SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PRAGA

Jaqueline Cristian e din nou în semifinalele unui turneu WTA și în Top 100

Articol de - Publicat vineri, 04 august 2023 14:50 / Actualizat vineri, 04 august 2023 15:44

Jaqueline Cristian (25 de ani #122 WTA) s-a calificat, vineri, în penultimul act al turneului de la Praga, WTA 250, după ce a trecut de Kateryna Baindl (29 de ani #98 WTA) cu 6-4, 1-6, 6-2. Această victorie o readuce în Top 100 de săptămâna viitoare. Este prima semifinală a româncei după accidentarea gravă suferită la începutul lui 2022. 

UPDATE 15:42. Jaqueline Cristian o va întâlni sâmbătă în semifinale pe Nao Hibino (28 de ani, #136 WTA).  Japoneza a trecut vineri în sferturi de finală de Tereza Martincova (Cehia) cu 6-1, 6-2.  Cristian și Hibino s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în calificările turneului de la Auckland în acest an, când Nao s-a impus cu  6-3, 4-6, 6-2. „Mi-aduc aminte că am jucat la începutul sezonului împotriva ei, așa că știu cum evoluează, dar fiecare meci are istoria lui”, a spus Hibino la interviul de pe teren. 

O scurtă venită de pe forehand, apoi un as au fost loviturile de final care i-au asigurat lui Jaqueline Cristian două lucruri extrem de importante după partida cu Kateryna Baindl. Calificarea în semifinalele turneului de la Praga și revenirea în Top 100 începând de luni. 

Sorana Cîrstea, eliminată de la Washington » Învinsă într-o oră!
WTA WASHINGTON
Sorana Cîrstea, eliminată de la Washington » Învinsă într-o oră!

Românca, 25 de ani și 122 WTA, a trecut de jucătoarea din Ucraina în două ore și patru minute cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2. „A fost un meci dificil de la început până la final, cred că în al doilea set am scăzut un pic în intensitate și am pierdut din energie. Am fost un pic cam negativă de aceea nu am reușit să mă descurc prea bine în partea a doua a meciului. Mi-am revenit apoi, mi-am spus că sunt o luptătoare și am reintrat în meci", a explicat Cristian la interviul de pe teren.

Jaqueline Cristian e din nou în semifinalele unui turneu WTA și în Top 100
Jaqueline Cristian în acțiune FOTO Imago Images

Ea le-a mai învins la Praga pe Marie Bouzkova și pe Emiliana Arango. „Mă simt foarte bine aici, atmosfera e incredibilă, e o plăcere să joc la acest turneu, iar azi m-au ajutat să câștig", a concluzionat.

24 de lovituri direct câștigătoarea reușit Jaqueline Cristian în partida din sferturi de finală față de 15 ale adversarei sale

Este a treia semifinală din carieră româncei după cele de la Nur-Sultan și Linz din 2021, una pierdută și alta câștigată.

29 de greșeli neforțatea comis românca în partida de ieri, 22 venind de pe forehand și 7 de pe backhand, Kateryna Baindl ajungând la 33

Pentru un loc în finala, Jaqueline se va duela, sâmbătă, cu Nao Hibino. Românca a mai disputat o singură finală în carieră, în 2021, la Linz, pe care a pierdut-o în fața americancei Alison Riske-Armitraj.

Jaqueline Cristian, prima semifinală după un an de coșmar

Este prima semifinală pe care Cristian o dispută după un 2022 de coșmar. Anul trecut, în runda secundă de la Dubai, a suferit o accidentare teribilă la genunchi, care a obligat-o la o pauză prelungită și la luni întregi de recuperare îmbibate de suferință, durere, momente de disperare. 

A revenit pe teren la US Open, la finalul lui august, cum își plănuise, folosind clasamentul protejat. Primele zâmbete au apărut în septembrie, când a câștigat un turneu ITF cu premii de 80.000 de dolari la Le Neubourg. Apoi înfrângeri – mai multe decât cele câteva izbânzi presărate cu zgârcenie de la o săptămână la alta.

Anul acesta, în prima parte, a petrecut mult timp în circuitul ITF, jucând multe meciuri și rotunjind încrederea grație unor rezultate constante: victorii la Trnava, Palmanova, Zagreb, semifinale la Altenkirchen, Koper, sferturi de finală la Porto, Macon, Madrid. Săptămâna aceasta par că lucrurile se așază din nou pentru ea. 

3 sferturi de finalăa câștigat Jaqueline Cristian în carieră din cele șase pe care le-a disputat până acum

Semifinalele lui Jaqueline Cristian în circuitul WTA

  • 2023 Praga- ?
  • 2021 Linz - a beneficiat de retragerea Simonei Halep
  • 2021 Nur-Sultan- învinsă de Alison van Uytwanck

Citește și:

„Dacă tu mă insulți pe mine...” » Sorana Cîrstea a vorbit pe larg despre postarea pentru care a fost criticată dur de CTP
WTA
„Dacă tu mă insulți pe mine...” » Sorana Cîrstea a vorbit pe larg despre postarea pentru care a fost criticată dur de CTP
Finalistă de Grand Slam, revenire după 2 ani de coșmar: „Am fost într-un loc foarte întunecat”
REVENIRE
Finalistă de Grand Slam, revenire după 2 ani de coșmar: „Am fost într-un loc foarte întunecat”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
Trandafir
Trandafir  •  05 August 2023, 07:19

Nu este in top 100 WTA. Este pe locul 102. Succes mai departe ! Urmeaza turneele din SUA si Canada de 1000 pct., 2000 pct.

Ovidiu123
Ovidiu123  •  05 August 2023, 00:52

Joacă frumos Jaqueline. E plăcut să vezi o altă jucătoare româncă cu personalitate în joc. Are ceva proaspăt. Îi doresc mai multă rezistență, mai puțin fragilă. Dacă o chema Cîrstea era prima știre ????

Trandafir
Trandafir  •  04 August 2023, 22:01

BRAVO, BRAVO ! In sfarsit avem si rezultate bune la tenis feminin, ca de barbati nu se mai aude, vede. Daca Cristian a ajuns in semifinala la un turneu de 250 pct. WTA, Niculescu a ajuns in finala la dublu la un turneu WTA 500, Washington. Dar ce stie GSP !?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează