SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

Jurnaliștii canadieni au luat-o la întrebări pe Simona Halep după mesajul transmis românilor: "Folosiți Google Translate" » Toate declarațiile de la conferința de după meciul cu Sloane Stephens

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 13 august 2018 10:02

Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, a câștigat finala turneului de la Montreal, după ce a învins-o dramatic pe Sloane Stephens, locul 3 WTA, scor 7-6, 3-6, 6-4 (Detalii aici).

La conferință, jurnaliștii de la Montreal au vrut să afle ce le-a transmis Help spectatorilor români. "Puteți folosi Google Translate, n-a fost nimic de rău. Ceva pozitiv pentru toată lumea", a explicat ea. În speechul de la premiere, Simona se arătase deranjată de faptul că, în timpul meciului, din tribună s-au strigat în repetate rânduri mesaje obscene cu tentă politică, gen "M... PSD" sau "M... Dragnea" (detalii AICI).

ALTE DECLARAȚII INTERESANTE ALE SIMONEI

Simona Halep a fost întrebată la conferința de presă care este aspectul din jocul său la care a evoluat cel mai mult și care a ajutat-o să câștige un trofeu de Mare Șlem.

"În toate departamentele am crescut, fizic sunt mai puternică. Nu fac nimic special. Sunt mai constantă, da, în fiecare zi lucrez în sala de forță, exerciții ușoare, dar mă țin de ele. Mă simt obosită în timpul meciurilor, dar am destul ritm și destulă putere în mușchi să rămân în partidă. Cred că serviciul e mai bun. Și forehand-ul, pot să fac mai multe lucruri cu el. Cu reverul, normal, vreau să închid punctele. În finală am pus niște «scurte», e o lovitură pe care nu prea o folosesc, dar a trebuit, pentru că eram obosită, și a fost OK. Simt că sunt o jucătoare mai puternică în acest an, din toate punctele de vedere", a răspuns Simona.

"a fost brutal"

Românca nu sărbătorește victoriile cu mult patos, dar de data aceasta s-a așezat în genunchi. "Nu-mi venea să cred că s-a terminat. Am depus un efort fantastic timp de o săptămână, mă simțeam extrem de obosită. Cred că la nivelul acesta ar trebui să existe o zi de pauză între meciuri. A fost brutal. Știu că a plouat, dar pe viitor e o idee bună să putem avea și pauză".

Cum a ieșit Simona din dezamăgirea pierderii celui de-al doilea set? "Pot spune că spre finalul lui am lăsat un pic meciul din mână, mă simțeam obosită și mi-am dorit să conserv energie pentru decisiv. Iar în cel de-al treilea mi-am zis că trebuie să rămân calmă și să joc inteligent".

"Nu am câștigat 20 de Grand Slam-uri ca să-mi pierd motivația"

Cazul Simonei este unul fericit, pentru că nu a rămas în euforia de a câștiga un trofeu de Mare Șlem prea mult, așa cum li s-a întâmplat altor jucătoare. "Mental sunt OK. M-am relaxat mai mult, mă bucur de tenis și de aceea poate câștig. Am avut o pauză lungă după Roland Garros. La Wimbledon nu-mi prea doream să fiu pe teren după un asemenea succes, am pierdut de la minge de meci și mi-a fost greu.

Apoi am uitat totul, am lăsat racheta deoparte timp de trei săptămâni. Am revenit pe teren fresh și cu dorința de a juca din nou meciuri oficiale. Nu am câștigat 20 de turnee de Mare Șlem ca să-mi pierd motivația, am doar unul și dorința de a mai aduna și altele, dacă e posibil. A trebuit să lucrez mai mult ca să revin, am început în sala de forță, apoi pe teren. Nu a fost atât de greu!".

"Mi-am dorit să servesc tare în ultimul game al finalei. În timpul meciul am făcut-o mai soft, pentru că am simțit o durere la mușchii abdomenului și a fost greu să am un serviciu constant. Dorința a fost să dau un as la ultimul punct și mi-a reușit.

Am vorbit prea mult în timpul finalei, am fost un pic negativă, nu am avut atitudinea corectă și de aceea le-am cerut scuze celor din staff-ul meu"

Simona Halep

Vezi și: Simona Halep nu are pauză: urmează două turnee tari + un Grand Slam pentru liderul WTA » La ce competiție revine după 4 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
347655969058390
Ion Popescu  •  14 August 2018, 21:01
Postat de Catalin Mitran pe 14 August 2018, 09:28

prin declaratia facuta Malep a legitimat un regim pro rus ! sunt fraieri romanii care dau bani ca sa o incurajeze . inca o data needucata asta demostreaza ca nu este o romanca adevarata !

Regimul nu este pro-rus, ci pro-hotie !Problema este f. simpla. Vor sa nu dea socoteala pentru uriasele averi furate. Pentru asta trebuie sa ramana la putere prin orice mijloc !

347655969058390
Ion Popescu  •  14 August 2018, 20:57

Intradevar, mai bine tacea ! Nu sunt de acord cu expresii triviale, dar Simona mai mult le-a dat amploare. La cati bani castiga, adevarat pe merit, nu mai vede nimic ceiace se intampla in tara ei. Nu ia nici o atitudine. Nu-i pasa !

450703958763556
Catalin Mitran  •  14 August 2018, 09:28

prin declaratia facuta Malep a legitimat un regim pro rus ! sunt fraieri romanii care dau bani ca sa o incurajeze . inca o data needucata asta demostreaza ca nu este o romanca adevarata !

Vezi toate comentariile (22)
Comentează