SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Irina Begu o elimină pe Karolina Muchova și intră în turul 3 al turneului de la Madrid!

Irina Begu / Sursă foto: Imago Images
Irina Begu / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 21:23 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 21:55

Irina Begu (32 de ani, #35 WTA) s-a calificat în turul al treilea la Madrid, după o victorie consistentă în fața cehoaicei Karolina Muchova (26 de ani, #52 WTA), scor 6-4, 7-5. 

Românca se simte bine pe zgură, iar în primul său meci de la Madrid a demosntrat-o din nou. Begu a crescut pe această suprafață, iar în meciul cu jucătoarea din Cehia și-a etalat toate calitățile. Cu jocul său lung a reușit să o țină departe de linia de fund pe tenacea cehoaică și să fie jucătoarea dominantă. 

Irina Begu a jucat pe zgura de la Caja Magica după ce a evoluat pe cea verde la Charlston, iar asta a ajutat-o, pe când adversara sa e la primul turneu pe zgură. A fost a opta victorie pentru româncă în 2023 din 15 partide disputate anul acesta. Ea o va întâlni în turul următor pe Shelby Rogers, cea care a trecut de Ana Bogdan.

FINAL » Irina Begu - Karolina Muchova 6-4, 7-5

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

  • 7-5, Game, Set, Meci: Irina fructifică cea de-a doua minge de meci și se califică în turul III la Madrid, unde va da peste Shelby Rogers. 
  • 6-5, Break Begu! Fantastic efortul Irinei Begu, care returnează excelent și reușește din nou break-ul! Jucătoarea noastră va servi în minutele următoare pentru calificarea în turul următor. 
  • 4-5, Game Muchova. Cehoaica trece în față și mută presiunea în terenul Irinei. Condusă cu 4-5, Begu va servi imediat pentru a rămâne în primul set
  • 3-3, Break Muchova: Jucătoarea din Cehia rămâne în meci, își recuperează break-ul și egalează la 3. 
  • 3-2, Break Begu: Irina reușește să câștige pe serviciul cehoaicei și în setul secund. 
  • 6-4, Game, Set Begu: Irina își adună toate forțele exact când avea mai mare nevoie: câștigă game-ul la zero, iar primul set e câștigat de româncă.
  • 4-3, Game Muchova: Jucătoarea din Cehia a recuperat unul dintre cele două break-uri, e acum la doar un game în spatele româncei.
  • 4-1, Break Begu: Muchova greșește mult și îi permite Irinei să mai facă un break. „Scurta” cehoaicei se duce mult în afara terenului, iar Begu are un avans liniștitor în primul set.
  • 3-1, Game Begu: Alt game echilibrat pe care Irina îl gestionează excelent. Românca servește bine în momentele cheie și se desprinde, conduce cu 3-1. 
  • 2-1, Break Begu: Reprezentanta României confirmă începutul bun de meci, iar presiunea pusă la retur își spune cuvântul pe tabelă. Irina reușește break-ul la capătul unui game echilibrat și trece în față.
  • 1-1, Game Begu: Irina are prezență de spirit, lovește curajos, și își face serviciul la 30. Românca arată o dispoziție grozavă de joc în acest start de meci.
  • 0-1, Game Muchova: Irina a beneficiat de două mingi de break încă din game-ul inaugural al partidei, ambele salvate de jucătoarea din Cehia.
  • Ne pregătim de startul partidei. Jucătoarea din Cehia va servi prima. 

Citește și alte știri din tenis: 

Jaqueline Cristian a reușit marea surpriză la Madrid: a eliminat o fostă câștigătoare de Grand Slam!

Iga Swiatek, despre diferențele dintre tenisul feminin și cel masculin: „Circuitul nostru este acum mult mai consistent”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Trandafir
Trandafir  •  28 Aprilie 2023, 22:31

Mai avem o victorie la Madrid, de data aceasta la dublu. Niculescu. a trecut in optimi.

petcu13
petcu13  •  28 Aprilie 2023, 08:06

Hai, Camelia! E suprafata ta favorita. Se poate!

johny2003
johny2003  •  27 Aprilie 2023, 21:24
Postat de johny2003 pe 27 Aprilie 2023, 20:18

Hai Irina! ***!

De ce sunteti vulgari si ma jigniti cenzurindu-ma?!?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează