SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Înfrîngere optimistă » Hănescu e încrezător, deşi a fost eliminat din primul tur la Madrid

Victor Hănescu, pregătindu-şi băutura energizantă în timpul meciului cu Daniel Gimeno-Traver // Foto: Luminiţa Paul
Victor Hănescu, pregătindu-şi băutura energizantă în timpul meciului cu Daniel Gimeno-Traver // Foto: Luminiţa Paul

Articol de - Publicat miercuri, 09 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 08 mai 2012 20:43

Jucătorul român simte că se află aproape de potenţialul cel mai bun pe care îl poate atinge în această perioadă a carierei sale.

Două fotolii de piele albă şi o discuţie purtată la nici jumătate de oră după încheierea meciului din turul întîi pe care Victor l-a susţinut la Madrid. A pierdut, 6-7 (3), 6-4, 3-6, dar există înfrîngeri şi înfrîngeri, aşa cum există victorii şi victorii.

Acest meci cu spaniolul Daniel Gimeno-Traver, care s-a întins pe două ore şi 24 de minute, a avut calitatea de a fi strîns şi solicitant pentru minte şi pentru picioare. Unul dintre acele meciuri în care diferenţa se face pentru foarte puţin pentru că ambii jucători oferă mult.

- Cum te simţi, Victor? Cum a fost în teren?
- E bine, sînt mulţumit de felul în care am jucat. Mă simt din ce în ce mai încrezător şi mi se pare că la acest turneu şi, mai ales, cu acest meci am atins 90 la sută din potenţialul meu actual. De aceea, va însemna un punct de cotitură în evoluţia mea de anul acesta şi din cei următori. Încep să fiu din ce în ce mai mult pe picioarele mele şi să privesc pozitiv spre înainte. Am mai jucat săptămînile trecute, dar acum am avut cel mai puternic senzaţia că totul merge spre bine.

- Îl ştiai bine pe Gimeno-Traver, jucaserăţi de trei ori în anii trecuţi. E ceva ce te-a surprins de data aceasta la el?
- Nu. Îl ştiam, într-adevăr, şi ştiam că va fi dificil din cauza loviturii lui de dreapta, care e foarte puternică şi executată cu mult efect.
Perioade dificile

- A fost un meci strîns, amîndoi aţi jucat bine şi diferenţa s-a făcut la limită.
- Aşa e, am jucat solid şi eu, şi el. La final, s-a bucurat foarte mult pentru victorie, chiar mi-a spus cînd ne-am strîns mîinile la fileu, pentru că lucrurile nu-i ieşiseră prea grozav în ultima vreme.

- Şi tu ai avut o perioadă mai puţin productivă.
- Anul trecut a fost dificil pentru mine, pînă am realizat ce trebuie să fac. Începutul acestui sezon a fost ceva mai bun, iar cum simt că tot ce nu se lega începe acum să se închege. Va fi din ce în ce mai bine.

"Nu e mare diferenţă"

- Ce părere ai despre zgura albastră? E vreo diferenţă între terenurile de afară şi cele din interiorul Caja Magica, care seamănă mai mult cu unele indoor?
- Eu, oricum, le testasem şi pe unele, şi pe altele. Ultimul tur de calificări s-a jucat pe Terenul 3, unde a fost şi meciul de pe tabloul principal. Acum mi s-a părut parcă un pic mai alunecoasă, mai greu de controlat. Dar condiţiile au fost la fel pentru amîndoi şi cu toţii ştim că asta se poate întîmpla şi pe un teren cu zgură roşie: ca mingea să sară prea mult sau prea puţin, să fie mici denivelări. Nu m-a deranjat foarte tare, iar aici, la Madrid, oricum condiţiile au fost întotdeauna un pic altfel, mai rapide, din cauza altitudinii. Una peste alta, nu e mare diferenţă.

- Ce urmează pentru tine?
- Am cîteva lucruri de rezolvat acasă, aşa că o să dau o fugă. Doar două zile. Probabil vineri dimineaţă o să plec spre Roma, să joc calificări. Apoi turneul de la Nisa, unde anul trecut am ajuns în finală. Încă nu sînt sigur dacă o să merg acolo, depinde cum o să mă simt şi din punct de vedere fizic. Şi, bineînţeles, Roland Garros-ul, unde voi fi direct pe tablou.

- Şi în rest?
- Mă pregătesc, lucrez mult. O spun încă o dată: cred că turneul de la Madrid reprezintă un moment important şi balanţa se va înclina mai mult spre mine de acum încolo.

103 e locul ocupat în clasamentul ATP de Hănescu în această săptămînă

ALTE ŞTIRI DE LA MASTERS-UL DE LA MADRID:

Cinele tîrzii din Spania
Obiceiurile iberice sînt diferite de cele din alte ţări. Aici, spre exemplu, se mănîncă foarte tîrziu de seară, începînd cu ora 22:00-22:30. Motiv de mirare pentru unii jucători şi jucătoare. Victoria Azarenka, numărul 1 WTA, care ieri a cîştigat în faţa cehoaicei Andrea Hlavackova, 6-3, 7-6, în turul secund, spune: "Încă mi se pare extrem de ciudat să cinez atît de tîrziu... Bun venit în Spania:-)". Sîrbul Janko Tipsarevici are aceeaşi problemă: "Încep să mă prind cum e cu orarul de cină al spaniolilor", a scris el pe pagina sa de twitter.

"Arată bine la televizor"
Şi Maria Şarapova a cîştigat ieri, 6-4, 6-3 cu Klara Zakopalova, calificîndu-se în "optimi". Apoi a vorbit despre zgura albastră. "Nu cred că e vorba atît de mult despre culoare, e OK. M-am uitat la televizor cu o seară înainte şi mi s-a părut că arată bine. Se simte însă altfel la joc. Poate dacă aş fi venit aici fără să fi disputat meciuri pe zgură, aş fi spus că e la fel ca anul trecut, dar, cum săptămîna trecută am fost la Stuttgart, am avut nevoie de un pic de timp ca să mă obişnuiesc", a spus rusoaica, adăugînd că "e destul de alunecoasă şi trebuie să fii mai atent la echilibru decît de obicei".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează