SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

FOTO+VIDEO „Grandissimo!” » Imaginile zilei în Italia: Jannik Sinner s-a întâlnit cu Giorgia Meloni, premierul țării: „Asta-i Italia care ne place”

Jannik Sinner și Giorgia Meloni / Captură Twitter +5   FOTO
Jannik Sinner și Giorgia Meloni / Captură Twitter

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 21:10 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 08:07

Jannik Sinner, proaspătul campion de la Australian Open, a revenit marți în Italia, la două zile după succesul de poveste reușit la Melbourne. Sinner s-a întâlnit cu Giorgia Meloni, premierul din „Cizmă”, imaginile cu cei doi viralizându-se în ultimele ore. Urmează o săptămână aglomerată pentru omul care a întrerupt supremația lui Novak Djokovic de la Antipozi.

Sinner, 22 de ani, e în lumina reflectoarelor după ce a devenit în premieră campion de Slam. Revenit în Italia, unde a fost primit în mare stil, cu fanfară, Jannik s-a îndreptat apoi către Palatul Chigi, reședința oficială a prim-ministrului. Acolo a întâlnit-o pe Giorgia Meloni, care l-a întâmpinat triumfal:

S-a terminat „era Djokovic”? Jurnalistă din Serbia, în dialog cu GSP: „Le va demonstra oamenilor că se înșală!” + Taxează un moment din Australia: „Complet nerespectuos!”
ATP
S-a terminat „era Djokovic”? Jurnalistă din Serbia, în dialog cu GSP: „Le va demonstra oamenilor că se înșală!” + Taxează un moment din Australia: „Complet nerespectuos!”

„Grandissimo!”, i-a transmis aceasta lui Jannik Sinner, în timp ce-l invita în biroul său pe noul campion de la Antipozi. Meloni s-a gândit să retrăiască alături de Sinner ultimul punct al finalei, adresându-i-se elevului lui Darren Cahill și Simone Vagnozzi: „Vreau să-ți arăt ceva”.

Jannik Sinner și Giorgia Meloni / Captură Twitter
Jannik Sinner și Giorgia Meloni / Captură Twitter
Jannik Sinner și Giorgia Meloni / Captură Twitter
Jannik Sinner și Giorgia Meloni / Captură Twitter
Jannik Sinner și Giorgia Meloni / Captură Twitter
+1 FOTO

Jannik Sinner s-a întâlnit cu Giorgia Meloni, premierul Italiei

Cei doi au urmărit pe un ecran acel ultim punct al finalei, forehand-ul necruțător cu care Sinner a tranșat partida cu Daniil Medvedev.

„E plăcut să experimentezi asta și după ce s-a întâmplat”, i-a replicat Sinner, cu politețea și modestia-i caracteristice. 

Cei doi s-au fotografiat apoi cu trofeul botezat „Norman Brookes”, după fostul mare campion australian de la începutul anilor 1900. După ce și-au făcut poze și lângă drapelul Italiei, Giorgia Meloni, 47 de ani, l-a îmbrățișat călduros pe Jannik. 

„Italia care ne place: capabilă să creadă în ea însăși și să reacționeze la provocările dificile. Și să câștige. Mulțumesc pentru exemplul pe care l-ai dat, Jannik, iubitorilor de sport, tinerilor noștri și întregii Italii”, a transmis pe X, fostul Twitter, Giorgia Meloni.

„Au vorbit de parcă ar fi prieteni”

Andrea Abodi, ministrul sportului din Italia, e cel care l-a acompaniat pe Sinner în biroul Giorgiei Meloni, scriu cei de la tennis.com

„A fost o întâlnire informală”, le-a spus acesta reporterilor. „Au vorbit de parcă ar fi prieteni”, a adăugat Abodi, oficialul dezvăluind că Giorgia Meloni are numeroase cunoștințe despre tenis. Toată întrevederea a durat 40 de minute, notează presa din Italia. 

Giorgia Meloni, liderul partidului „Frații Italiei”, a câștigat alegerile legislative din Italia în toamna lui 2022. A devenit ulterior prima femeie-premier din istoria țării.

La Colosseum, apoi la Palatul Quirinale

Gazzetta dello Sport scrie că italianul are în față o listă lungă de angajamente în această săptămână. De exemplu, joi îl așteaptă o întâlnire la Palatul Quirinal cu Sergio Mattarella, președintele Italiei. Acolo vor fi prezenți și membrii echipei de Cupa Davis a italienilor, cei care și-au adjudecat în noiembrie Salatiera de Argint.

De asemenea, Sinner le va prezenta italienilor trofeul și într-o ședință foto ce urmează să aibă loc la Colosseum. 

VIDEO Jannik Sinner, triumfător la Australian Open » Primul Grand Slam din cariera italianului

Citește și alte știri din tenis: 

ITIA nu se lasă » Organizația face apel la TAS în cazul britanicei Tara Moore

Racheta lui Rafael Nadal, între cele mai scumpe » S-a vândut cu 118.206 de dolari

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (23)
steaua.libera
steaua.libera  •  31 Ianuarie 2024, 18:26
Postat de cpt.ahab pe 31 Ianuarie 2024, 17:46

E o creație a sistemului. N-are cum să fie cu rușii. La fel și Meloni. Despre asta era vorba.

Căpitane, ar fi bine să fie cum zici. Dar uite ca toate măsurile pe care le propune încolo duc. Om trăi și om vedea.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  31 Ianuarie 2024, 17:46
Postat de steaua.libera pe 31 Ianuarie 2024, 10:29

N-as zice. Meloni s-a distantat de Rusia si e pro Ucraina prin toate actiunile ei, in timp ce despre Simion nu putem zice acelasi lucru.

E o creație a sistemului. N-are cum să fie cu rușii. La fel și Meloni. Despre asta era vorba.

VardyParty
VardyParty  •  31 Ianuarie 2024, 14:09
Postat de steaua.libera pe 31 Ianuarie 2024, 10:17

Sunt pro fata de toate protestele. Dar parca la astea cu fermierii am niste dubii. Esti sigur ca e un protest veritabil si nu actioneaza doar la comanda cuiva? Fermierii din RO zic ca aia din Germania primesc mai multe subventii, aia din Germania spun ca aia din RO primesc mai multe si tot asa. Daca-i asculti, pare ca toti ies pe minus. Atunci ma intreb care-s aia favoritzati.

Pai, “follow the money”.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează