SPORTURI  »  TENIS  »  ANUNȚ

Ion Țiriac face un anunț major pentru București: „Va reveni, în sfârșit, acasă”

Ion Țiriac / Sursă foto: @cristinahutu / Facebook@ Țiriac Foundation Trophy +49   FOTO
Ion Țiriac / Sursă foto: @cristinahutu / Facebook@ Țiriac Foundation Trophy

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2023 19:00 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 19:32

Ion Țiriac (84 de ani), un nume de referință în tenisul românesc, a anunțat, imediat după încheierea turneului feminin pe care l-a organizat la București, că în Capitală va avea loc din nou, începând cu 2024, o competiție masculină de rang ATP.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost implicați în reușita turneului W125 din acest an, de la Centrul Național de Tenis și sunt sigur că directorul de turneu (n.r. Cosmin Hodor) vă așteaptă anul viitor, în aprilie, la turneul ATP care va reveni, în sfârșit, acasă”, a transmis Țiriac. 

Șapte ani au trecut de la ultimul turneu masculin găzduit în capitala României. Ediția din 2016 a competiției intitulate „Năstase Țiriac Trophy” a fost câștigată de spaniolul Fernando Verdasco. 

Țiriac anunțase încă din 2022, într-un interviu acordat Gazetei, că turneul a cărui licență o deține va revini la București:  „Aș vrea să spun că turneul de la Belgrad, care mai e și anul viitor tot acolo, vine înapoi la București din 2024. Păi, e turneul meu. Am contract cu ei până anul viitor, dar nu-l mai prelungesc”, spunea fostul jucător. 

Turneul de la București, în 50 de imagini spectaculoase surprinse de fotoreporterii GSP
Turneul de la București, în 50 de imagini spectaculoase surprinse de fotoreporterii GSP
Turneul de la București, în 50 de imagini spectaculoase surprinse de fotoreporterii GSP
Turneul de la București, în 50 de imagini spectaculoase surprinse de fotoreporterii GSP
Turneul de la București, în 50 de imagini spectaculoase surprinse de fotoreporterii GSP
+45 FOTO

Turneul de la București, mutat din cauza situației de la Arenele BNR

În prezent, România nu mai găzduiește niciun turneu din circuitul ATP. Onoarea țării este salvată de „Transylvania Open”, competiția feminină de 250 de puncte programată în luna octombrie, la Cluj-Napoca, dar și de competițiile de categorie W125 de la Iași și București.  

Turneul deținut de Țiriac a avut loc timp de 20 de ani la București, dar în 2016 a fost mutat în Ungaria de fostul jucător (și ulterior la Belgrad), din cauza situației confuze de la Arenele BNR. 

Competiția desfășurată pe zgură de la București a avut de-a lungul timpului câștigători de seamă. Printre ei se numără Goran Ivanisevic, Thomas Muster, David Ferrer, Gilles Simon, Grigor Dimitrov sau Fernando Verdasco.

VIDEO Ion Țiriac, despre moștenirea pe care vrea s-o lase Capitalei: „Ținta mea ar fi să fac un turneu de 500 de puncte la București”

Citește și alte știri din tenis: 

Ion Țiriac, sfat pentru Simona Halep: „Pentru asta trebuie să pui deoparte 5 milioane de dolari”

Simona Halep, răspuns pentru Serena Williams: „Cineva mi-a zis că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”

„Dincolo de pedeapsă, rămâne ceva” » Verdict din fruntea sportului românesc despre lupta care o așteaptă pe Simona Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează