SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Înțepăturile fără nume ale Sarei Errani aduc în lumină o dilemă mai veche: cît de bine se înțeleg jucătoarele din WTA? ”Ne urîm între noi”

Distribuția din 2014 de la Turneul Campioanelor într-o poză emblematică din culise: Halep, Kvitova, Wozniacki, Serena, Radwanska, Ivanovici, Șarapova și Bouchard +1   FOTO
Distribuția din 2014 de la Turneul Campioanelor într-o poză emblematică din culise: Halep, Kvitova, Wozniacki, Serena, Radwanska, Ivanovici, Șarapova și Bouchard

Articol de , - Publicat vineri, 08 ianuarie 2016 00:00

Garbiñe Muguruza, într-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, a făcut o declarație surprinzătoare, spunînd că firea competitivă le împiedică pe jucătoare să fie amice. Uneori însă conflictele au ieșit la suprafață.

Conflictele purtate în lumina reflectoarelor sînt puține în lumea tenisului feminin. Declarațiile de după meciuri sînt fair-play și nu lasă loc de prea multe interpretări. Din cînd în cînd unele înțepături ajung și la fani, și în mass-media.

Cel mai recent exemplu este tweet-ul Sarei Errani de la Brisbane care spunea "Cîte alte tablouri intenţionează să mai strice?? #doarcasăştiu", unul care a nimerit după forfaitul Mariei Şarapova și înainte de cel al Simonei Halep.

Pe 6 ianurie, într-un material din cotidianul spaniol El Pais, Garbiñe Muguruza vorbește și despre felul în care se înțeleg fetele din circuit. "Noi, jucătorii de tenis, legăm foarte greu prietenii, sîntem foarte competitivi și tot timpul pe drumuri.  Acest lucru e și mai greu în circuitul feminin, pentru că în ziua următoare trebuie să jucăm una împotriva celeilalte. La băieți e diferit, dar în circuitul feminin ne urîm toate între noi. Literalmente. Și cele care susțin contrariul mint".

Flavia Pennetta, campioană la US Open, avea o altfel de abordare."Mereu spun bună sau bună ziua și încerc să le învăț și pe jucătoarele mai tinere cum este viața, pentru că ele nu au prea mult respect". Iată care sînt cele mai mediatizate conflicte din tenisul feminin din ultimii ani.

Maria Șarapova vs Serena Williams

La mijlocul lui 2013, Serena a acordat un interviu unei reviste americane în care spunea despre o jucătoare din circuit că este plictisitoare. "Începe fiecare interviu cu "Sînt fericită!, Sînt norocoasă!".  Orice ar face nu va fi invitată la petrecerile cool. Și e treaba ei dacă vrea să fie cu un tip cu inima neagră".

Chiar dacă nu a fost numită, toată lumea s-a gîndit la Maria Şarapova, rivala americancei și cea care avea o relație în acel moment cu Grigor Dimitrov, cel despre care s-a zvonit că a fost combinat și cu Serena.

Rusoaica a oferit o replică facînd o aluzie la faptul că liderul mondial umblă cu un bărbat însurat care are și copii, referindu-se la antrenorul americancei, Patrick Mouratoglou. Pînă la urmă, Serena a spus că a vorbit cu Maria și că și-a cerut scuze.

Ekaterina Makarova vs Maria Șarapova

După semifinala de la Australian Open de anul trecut, Makarova a spus că Șarapova nu este fair-play. "Ca adversară Maria e sfidătoare. Știe cum să te facă să-ți pierzi încrederea. E frustrant să vezi cît timp își ia între servicii. Crezi că e gata și atunci începe să facă tot felul de mișcări. Nu cred că se poartă corect sau că este foarte fair-play", a spus atunci Makarova. Este printre puținele jucătoare care au vorbit despre faptul că e deranjată de rutinele fostului lider mondial.

Serena Williams vs Eugenie Bouchard

Încă de cînd a intrat în circuitul feminin, Bouchard a spus foarte răspicat că nu joacă tenis pentru a-și face prietene, ci pentru a cîștiga trofee. La începutul lui 2015, la Cupa Hopman, după ce a învins-o pentru prima oară pe Serena Williams a spus că probabil Williams avea nevoie de o cafea, făcînd aluzie la faptul că Serena reușise să întoarcă meciul cu Flavia Pennetta după ce ceruse să-i fie adusă o cafea după primul set, pe care-l pierduse cu 0-6.

Coco Vandeweghe vs Iulia Putințeva

Un meci fără prea multe incidente s-a transformat într-o adevărată ceartă pe Twitter. Iulia Putințeva  a învins-o în trei seturi pe Coco Vandeweghe în calificările turneului de la Bruxelles în 2013. La finalul meciului, rusoaica i-ar fi spus: "Ești o jucătoare foarte proastă, ai doar serviciu. Am cîștigat toate schimburile lungi de mingi".

Putințeva a negat că ar fi spus așa ceva și că americanca a fost cea care a refuzat să dea mîna adresîndu-i apoi cuvinte ofensatoare. Ea a susținut că Vandeweghe i-a spus că e o jucătoare teribilă și ridicolă.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
merace
merace  •  08 Ianuarie 2016, 09:04

Ce fete rele in tenisul asta... Nu ca baietii din fotbal, care dau vina doar pe arbitri, si intre ei isi impart pumni cand ii ia valul... :D hahaha

Vezi toate comentariile (1)
Comentează