SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEE ATP

Jannik Sinner și Felix Auger Aliassime, campionii unei săptămâni de elită în circuitul ATP » Primul își păstrează forma, al doilea și-a regăsit-o

Jannik Sinner și Daniil Medvedev cu trofeele Foto Imago
Jannik Sinner și Daniil Medvedev cu trofeele Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 29 octombrie 2023 21:58 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 21:58

Jannik Sinner, 22 de ani, #4 ATP, a cucerit titlul la Viena, iar Felix Auger-Aliassime, 23 de ani, #19 ATP, a câștigat la Basel, ambele concursuri de categorie ATP 500

Jannik Sinner l-a depășit pe Daniil Medvedev pentru a doua oară în această lună, impunându-se în fața rusului și în finala de la Viena, 7-6 (7), 4-6, 6-3. La începutul lui octombrie 2023, italianul îl învingea pe numărul 3 mondial în ultimul act de la Beijing, de asemenea turneu de categorie ATP 500.

La Viena, momentul crucial al partidei, unul imens, a fost break-ul reușit în game-ul 4 din decisiv, unul care a durat 18 minute!, Sinner convertind a noua minge de break avută. Apoi și-a ținut serviciul și a triumfat la capătul a 3 ore și 5 minute.

4 trofeea cucerit italianul în 2023: Toronto (Masters 1000), Beijing, Viena (ATP 500), Montpellier (ATP 250)

Jannik Sinner: „E nevoie de minte puternică”

A fost nevoie e multe lucruri, pe plan fizic, dar și mintal”, a spus Jannik Sinner la final. „Cred că amândoi am servit bine în primul set. Am reușit să recuperez break-ul lui, apoi să găsesc o cale să câștig.

În al doilea act, am simțit cum el intră mai mult în schimburi, iar eu m-am grăbit. În decisiv am făcut mai des pasul în față. Am avut multe mingi de break, nu am convertit însă decât spre final, sunt foarte fericit.

Să închizi un asemenea meci, e cu adevărat nevoie de minte puternică. Îmi pare bine că m-am descurcat și că am mai câștigat un titlu”, a încheiat Sinner.

10 titluriare Jannik Sinner în carieră, unul în 2020, 4 în 2021, unul în 2022 și 4 în 2023

Adversari obișnuiți în finale

Sinner și Medvedev au mai disputat două finale anul acesta, Rotterdam, de categorie ATP 500, și Miami - Masters 1000, ambele câștigate de rus.

A fost greu, la un moment dat am cred că pot să te prind. Nu am reușit. Sper să mai jucăm și alte finale, poate chiar anul acesta”, a spus Daniil la festivitatea de premiere.

El a încercat să-și apere un titlu pentru prima dată. Până acum a cucerit 20 de trofee, dar niciunul dintre ele de două ori.

Felix Auger-Aliassime: „Mi-am lăsat racheta să vorbească”

La puține minute după încheierea finalei de la Viena, s-a terminat și cea de la Basel, în al doilea turneu ATP 500 al săptămânii. Felix Auger-Aliassime s-a impus cu 7-6 (3), 7-6 (5) în fața lui Hubert Hurkacz, apărându-și titlul cucerit anul trecut și lăsând în urmă multe luni de eșecuri, incertitudine, accidentări.

19 este loculocupat de Auger-Aliassime în clasamentul mondial, după ce a început sezonul 2023 în poziția a 6-a

Până la Basel, el mai avea doar o semifinală în 2023, în februarie, la Doha. „M-am întors. Mi-am lăsat racheta să vorbească. Acesta a fost mereu motto-ul carierei mele”, a spus canadianul, emoționat, la final.

„Am avut din copilărie convingerea că pot fi un jucător de top, dar anul acesta am avut multe dubii legate de performanțele mele. Mă bucur că am putut să dovedesc tuturor că sunt acolo, între cei mai buni, că pot juca la acest nivel.

Eu nu m-am îndoit niciodată, dar e bine să confirmi pe teren”, a încheiat Felix.

El devine primul canadian care câștigă un titlu în ani consecutivi de la Milos Raonic încoace, cel care reușise același lucru la San Jose 2011 și 2012.

Citește și: 

Finală românească în Grecia » Irina Bara o învinge pe Andreea Mitu pentru al doilea trofeu al anului
TURNEU
Finală românească în Grecia » Irina Bara o învinge pe Andreea Mitu pentru al doilea trofeu al anului
Roger Federer, cu mamă sud-africană, a petrecut în vestiar cu naționala de rugby, care a câștigat Cupa Mondială
CUPA MONDIALĂ
Roger Federer, cu mamă sud-africană, a petrecut în vestiar cu naționala de rugby, care a câștigat Cupa Mondială

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează