sau o accidentare nefericita. Pana la semifinale mai sunt aproape doua saptamani asa ca ar trebui sa fim mai rezervati in tot felul de scenarii. Meci cu meci , game cu game, minge cu minge.. HAI SIMONA !!!

stefansb
stefansb  •  24 Mai 2014, 22:36
Postat de maruska82 pe 24 Mai 2014, 21:58

stie cineva la ce ora joaca maine si daca e televizat?

nu joaca maine. sunt doar cateva meciuri maine, al simonei nu e printre ele

maruska82
maruska82  •  24 Mai 2014, 21:58

stie cineva la ce ora joaca maine si daca e televizat?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează