SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Întîlnire cu repetiţie » Federer şi Djokovici se vor întîlni în semfinalele de la Wimbledon

Roger Federer vrea al şaptelea trofeu la Wimbledon // Foto: Reuters
Roger Federer vrea al şaptelea trofeu la Wimbledon // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 05 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 iulie 2012 21:50

Roger Federer şi Novak Djokovici s-au calificat ieri în semifinale la Wimbledon, va fi cea de-a 27-a înfruntare dintre cei doi.

Federer şi Djokovici se vor întîlni din nou în penultimul act al unui turneu de Mare Şlem. A noua întîlnire dintre cei doi în această fază se va întîmpla, vineri, pe iarba de la Wimbledon. E prima oară cînd cei doi se întîlnesc la All England Club. Federer are la Londra şase titluri, iar Djokovici unul.

Nole s-a calificat ieri în semifinale, după ce a trecut în trei seturi de Florian Mayer cu 6-4, 6-1, 6-4 , în timp ce Roger a ajuns la întîlnirea cu sîrbul, după ce a trecut de Mihail Iujnîi cu 6-1, 6-2, 6-2. Federer şi Djokovici s-au întîlnit de 26 de ori pînă acum şi opt dintre aceste înfruntări au fost în semifinalele turneelor de Mare Şlem.

Novak a cîştigat de cinci ori, în timp ce Roger de trei ori, la general elveţianul conduce cu 14-12. "E întotdeauna o plăcere să joc împotriva lui Roger. E un mare campion şi partida pe iarbă împotriva lui e o mare provocare", a spus sîrbul. O nouă întîlnire pentru istorie.

Se stabileşte finala
Serena Williams, Victoria Azarenka, Angelique Kerber şi Agnieszka Radwanska sînt cele patru semifinaliste de la ediţia din acest an de la Wimbledon. Azi, Serena o întîlneşte pe Victoria, iar Angelique pe Agnieszka pentru a stabili cine se va lupta pentru trofeu sîmbătă. Fiecare dintre cele patru îşi doreşte să mai stea la Londra pînă sîmbătă.

Williams caută un nou trofeu de Mare Şlem, ultimul cucerit fiind la Wimbledon în 2010, Azarenka poate redeveni numărul unu dacă se va impune la acest turneu, Kerber şi Radwanska vor să simtă pentru prima oară emoţiile unei finale de Mare Şlem.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
detroit_red_dog
detroit_red_dog  •  06 Iulie 2012, 23:42
Postat de andrsj pe 06 Iulie 2012, 17:40

Asa e in ceea ce zici,maiestria lui Roger e acoperita de forta si vivacitatea sarbului..doar ca Federer azi a jucat fantastic.Putine greseli nefortate, servicul a fost brici. Doar asa putea castiga.

Serviciul a fost o arma importanta la fel ca in finala din 2009 pt Fed ! de asemenea a fost fresh din punct de vedere mental, a stiut ce are de facut, fara presiune, doar bucuria de a juca tenis! inca ceva, cred ca si presiunea pe Nole de a fi campion en-titre pe iarba de la Wimbledon a apasat destul de mult, n-a intrat inttr-un ritm de joc bun, pe alocuri a fost crispat, i-a lipsit bucuria de a juca tenis!! dorinta a fost la cote obisnuite dar,... nu e de ajuns intotdeauna!

andrsj
andrsj  •  06 Iulie 2012, 17:40
Postat de andrsj pe 06 Iulie 2012, 17:38

Iti astept comentariile post meci. In concluzie...Federer este un geniu, dicolo de a fi un mare capion.

Asa e in ceea ce zici,maiestria lui Roger e acoperita de forta si vivacitatea sarbului..doar ca Federer azi a jucat fantastic.Putine greseli nefortate, servicul a fost brici. Doar asa putea castiga.

andrsj
andrsj  •  06 Iulie 2012, 17:38
Postat de detroit_red_dog pe 06 Iulie 2012, 14:56

P.S. Federer are 30 ani......stii pana la ce varsta a jucat Connors? 43 iti zice ceva? stiu , o sa spui ca nu poti sa compari tenisul de atunci cu cel de acum....ei bine asa spun si eu, nu poti sa compari tenisul ultra-competitiv al generatiei Djokovic, cu tenisul 2000-2005, marcat de jucatori ca Hewitt, Roddick si bineinteles Federer! Nu ma intelege gresit Roger m-a uimit mereu, este exceptional pe teren, dar maiestria lui este intrecuta de cea a lui Nole!

Iti astept comentariile post meci. In concluzie...Federer este un geniu, dicolo de a fi un mare capion.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează